Launch trailer na plošinovku Fe

novinka  3
Martin Šmíd, 16. 2. 2018 17:49
Vývojáři ze studia Zoink Games (Stick it to the Man) dnes ve spolupráci s Electronic Arts vydávají svoji novou hru, originální 3D plošinovku Fe. Ta je dostupná pro konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Aby na nevšední dobrodružství upozornili, máme tu od nich pěkný launch trailer, který naleznete níže.


Několik slov od vývojářů

Milí přátelé,

víme, že už netrpělivě čekáte na další novinky o našem připravovaném titulu Fe z programu EA Originals, a proto nás těší, že se s vámi teď o některé můžeme podělit!

Původní myšlenka na vznik Fe vzešla z jednoho mimořádného setkání u mě na dvoře za domem před pár lety. Jednoho dne se tam objevil jelen. Jen tak klidně stál, a tak jsem se k němu velmi pomalu začal přibližovat. Potichu a bos jsem šel orosenou trávou tak blízko, až jsem pod rukou cítil teplo z jeho těla. Zadržel jsem dech a udělal poslední krok vpřed, ale jelen si mě v tu ránu všiml a zmizel zpátky v lese.

Tento moment ve mně zanechal skutečně silný dojem. Pocit setkání s divokým zvířetem. Strach, radost a nejistota nad tím, jak zareaguje. Od té doby jsme já a Klaus (kreativní šéf a ředitel studia Zoink) začali mluvit o hře, která by dokázala vyvolat tytéž pocity.

Pro nás, v týmu Zoink, byl odjakživa na prvním místě příběh, a Fe není v tomto ohledu výjimkou. Nicméně vzhledem k našemu předchozímu portfoliu her, silně zaměřených na dialogy, to pro nás bylo něco úplně nového. Fe je totiž jednoduše plošinovka plná zvuků. Chceme, abyste se zastavili a zaposlouchali se do zvuků lesa okolo vás, protože to je nesmírně živý prostor. Hučí, řve, houká, vyje. Prostřednictvím zvuků můžete navázat kontakt s lesem a jeho obyvateli. Pokud začnete naslouchat lesu, uslyší i on vás.

Když jsem byl malý kuk, ve skutečnosti jsem se zvířat bál. Nikdy jsem neměl psa nebo jiné zvíře. Ale i když jsem se trochu bál, trávil jsem spoustu času v lesích nedaleko našeho domova. Vědomí, že všechno v lese je živé, bylo trochu děsivé. Na druhou stranu to bylo úžasné, mohl jsem se tam vydat a hrát si, aniž by se na mě někdo díval. A postupem času jsem se stal jeho součástí. Věděl jsem, co byl zač ten podivný zvuk v dáli. Naučil jsem se, kam se můžu vydat, aniž bych zahučel rovnou do bažiny nebo šlápl do vosího hnízda.

Udělal jsem si z lesa domov, a přesně tohle chceme i od vás, až budete hrát Fe. Hra je v podstatě akční adventura s prvky ze sérií Metroid a Castlevania. Čím víc prostředí prozkoumáváte, tím více se rozrůstá. Šplháním, skákáním a létáním si najdete vlastní oblíbené cesty a zkratky lesem.

Zdroj: Tisková zpráva

Fe

ps4xonensw
EA Games, Zoink
Datum vydání hry:
16. 2. 2018
Žánr:
Plošinovka, Adventura
KARTA HRY

Komentáře