O PS5 verzi hry Sea of Thieves je zájem, vývojáři na ní spolupracují se Sony

novinka  40
Martin Šmíd, 11. 3. 2024 16:20
Koncem minulého týdne byly spuštěny na konzoli PlayStation 5 předobjednávky na pirátskou hru Sea of Thieves od studia Rare, která vyjde koncem dubna. Ta se rázem stala nejpředobjednávanější hrou posledních dnů na PlayStation Store, ať už jde o Severní Ameriku i řadu zemí v Evropě. To je trochu překvapení, ale jen to ukazuje, že je o neustále vylepšovanou pirátskou hru mezi hráči na PlayStationu velký zájem.

Během víkendu se o vývoji PlayStation 5 verze, a co znamená pro hru Sea of Thieves do budoucna, rozpovídal pro magazín The Guardian producent Joe Neate. „Poprvé ve 40leté historii studia Rare vytváříme hru pro PlayStation, což je skvělé. Bylo to neuvěřitelné, když jsme se dostali k telefonu a byla nám udělána prezentace o platformě, o níž jsme si vždy mysleli, že pro ni nebudeme nikdy dělat hry," vzpomíná Joe Neate na začátek vývoje PS5 verze. Následně dodal, že na PlayStation 5 verzi spolupracují s vývojáři, kteří mají s vývojem her pro PlayStation více zkušeností, dokonce jim hodně pomáhala i samotná Sony. Se zástupci Sony mají pravidelný kontakt, navíc jim Sony poskytuje i své inženýry, pokud potřebují s něčím pomoc. „Šli jsme navštívit i jejich studia, museli jsme to ale udělat bez triček Sea of Thieves,“ dodal se smíchem.

Jednou z obrovských výhod příprav na přivítání nové komunity je to, že to týmu poskytlo záminku zastavit se a přemýšlet o struktuře hry. Jedenáctá sezóna hry, která byla spuštěna v lednu, byla vyvíjena s vědomím, že se hra brzy dostane na konzoli PlayStation 5 a přibude zcela nová komunita. I proto je nyní daleko jednodušší se dostat k různému obsahu hry a vývojáři udělali i několik dalších usnadnění. S březnovou aktualizací pak bude odstraněn i požadavek pro Game Pass Core a PlayStation Plus u singleplayerového režimu Safer Seas. „Pokud si prostě chcete hru zahrát jako sólový hráč, tak máte možnost v rámci Safer Seas, kde je přístup k Tall Tales a postupu u společností. Je to další způsob, jak si hru zamilovat, než si možná řeknete, že si pořídíte předplatné a vrhnete se do multiplayeru," dodává Joe Neate. 


Zdroj: The Guardian

Sea of Thieves

xonexsxps5
Microsoft, RARE
Datum vydání hry:
20. 3. 2018
Žánr:
Simulátor, Adventura
KARTA HRY
5/10

Komentáře