Horizon Forbidden West vs. realita, první informace o prodejích

novinka  55
Martin Šmíd, 21. 2. 2022 0:20
Ve hře Horizon Forbidden West putuje Aloy na západní pobřeží Spojených států amerických, kde musí čelit doposud největší hrozbě, která ohrožuje život na celé Zemi. Už před vydáním jsme věděli, že mapa hry bude obsahovat řadu památek a ikonických míst z reálného světa, aby působila co nejuvěřitelněji. Protože je hra Horizon Forbidden West nyní už venku, hráči místa ve hře srovnávají s těmi reálnými, no a na jedno takové porovnání se můžete podívat níže v novince. Jen upozorníme, že video obsahuje menší SPOILERy, pokud jde o místa nebo herní mechaniky, které nemusíte chtít před dohráním vidět.

První informace o prodejích

Server GamesIndustry přinesl dnes večer první informace o prodejích hry Horizon Forbidden West, která se umístila za minulý týden na prvním místě v britském žebříčku.

  • Hra Horizon Forbidden West měla druhý největší launch v rámci first-party her Sony na konzoli PlayStation 5. Na prvním místě je stále akce Marvel’s Spider-Man: Miles Morales od studia Insomniac Games, která těží z nesmírně oblíbené komiksové licence.
  • Hra Horizon Forbidden West měla druhý největší launch letošního roku hned za hrou Pokémon Legends: Arceus.
  • Hráči si kupovalo v 70% verzi pro PlayStation 5, ačkoliv verze pro PlayStation 4 je levnější a nabízí bezplatný upgrade.
  • Krabicové verze hry Horizon Forbidden West se prodalo méně než Horizon Zero Dawn. Dalo se to očekávat, protože prodeje krabicových verzí neustále klesají. Více než 60% svých her prodá Sony skrze digitální distribuci. Ačkoliv se tak Horizon Forbidden West prodalo v klasické distribuci méně, celkové prodeje jsou s největší pravděpodobností daleko lepší.
  • Více bychom se o prodejích měli dozvědět příští týden. Dá se ale očekávat, že Horizon Forbidden West  bude prodejním hitem, zvláště po vysokých známkách v recenzích a také převážně nadšených reakcích ze strany hráčů.

Zdroj: ElAnalistaDeBits, GamesIndustry

Horizon II: Forbidden West

ps4ps5
Sony Interactive Entertainment, Guerrilla Games
Datum vydání hry:
18. 2. 2022
KARTA HRY
10/10

Komentáře