Hry Deathloop a Dishonored se odehrávají ve stejném univerzu

novinka  42
Martin Šmíd, 8. 10. 2022 16:18
Fanoušci her Deathloop a Dishonored už delší dobu spekulovali, jestli se náhodou neodehrávají ve stejném univerzu. Vedly je k tomu třeba některé schopnosti hlavních hrdinů, které jsou si hodně podobné. Navíc i umělecký styl obou her je prakticky stejný, ale to samozřejmě nemuselo samo o sobě nic znamenat, když pocházejí od stejného studia. Vývojáři se k této jejich myšlence zatím nevyjadřovali, ale nyní ji potvrdil v nejnovější epizodě Xbox Podcastu přímo režisér Dinga Bakaba.

Podle něj sice chtěli vývojáři od začátku vyprávět zcela nový příběh s novými hrdiny, ale zároveň chtěli prozkoumat budoucnost světa Dishonored. Bakaba také uvedl, že ho bavilo sledovat, jak fanoušci na internetu sdíleli různé teorie. Následně dodal, že do hry Deathloop vložili řadu nápověd, aby hráči odhalili, že se odehrává v univerzu Dishonored. Mnohé z nich hráči zatím neodhalili a jsou skryty. Proto byl v podcastu ohledně nich zdrženlivý, ale zmínil třeba brokovnici Heritage. Ta má na sobě malé logo, které za normálních okolností není moc vidět. Když ale nyní přidali animaci pro nečinnost, tak je možné si všimnout, že logo patří Dunwall Tower. Jde o sídlo rodu Dunwallů z druhého dílu Dishonored. 

Hra Deathloop je dostupná na PC a konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Je také dostupná v rámci předplatného PlayStation Plus Extra a Xbox Game Pass.

Zdroj: PC Gamer

Deathloop

ps5xsx
Bethesda Softworks, Arkane Lyon
Datum vydání hry:
14. 9. 2021
KARTA HRY
9/10

Komentáře