Microsoft oficiálně nabídl 10letou smlouvu Sony na Call of Duty

novinka  26
Martin Šmíd, 5. 12. 2022 23:10
V posledních týdnech se začalo mluvit o tom, že by Microsoft mohl poskytnout regulačním orgánům dodatečné záruky, aby prošla jeho zamýšlená akvizice společnosti Activision Blizzard za 68,7 miliardy dolarů. Nyní Microsoft první závazek učinil, když pro Wall Street Journal uvedl, že oficiálně nabídl společnosti Sony desetiletou smlouvu na sérii Call of Duty.

„Společnost Sony se ukázala jako nejhlasitější odpůrce této akvizice. Je z této dohody stejně nadšená, jako byl Blockbuster ze vzniku Netflixu. Hlavním antikonkurenčním rizikem, které Sony uvádí, spočívá v tom, že by Microsoft přestal vydávat hry ze série Call of Duty na PlayStationu. To by však bylo z ekonomického hlediska pro nás iracionální. Podstatná část příjmů společnosti Activision Blizzard ze série Call of Duty pochází z prodeje her na PlayStationu. Vzhledem k oblibě cross-play hraní by přestávat vydávat Call of Duty na PlayStationu bylo katastrofální i pro sérii Call of Duty a samotný Xbox, protože by to odradilo miliony hráčů. Proto jsme společnosti Sony nabídli desetiletou smlouvu, podle které bude každé nové Call of Duty dostupné na PlayStationu ve stejný den jako na Xboxu. Jsme otevřeni k tomu, abychom stejný závazek poskytli i dalším platformám a zajistili jeho právní vymahatelnost regulačními orgány v USA, Velké Británii i Evropské unii,“ oznámil dnes Brad Smith, prezident Microsoftu. 

Uvidíme, jestli díky těmto zárukám nakonec akvizice projde, ale určitě je nyní Microsoft k získání společnosti Activision Blizzard blíže než kdy dříve. Největší spor je určitě o Call of Duty, které vydělává i Sony nejvíce peněz, ale pod Activision Blizzard patří i celá řada dalších úspěšných značek, a u nich je otázka, jestli by zůstaly do budoucna multiplatformní. U her jako Overwatch 2, Diablo a další se to dá předpokládat.

Zdroj: TZ

Call of Duty: Modern Warfare II

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
28. 10. 2022
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře