Další konzolové generace se pravděpodobně dočkáme až v roce 2028

novinka  25
Martin Šmíd, 24. 11. 2022 1:15
Microsoft se v současnosti snaží dokončit akvizici společnosti Activision Blizzard za 68,7 miliard dolarů, od čehož ho dělí schválení regulačními úřady v Severní Americe a Evropě. Společnost Sony nyní poslala britskému Úřadu pro hospodářskou soutěž (CMA) své vyjádření k akvizici, v němž zmiňuje i přibližný termín uvedení nové generace své konzole PlayStation. Bohužel tato pasáž není veřejně přístupná a dá se předpokládat, že nebude nikdy odtajněna. „Společnost Microsoft nabídla, že hry Activisionu budou dostupné na PlayStationu pouze do roku 2027. V době, kdy SIE uvede na trh svoji novou generaci konzole PlayStation (což se stane pravděpodobně kolem roku TAJNÉ), ztratí přístup ke Call of Duty a dalším titulům Activisonu, což ji učiní zranitelnou následkem snížení její konkurenceschopnosti," stojí v oznámení SIE. Analytik Piers Harding-Rolls si proto myslí, že další generace konzole PlayStation by mohla vyjít o rok později, tedy v roce 2028.

 „Dopad akvizice bude pravděpodobně pociťován zejména při uvedení nové generace konzolí, kdy se hráči rozhodují o tom, jakou konzoli si koupí,“ stojí ve vyjádření CMA. Úřad se obává, že by ztráta Call of Duty mohla mít velký vliv na konkurenceschopnost PlayStationu. Na toto vyjádření už stihl zareagovat Microsoft. Ten ve své zprávě zmínil, že další konzolová generace je vzdálená mnoho let a jakýkoliv dopad akvizice na ní je nyní hodně spekulativní. „Microsoft nezpochybňuje, že část hráčů pravděpodobně přehodnotí na začátku konzolové generace, jakou konzoli si koupí. Zároveň ale poznamenává, že jde o událost, která se vyskytuje pouze přibližně každých osm let,“ stojí ve vyjádření Microsoftu, který také poukazuje na rok 2028.

Je docela zajímavé, že Sony nepovažuje Battlefield od EA za konkurenci pro Call of Duty, dokonce zmiňuje, že tato značka selhala a je neúspěšná. „I za předpokladu, že by SIE měla schopnost a prostředky na vývoj podobně úspěšné značky, jakou je Call of Duty, vytvoření by trvalo mnoho let a stálo by miliardy dolarů. Příklad Battlefieldu od EA navíc ukazuje, že jakékoliv takové úsilí by bylo s velkou pravděpodobností neúspěšné,“ dodává Sony. 

Zdroj: VGC

Call of Duty: Modern Warfare II

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
28. 10. 2022
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře