Bungie by pro své další hry mohlo použít Unreal Engine

novinka  3
Martin Šmíd, 25. 4. 2023 23:07
Studio Bungie pro hry ze série Destiny použilo svůj interní engine Tiger, který postupně vylepšovalo a rozšiřovalo, takže je v současnosti slušně odladěn pro starší i současné konzolové platformy. Zdá se ovšem, že v budoucnu by Bungie mohlo minimálně jednu svoji hru postavit na Unreal Enginu společnosti Epic Games. Poukazují na to nabídky práce na oficiální stránce, v nichž se hledají designéři se zkušenostmi s právě Unreal Enginem. Je samozřejmě otázka, jestli skutečně bude nějaká budoucí hra Bungie na tomto enginu postavena, a pokud ano, tak jaká.

Víme, že v současnosti má Bungie rozpracovaných několik velkých projektů. Jednak dokončuje poslední velké rozšíření pro Destiny 2, které vyjde začátkem příštího roku a zakončí celý příběh o Temnotě a Světlu, ale zároveň byla v několika inzerátech práce v minulosti zmíněna i nová značka pro více hráčů. Jen připomeneme, že v roce 2018 si studio Bungie nechalo zaregistrovat ochrannou známku na Matter. Mezitím se ale začalo spekulovat i o oživení značky Marathon jako extrační PvPvE střílečku, případně nové kompetitivní hře z univerza Destiny. V současnosti ale musíme počkat na oficiální podrobnosti.

V roce 2019 studio Bungie oznámilo, že by chtělo do roku 2025 vydat minimálně jednu novou hru, která nemá nic společného s Destiny. Pokud se plány nezměnily, k oznámení by mohlo dojít už v následujících měsících. Jisté je nyní jen to, že novou hru studia Bungie vydá Sony, která ho v minulém roce koupila. 

Zdroj: TZ

Destiny 2: Lightfall

xsxps5ps4xone
Sony Interactive Entertainment, Bungie
Datum vydání hry:
28. 2. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
7/10

Komentáře