Informace o hře Vampyr od tvůrců Life is Strange

novinka  12
Martin Šmíd, 2. 12. 2015 14:46
Vývojáři ze studia Dontnod Entertainment před několika týdny dokončili epizodickou adventuru Life is Strange, přičemž se hned vrhli do vývoje akčního RPG Vampyr pro konzole PlayStation 4 a Xbox One. Nyní se o něm trochu rozpovídali pro oficiální PlayStation blog.

„Vampyr je akční RPG s propracovanými bojovými mechanikami, obsahuje i průzkum a vyšetřování – budete muset sbírat spoustu stop a mluvit s mnoha lidmi, když se budete potulovat po ulicích Londýna,“ říkají vývojáři. „Budete využívat speciální upíří síly, které očekáváte, po autentické zbraně, jako jsou pily (hlavním hrdinou je chirurg), a s nimi následně svedete bitvy proti mytickým protivníkům i lidem. Každé úmrtí, které způsobíte, bude mít dopad na ulice Londýna. Budete cítit všechny důsledky svého konání,“ dodávají vývojáři.

Ti se rovněž rozpovídali, proč si vybrali zrovna Londýn za doby španělské chřipky. „Chtěli jsme vyprávět skutečný gotický příběh o upírech, daleko od těch naleštěných upírů, které vidíte v televizích ve filmech. Anglie se v té době zotavuje z následků světové války a španělská chřipka si razí svoji cestu ulicemi Londýna. Na ulici vládla smrt a všude byla nějaká kriminální činnost, navíc Anglie procházela mnoha společenskými i politickými změnami,“ říkají vývojáři. „Zkoumali jsme události kolem katastrofální chřipky v Londýně v roce 1918, ale také jsme zjišťovali, jak na tom bylo lékařství v této době. Úřady v Londýně se snažili zvládnout epidemii, ale moc se jim to nedařilo. Protože se svět zotavoval z války, úřady moc nechtěly o chřipce mluvit a informovat o ní, aby snížily paniku u lidí.“

Došla následně i řeč o hlavním hrdinovi, který se jmenuje Jonathan Reid. „Reid byl lékař ve válce, je to vědec, specializující se na krev. Reid je docela skeptický vůči všelijakým nadpřirozenostem, takže si dovedete představit, jak je pro něj obtížné vyrovnat se s novým stavem. Reid chce pochopit upírství a vyrovnat se s ním. Chce vše brát jako svůj nový zdravotní stav, ale jak bude pokračovat příběhem a setkávat se s dalšími postavami, zjistí, že věci jsou mnohem, ehm organizovanější,“ říkají vývojáři. „Zabíjení nevinných lidí je bohužel cena za nesmrtelnost. Kromě toho, kdo je v očích upíra nevinný? Budete muset zabíjet lidi, to je jisté, ale také se budete muset rozhodnout, koho. Informace, které shromáždíte, věci, které uvidíte a všechny vztahy s ostatními postavami, budou definovat vaše následná rozhodnutí. Budete muset zabíjet, abyste jedli. Nemůžete uniknout tomu, že jste upír,“ dodávají vývojáři. 

Zdroj: blog.us.playstation.com

Vampyr

ps4xone
Focus Home Interactive, Dontnod Entertainment
Datum vydání hry:
5. 6. 2018
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře