Hra The Callisto Protocol dostala první ratingové hodnocení, je určena pouze pro dospělé

novinka  22
Martin Šmíd, 16. 8. 2022 13:00
Pokud jste zahlédli v nadpisu novinky hru The Callisto Protocol a už jste se pomalu začali připravovat na nejhorší, můžeme vás uklidnit. Zatím žádný odklad oznámen nebyl, naopak se zdá, že by hra od vývojářů ze Striking Distance Studios mohla začátkem prosince skutečně vyjít. Dostala totiž první ratingové hodnocení od singapurských úřadů, kteří udělili M18. To je hodnocení, které dostávají hry určené pouze pro dospělé hráče, což samozřejmě není žádné překvapení. Toto hodnocení si dle popisku hra zasloužila za obrovskou míru násilí.

„Hráč mlátí, dupe nebo střílí ze zbraní na lidi či zmutované tvory. Ve scénách jsou nepřátelé rozčtvrcováni, přičemž je vyobrazeno i velké množství krve. Hráč také může k likvidaci nepřátel využít pilu na dřevo. I proto takové násilí spadá do ratingu M18, který dovoluje zobrazení realistického násilí, jako je zabíjení, mrzačení nebo způsobování vážných zranění humanoidním postavám," stojí v popisku hodnocení. Hra The Callisto Protocol vyjde pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S.

„V této příběhové hororové hře na přežití z pohledu třetí osoby zasazené 300 let v budoucnosti se hráč ujme role Jacoba Lee – oběti osudu uvržené do věznice Black Iron s maximální ostrahou na Jupiterově měsíci Callisto. Když se vězni začnou měnit v obludné stvůry, věznice se ocitne v chaosu. Aby Jacob přežil, musí se probojovat do bezpečí a utéct z věznice Black Iron, přičemž musí odhalit temná a znepokojivá tajemství pohřbená pod povrchem Callisto. Pomocí jedinečné kombinace střelby a kontaktního boje si bude Jacob muset přizpůsobit taktiku, aby mohl bojovat proti rychle se vyvíjejícím stvůrám, zatímco bude hledat nové zbraně, vybavení a schopnosti, aby zdolal rostoucí hrozbu a utekl hrůzám Jupiterova měsíce smrti,“ stojí v popisku hry českého distributora. 

Zdroj: PSU

The Callisto Protocol

ps4xoneps5xsx
Krafton, Striking Distance Studios
Datum vydání hry:
2. 12. 2022
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
7/10

Komentáře