Hra Gran Turismo Sport dostala dva nové vozy

novinka  21
Martin Šmíd, 10. 4. 2018 10:25
Studio Polyphony Digital trochu překvapilo fanoušky přidáním dvou nových vozů značky Audi do své závodní hry Gran Turismo Sport, které patří do programu Vision Gran Turismo. Pokud se chcete o obou vozech dozvědět více, můžete níže, kde přikládáme i nové obrázky.

9. dubna pořádala automobilka Audi akci v centru Audi Driving Experience Center umístěném hned za hranicí Ingolstadtu, na které odhalila „Audi e-tron Vision Gran Turismo“. Ve stejnou dobu byly dvě verze tohoto vozu s různými pohony zpřístupněny pomocí bezplatné aktualizace ve hře „Gran Turismo Sport“.

Model „Audi e-tron Vision Gran Turismo“ vdechuje život představě dokonalého vozu „Gran Turismo“ v podání Audi. Jeho vzhled ostře sportovního vozu zabaleného do nejnovějších designových principů Audi ale také vzdává hold slavnému modelu Audi 90 IMSA GTO, který v sezoně 1989 závodil v severoamerickém seriálu IMSA.

Skici „Audi Vision Gran Turismo“ vedle kultovního modelu Audi 90 IMSA GTO závodící v roce 1989 v severoamerickém seriálu IMSA.

Jako odpověď na volání po rozmanitosti typu pohonů v posledních letech budou ve hře „Gran Turismo Sport“ k dispozici 2 verze tohoto vozu: vůz s tmavou přední maskou je „Audi Vision Gran Turismo“, hybridní verze kombinující 3,4litrový přeplňovaný vidlicový šestiválec pohánějící zadní kola s motorgenerátorovou jednotkou vpředu. Celkový výkon systému je ohromujících 950 kW (1292 PS).

Druhou verzí vozu „Audi e-tron Vision Gran Turismo“ je čistě elektrický model. Tuto verzi lze rozeznat podle bílé přední masky. S jedním 200kW motorem vpředu a dvěma vzadu je celkový výkon systému 600 kW (815 PS).

Další přelomovou vlastností tohoto vozu je skutečnost, že jde o první vůz projektu Vision Gran Turismo, který bude možné řídit na skutečných závodních tratích: prototyp odhalený na akci zajede ukázkovou jízdu na Velké ceně Formule E v Římě, která se koná 13. až 14. dubna, a také na dalších slavných závodech, např. v závodě 24 hodin Nürburgringu či na festivalu rychlosti Goodwood Festival of Speed. Na těchto závodech se Audi pochlubí svým elegantním exteriérem a vysokým výkonem.

Kazunori Yamauchi při první návštěvě Audi s konceptem projektu Vision Gran Turismo v únoru 2013. V Audi nadšeně souhlasili s účastí na projektu a 5 let pečlivě vyvíjeli plnohodnotný závodní vůz. „Audi e-tron Vision Gran Turismo“ představuje významný milník a historický úspěch projektu Vision Gran Turismo.

Zdroj: Tisková zpráva

Gran Turismo Sport

ps4psvr
SCEE, Polyphony Digital
Datum vydání hry:
18. 10. 2017
Žánr:
Závodní, Simulátor, Sport
KARTA HRY
7/10

Komentáře