Akce Returnal se připomíná novými informacemi a obrázky

novinka  9
Martin Šmíd, 30. 9. 2020 16:33
Finské studio Housemarque si udělalo mezi hráči dobré jméno výbornými arkádovými střílečkami Resogun, Matterfall, Alienation, Dead Nation nebo Nex Machina. Ačkoliv byly poslední hry tohoto studia hodně kvalitní, tak prodeje nebyly zrovna dobré, a proto se vývojáři pokoušeli prorazit battle-royale záležitostí Stormdivers, kterou ale následně odpískali. Důvodů bylo několik. Jednak o hru jako takovou nebyl moc velký zájem, ale zároveň dostali od Sony možnost pracovat na singleplayerové akční hře Returnal, která byla oznámena před několika měsíci exkluzivně pro konzoli PlayStation 5. Má jít o zatím nejambicióznější projekt studia Housemarque, přičemž dnes jsme se dočkali díky oficiální stránce řady nových informací, ale také několika nových obrázků. Na vše se podívejte níže v novince.

Nastol řád na nestálé mimozemské planetě.

Po nouzovém přistání v tomto formujícím se světě se musí Selene vydat na cestu za svobodou skrz nehostinnou krajinu prastaré civilizace. V naprosté izolaci a o samotě musí zuby nehty bojovat o přežití. Znovu a znovu se jí to nedaří – a tak je nucená s každou svou smrtí svůj boj opakovat.

Během neúnavné hry s roguelike prvky objevíš, že kromě planety se s každým novým cyklem mění i předměty, které máš k dispozici. Každá nová smyčka tě konfrontuje s novými kombinacemi, jež tě postaví na hranici tvých možností, i novými souboji, které prověří tvé schopnosti strategického uvažování.

Temná krása rozpadajícího se světa všude kolem tebe je napěchována výbušnými překvapeními a oživena strhujícími vizuálními efekty. Od riskantních přestřelek s kulkami létajícími všude kolem přes hrozivé zvraty po průzkum neúprosných prostředí. Čeká tě dobrodružství plné prozkoumávání, objevování i soubojů, během kterého narazíš na tajemství na každém kroku.

Navrženo pro extrémní znovuhratelnost: procedurální svět hry Returnal tě pokaždé přiměje smést prach porážky ze tváře a s každým dalším znovuzrozením se vrhnout do neustále se měnících výzev.

Klíčové prvky

Náruživý boj

  • Bojuj o přežití v roguelike střílečce z pohledu třetí osoby.
  • Postav se bezcitným nepřátelům ve výbušném boji plném svištících kulek.

Strhující průzkum

  • S vybavením a prostředky hospodař s rozmyslem – s každou smrtí začneš znovu od začátku.
  • Sbírej cizozemské technologie a zajisti si do budoucích cyklů lepší schopnosti.

Chytlavý příběh

  • Spojuj střípky Seleniných vzpomínek a pomoz jí s hledáním odpovědí.
  • Vytvoř si osobní pouto s celou planetou, jejíž povrch se během tvého zkoumání neustále vyvíjí a mění.

Vlastnosti PS5

  • Rychlé nahrávání:  Skákej skrz portály mezi světy díky ultra rychlému SSD systému PS5. Vrhni se téměř okamžitě do akce a vychutnej si po smrti možnost bleskového restartu bez čekání.
  • Adaptivní spouště: Přepínej instinktivně mezi jednotlivými režimy střelby pomocí jediné adaptivní spouště – přepni se z pohledu puškohledem rovnou do alternativního režimu střelby.
  • Haptická odezva: Pociť na vlastní kůži, co se děje ve hře – ať už během objevování útržků Seleniných vzpomínek nebo při střelbě z mimozemských zbraní.
  • Tempest 3D AudioTech: Zaposlouchej se do akce přicházející v 3D ozvučení ze všech směrů – kulky kolem tebe sviští ze všech stran, nepřátelé ti krouží nad hlavou a nevidění protivníci se ti plíží za zády.

Hra Returnal vyjde v příštím roce exkluzivně pro konzoli PlayStation 5. 

Zdroj: Tisková zpráva

Returnal

ps5
Sony Interactive Entertainment, Housemarque
Datum vydání hry:
30. 4. 2021
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře