Hry Moss a Moss: Book II míří na PlayStation VR2

novinka  10
Martin Šmíd, 7. 12. 2022 14:54
Studio Polyarc přineslo na PlayStation VR dvě výborné akční puzzle plošinovky Moss a Moss: Book II, které si u nás odnesly vysoké hodnocení. Už dříve vývojáři naznačili, že by se obě hry mohly dostat ve vylepšené verzi pro VR headset PlayStation VR2, ale zatím nic oficiálně oznámeno nebylo. To se ale právě změnilo, vývojáři obě hry pro nový headset od Sony potvrdili, a to rovnou na jeho launch. Bude možné si je zakoupit samostatně nebo v rámci společného bundlu. Více podrobností vývojáři během oznámení nesdělili, takže můžeme jen spekulovat, jak moc se budou verze pro PlayStation VR2 lišit od těch původních, ale minimálně očekáváme pohlednější vizuální stránku i využití Sense ovladačů a jejich haptické odezvy. Více se snad dozvíme v následujících dnech.

UPDATE: Vývojáři na oficiálním PlayStation Blogu prozradili první podrobnosti.

  • Hry budou využívat haptiku, ať už jde o ovladače Sense nebo samotný VR2 headset.
  • Hry budou nově optimalizovány pro hraní se dvěma Sense gamepady, což má přinést svobodnější manipulaci se světem i interakci s hlavním hrdinou.
  • Podpora je slíbena i pro adaptivní spouště. Hry budou využívat i sledování očí, díky čemuž bude snáze rozpoznatelné, s jakými objekty jde interagovat.
  • Hry poběží nově ve 4K rozlišení (2000x2040 na jedno oko), budou mít vylepšené nasvícení i detailnější textury. Poběží při 90fps a budou mít i větší zorné pole pro ještě větší pocit ponoření. 


Zdroj: null

Moss: Book II

ps4psvr
Sony Interactive Entertainment, Polyarc
Datum vydání hry:
31. 3. 2022
Žánr:
Plošinovka, Puzzle, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře