Multiplayerová akce Concord se připomíná CGI i gameplay ukázkou

novinka  19
Martin Šmíd, 31. 5. 2024 0:10
V minulém roce Sony oznámila svoji multiplayerovou first-person akci Concord, na níž pracuje studio Firewalk Studios. Je nutné dodat, že v tomto novém studiu, které nyní už Sony kompletně vlastní, pracují bývalí vývojáři Bungie, kteří stojí za úspěchem původních dílů Halo série a prvního Destiny. I proto hra po svém oznámení vzbuzovala docela velká očekávání, ačkoliv jsme o ní nic nevěděli. Původně jsme se měli dočkat jejího představení začátkem letošního roku, ale nakonec se hra ukázala až dnes v rámci nové prezentace State of Play. Nejprve jsme se dočkali v rámci pěkného filmečku představení několika důležitých postav, přičemž z ukázky bylo patrné, že se vývojáři nechali značně inspirovat i u komiksových Strážců Galaxie. Ať už jde o postavy, humor nebo atmosféru. Následně jsme se dočkali i záběrů z hraní, přičemž vývojáři zmínili, že jde o týmovou 5v5 hru z pohledu první osoby, v níž důležitou roli bude hrát spolupráce mezi různými hrdiny s odlišnými schopnostmi. Na CGI filmeček i záběry přímo z hraní se můžete podívat níže v novince.

„Concord je inspirovaný naším oblíbeným uměním, anime, filmy a televizními seriály. V kombinaci s naší velkou láskou k multiplayeru se snažíme vytvářet okamžiky, které musíte zažít, až do konce, s vašimi přáteli, a vytvářet pocit dobrodružství, když při každém přihlášení objevujete více o galaxii, postavách, za které hrajete, a světech, které navštěvujete. Ve hře Concord hrajete za posádku lodi Northstar - skupinu nájemných pistolníků, kteří jsou v naší galaxii známí jako Freegunners. Freegunneři se potulují po hvězdách a přijímají zakázky s vysokými sázkami na světech napříč vesmírem, kde se střetávají s dalšími konkurenčními posádkami Freegunnerů. Od zápasu k zápasu budete s ostatními hráči tvořit svůj tým Freegunnerů a bojovat s konkurenčními posádkami o odměnu na různých mapách a v různých režimech,“ stojí v popisku hry od vývojářů. 

Vývojáři v oznámení zmiňují, že vydání hry Concord je jen začátkem. Hodlají ji podporovat v dalších měsících a možná i letech obsahem, který bude zcela zdarma. „Od samého začátku jsme chtěli vytvořit hutnou, dobře vyváženou FPS, která se skvěle hraje od okamžiku, kdy vezmete do ruky ovladač. Galaxie Concord je plná nebezpečí a dobrodružství a v nadcházejících týdnech a měsících se dozvíte více. Při spuštění bude mít Concord 16 Freegunnerů, které se můžete naučit a ovládnout. Posádka Northstar se bude časem rozrůstat prostřednictvím pravidelných bezplatných aktualizací, které představí nové hratelné Freegunnery, mapy, režimy, filmové viněty a další.

Už v červenci bude probíhat betaverze, s vydáním se pak počítá na 23. srpna letošního roku.

Zdroj: TZ

Concord

ps5
PlayStation Studios, Firewalk Studios
Datum vydání hry:
23. 8. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře