Na cestě jsou nové ID@Xbox hry od studií z Microsoft Greenshoots programu

novinka  4
BarackObama, 8. 7. 2016 16:25
Microsoft a Creative England se již třetím rokem spolčili, aby odstartovali další Greenshoots program, což není nic jiného než iniciativa, která má usnadnit růst videoherního průmyslu mimo oblast Velkého Londýna pomocí nových her od začínajících či nezávislých studií, které disponují neotřelými a novými nápady. Všechny hry musí být schváleny ID@Xbox programem, aby posléze mohly dostat "zelenou" a odstartovat vývoj za finanční podpory Greenshoots. A my Vám nyní přinášíme seznam těch, které můžeme očekávat v nejbližší době již v konečné fázi vývoje a jejich následného předhození hladovým hráčům na trh:

The Other 99
The Other 99 je hororová hra o přežití na pustém ostrově, kde se ocitnete kdo ví proč, pouze s jednou poznámkou v ruce, která praví: "Jediný způsob, jak z ostrova, je přes Těch 99 Ostatních" Hra má vyjít už v srpnu pro PC a posléze v první polovině roku 2017 pro Xbox One.

Q.U.B.E. 2
Q.U.B.E. 2 je pokračování známé hry Q.U.B.E. od českých vývojářů z Toxic Games. Ti, kteří jsou obeznámeni s hrami, jako je Portal, budou v téhle hře jako doma, co se žánru týče, protože používá stejný druh pohledu z první osoby a logických hádanek, který potrápí nejednoho hráče na cestě k titulkům, oznamujících pokoření celé hry. O hře toho zatím moc nevíme, snad jen, že by měla vyjít v dohledné době.


The Last Word
Už samotný název a trailer tohoto počinu dává tušit, že půjde o zcela mimořádný herní projekt, který má potenciál stát se oním nezapomenutelným dobrodružstvím, jež Vás zasáhne na správném místě Vašeho krev pulzujícího orgánu. The Last Word je 2D průzkumnou hopsačkou od studia Fourth State, která se odehrává na stránkách deníčku mále holčičky Izzy a její bohaté představivosti, plné fascinujících světů. Hráč zde má za úkol interagovat s různými fotografiemi a slovy, ze kterých si staví plošinky pro další postup a řeší puzzle, čímž tak proměňuje nicneříkající fráze v silný příběh, který má v základu jen kusé úryvky v podobě různě přeházených stránek. Hra ještě není oficiálně venku a už stihla sklidit nejrůznější ocenění, jmenovitě od Game Conncection a Intel Buzz například.

Off Grid
Jste fanouškem Mr. Robota? Off Grid potom může být Váš šálek čaje. Tato hra od vývojáře Pontuse Schönberga totiž používá skutečný svět hackujících mechanik, jenž Vás hodí do kůže informátora, který poodhaluje temné praktiky firmy, ve které pracuje. Oficiální popis zní takto: "Off Grid je dobrodružství, satira a stealth hra o nehodě antihrdiny. Hrajete za bezvýznamného podržtašku, který je lhostejný k šmírování města sponzorovaného vládou, dokud se nepřihodí série tajemných událostí, které ho přimějí otočit o 180°. Současný děj samotné hry sleduje události v reálném světě kolem ochrany osobních údajů, a hratelnost využívá jedinečné mechaniky, které umožňují manipulovat světem a lidmi kolem sebe, společně s daty, jenž po sobě nevědomky zanechávají." Hra měla původně vyjít již v roce 2015, ale až nyní se jí dostává s ID@Xbox onoho zacházení, které potřebuje pro kompletní dokončení vývoje, načež je uvedení díky tomu naplánováno na 2017 exkluzivně pro Windows 10 zařízení.

Zdroj: null

ID@Xbox

xone
Microsoft Game Studios, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře