Informace o Chalice Dungeonech a multiplayeru v Bloodbornu + obrázky

novinka  10
Martin Šmíd, 11. 3. 2015 11:00
Už jen dva týdny nás dělí od vydání očekávané akční hry Bloodborne studia From Software, která se objeví exkluzivně na konzoli PlayStation 4. Sony dnes aktualizovala svoje evropské stránky o hře, kde jsou informace o multiplayerových možnostech, o nichž jsme vás už nedávno informovali, ale také o Chalice Dungeonech, které se mají postarat o velkou znovuhratelnost, a vlastně mají být i jednou z velkých předností Bloodbornu. Vše naleznete níže v novince, kde přikládáme i několik nových obrázků. Líbí?

Chalice Dungeon
Pod městem Yharnam jsou obrovské podzemní ruiny s více patry. Zdá se, že je nevytvořil ani člověk. Místo připomíná hřbitov, navíc ruiny mohou měnit vzhled pro každého návštěvníka. Strukturu dungeonu jde změnit použitím speciálního kalichu při rituálu. Dungeony je možné procházet sám, ale i s ostatními hráči, navíc dungeony je možné i mezi hráči sdílet.

Nástrahy - Chalice Dungeony nemají jen strašidelné protivníky, mezi nimiž je třeba obrovský ohnivý Ancient Guard Dog, ale také nejrůznější pasti a nástrahy, které mohou ukončit v okamžiku lovcův život.

Architektura - Chalice Dungeony nejsou je pospojované pokoje, ale mohou to být i klidně bažiny, úzké skalní chodby, případně detailně vytvořené obrovské haly.

Vytváření a sdílení dungeonů - Chalice Dungeon tvoří jak standardní dungeony, tak procedurálně generované dungeony. Oba typy je možné přehrát v offline režimu nebo online s ostatními hráči. Vytváření nových dungeonů ovšem vyžaduje online připojení. Je možné rovněž ostatním hráčům nasdílet unikátně vygenerovaný Chalice Dungeon, případně stáhnout nějaký od ostatních hráčů.

Kooperativní hra
Aby bylo možné v Bloodborne získávat odměny je důležité překonávání těžkých úkolů, ale to neznamená, že je musí lovec plnit sám. Až tři lovci mohou spojit své síly online pro řešení problémů, které mohou být pro jednoho příliš složité.

Pravidla kooperace – Cílem kooperativní hry je spojit vzájemně síly a porazit nepřátele a nakonec i bosse v dané úrovni.

Založení kooperace - Host používá Beckoning Bell
- Pozvaní hráči používají Small Resonant Bell

Kooperace dokončena – Poté, co hráči porazí v dané lokaci bosse, jsou vrácení i s odměnou do své rozehrané hry.

Kooperace nedokončena – Host i ostatní hráči zemřou, poté se vrací všichni do své vlastní hry bez odměny.

Heslo – Dohazování do kooperativního hraní je automatické a náhodné. Je ale možné nastavit heslo pro ostatní hráče, aby se připojili jen ti, kteří ho znají.

Multiplayer PvP
Lovci nemusí vždy spolupracovat. PvP umožní hráčům nastoupit proti sobě v boji, ve kterých mohou používat nejrůznější zbraně a dovednosti. V některých oblastech mohou na hosta zaútočit i dva další lovci.

Kdy je možný – Když je Host v lokaci, kde je přítomen bell-ringer woman
- Pokud se chcete k někomu připojit, potřebujete Sinister Resonant Bell
- Pokud host porazí hostitele, vrátí se do své hry s odměnou
- Pokud host vstoupí zrovna do lokace s bossem, multiplayer PvP se hned ukončí

Posílání zpráv ostatním hráčům
Pomocí notesu je možné nechat rady, zprávy i gesta ostatním hráčům. Vše se následně objeví v jejich hrách díky poslíčkovi. Rady je možné i hodnotit, což je užitečné pro ostatní hráče. Město Yharnam má spoustu nástrah, a to neznamená, že rady jsou pravdivé a mají vždy pomoci. Mohou sloužit i jako léčka od ostatních hráčů.

Náhrobky
Hráči zanechají po sobě náhrobní kámen, pokud zemřou. Ten pak mohou najít ostatní hráči ve své hře, přičemž když se ho dotknou, řehrají se poslední okamžiky zemřelého lovce, což je jakási nápověda, aby mohlo být předejito stejnému osudu.

Duchové
Po hře je možné vidět duchy – přízraky ostatních hráčů, kteří se nacházejí ve stejné lokaci, jako právě vy. Duchové vám občas mohou lehce poradit, jakou cestou se vydat, ale nedá se na to spolehnout.

První update
Od 24. března bude k dispozici první update, který přinese optimalizaci online hry a vylepší na některých místech framerate a opraví některé chyby.

PlayStation Plus
Některé prvky hry Bloodborne vyžadují PlayStation Plus
- Online multiplayr (vyžaduje PlayStation Plus)
- Asynchronní online funkce (vyžaduje PlayStation Plus)
- Sdílení vlastních Chalice Dungeonů (vyžaduje PlayStation Plus)
- Aktualizace hry (nevyžaduje PlayStation Plus)
- Stahování Chalice Dungeon nových dat (nevyžaduje PlayStation Plus)

Zdroj: null

Bloodborne

ps4
Sony Computer Entertainment, From Software
Datum vydání hry:
25. 3. 2015
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře