Hry v kolekci Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 jen v 720p, na konzoli Nintendo Switch pouze ve 30fps - UPDATE

novinka  42
Martin Šmíd, 21. 8. 2023 13:20
Letos v říjnu vyjde kolekce Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1, která nabídne první tři díly legendární Metal Gear Solid na současných platformách PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Nintendo Swich. Fanoušci čekali, že Konami bude kolekci věnovat dostatečnou pozornost a péči, aby hry byly remasterovány v co možná nejlepší kvalitě. Jak se ovšem zdá, kolekce bude obsahovat pouze porty her z předchozí kolekce z roku 2012 pro PlayStation 3 a Xbox 360 bez jakýchkoliv úprav. Dokonce i menu hry dle zjištění serveru Nintendo Life ukazuje „© 2012 Konami“. Stojí za zmínku, že tehdy šlo o solidní remastery, za nimiž stálo studio Bluepoint Games. Od té doby se ale videoherní svět značně posunul.

Každopádně podle serveru Nintendo Life běží hry v kolekci na konzoli Nintendo Switch v rozlišení 720p pouze při 30fps, což je opravdu zvláštní. Ano, konzole Nintendo Switch nemá moderní hardware, ale že by nezvládla tyto staré hry v 60fps? Každopádně 60fps kolekce u všech tří her podporuje na konzolích PlayStation 5, PlayStation 4 a Xbox Series X/S. Pokud ale na těchto platformách čekáte i hezčí vizuální zpracování a 4K rozlišení, budete zklamáni. Hry na těchto platformách také běží pouze v rozlišení 720p, alespoň dle zástupce Konami. Je docela škoda, že když už se Konami odhodlalo k vydání takto na první pohled lákavé kolekce, nevěnovalo ji dostatečnou péči a bere ji jen jako snadno vydělané peníze.

UPDATE: Konami na včerejší zprávu zareagovalo s tím, že na konzolích PlayStation a Xbox cílí na rozlišení 1080p. Jestli v něm hry poběží nativně, zatím nevíme.

Zdroj: Nintendo Life

Metal Gear Solid: Master Collection - Volume 1

xsxps5nsw
Konami, Konami
Datum vydání hry:
24. 10. 2023
Žánr:
Adventura, Taktická
KARTA HRY
7/10

Komentáře