Oznámena hra MotoGP 24, vyjde začátkem května

novinka  4
Martin Šmíd, 14. 3. 2024 10:18
Studio Milestone dnes oznámilo přípravu závodní hry MotoGP 24, která vyjde 2. května letošního roku pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Ta bude obsahovat všechny jezdce a tratě sezóny MoroGP 2024, přičemž zahrne také kategorie Moto2 a Moto3, stejně tak má licenci na FIM Enel MotoE World Championship. Nový ročník přidá některé zajímavé novinky, po nichž fanoušci série dlouhodobě volali. V minulém roce bylo přidáno dynamické počasí, letos se hra má dle vývojářů přiblížit skutečným závodům přidáním obchodu se závodníky. Ten otevírá závodníkům možnost přestupu do jiných týmů, takže hráči nyní budou muset více řešit i to, aby si našli nové místo nebo si udrželi to stávající. Lajky a zprávy na sociálních sítích mají dokonce přinášet různé spekulace o přestupech.

Vývojáři se rozhodli do MoroGP 2024 přidat i nové stewardy, kteří budou monitorovat závody i tréninky a penalizovat hráče i umělou inteligenci, pokud poruší pravidla. Tresty mohou být různé, od prostého varování po zrušení kvalifikačního času. Další novinkou hry je adaptivní obtížnost, která dynamicky přizpůsobuje obtížnost soupeřů na základě výkonu hráče. Také umělá inteligence a fyzika se dočká vylepšení v novém ročníku, přepracována měla být dle tiskové zprávy správa pneumatik. „Umělá inteligence byla vylepšena tak, aby kopírovala přístup skutečných jezdců k závodění. Bývalí mistři světa budou využívat své zkušenosti a vyčkávat, než udeří vítězným předjetím. Nováčci se budou chtít ukázat hned od začátku. Co se týče herní fyziky, byl navržen nový elektronický systém ladění, který lépe zvládá nájezdy a výjezdy ze zatáčky, zlepšuje rozložení výkonu a kontroluje prokluz zadního kola a tendenci motocyklu stavět se na zadní. Dalším důležitým aspektem je správa pneumatik, která byla přepracována tak, aby zajistila výkon všech směsí pneumatik na různých tratích a zároveň zachovala odlišný pocit z každé pneumatiky,“ stojí v popisku.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit hru MotoGP 24, která vyjde v brzké době. Jako generální ředitel studia nemohu být nadšenější z toho, čeho jsme dosáhli v této nové kapitole, která bude poprvé v historii obsahovat trh se závodníky. Celý tým investoval srdce a veškeré své umění do vytvoření co nejlepšího zážitku pro naše fanoušky po celém světě, a já mu za to z celého srdce děkuji," uvedla v oznámení

Zdroj: TZ

MotoGP 24

xsxps5nswps4xone
Milestone , Milestone
Datum vydání hry:
2. 5. 2024
Žánr:
Závodní
KARTA HRY
7/10

Komentáře