Xbox One v roce 2017

special  39
Martin Šmíd, 29. 12. 2016 14:54
Konzole Xbox One zažila docela zlomový rok, díky němuž se začala více prodávat. Nejvíce se mluvilo hlavně o nové verzi s označením Xbox One S, která je nejen menší a hlavně pohlednější, ale také má interní zdroj, podporuje 4K Blu-ray disky nebo HDR, rovněž přišla s lehce vylepšeným gamepadem. Microsoft ale nezapomněl ani na několik exkluzivních lahůdek, kterým vládly závody Forza Horizon 3, kterým jsme neváhali udělit maximální známku, a akce Gears of War 4. Rok 2017 se pak bude točit nejen kolem nových her, na které se zaměří tento článek, ale také konzole s označením Project Scorpio, umějící hry ve 4K rozlišení a navíc bude podporovat i headsety pro virtuální realitu.

Halo Wars 2 (21. února)
První hru vydá Microsoft koncem února, přičemž nejde o nic menšího než strategickou akci Halo Wars 2 od studií 343 Industries a Creative Assembly, která se bude snažit navázat na svého úspěšného a mezi fanoušky i oblíbeného předchůdce. Druhý díl se odehrává v době chaosu po událostech v Halo 5, kdy se objeví zcela nový nepřítel, skupina Banished jíž vládne zlý Altriox, který chce ovládnout celou galaxii. I proto se znovu setkáte s lodí Spirit of Fire a její posádkou, které velí kapitán Cutter, abyste v této snaze zabránili. Kromě klasické příběhové kampaně, v níž byste se měli zúčastnit řady vypjatých bitev, bude obsažen i multiplayer s několika herními režimy jako Domination (obsazujete různé body na mapě), Strongholds (musíte obsazovat základny), Deathmatch nebo Blitz, navíc vývojáři připravují i kooperativní režim Skirmish, do něhož se budete moci pustit s kamarády.

Halo Wars: Definitive Edition (21. února)
Pokud jste si objednali skrze digitální distribuci Halo Wars 2: Ultimate Edition, už nyní si můžete užívat remaster prvního dílu, který se na Xbox One dostává s několika novými achievementy, ale hlavně tedy vylepšenou vizuální stránkou. Hra ovšem bude k dispozici i samostatně, ale až v příštím roce.

Crackdown 3
Před zhruba třemi lety Microsoft oznámil, že připravuje pokračování slušné akce Crackdown. Psali jsme o ní už před rokem u očekávaných her na 2016, ale nakonec hra nevyšla, a popravdě, ani jsme se nedozvěděli žádné nové podrobnosti, jenom tedy vývojáři ubezpečili fanoušky, že se na ni neustále pracuje. Na podrobnosti o příběhu, hratelnosti a tak dále si tedy musíme ještě počkat, Crackdown 3 by měl ale vynikat alespoň po stránce destrukce, o níž se má starat cloud, ale je otázka, jestli vývojáři toto nepřehodnotili v posledních měsících, i s ohledem na přicházející konzoli Scorpio. Snad se brzy dozvíme více.

Sea of Thieves
Mezi fanoušky oblíbené studio RARE připravuje už docela dlouho ambiciózní pirátské RPGčko Sea of Thieves s MMO prvky, které svým stylem bude podobné třeba Destiny, než klasickým MMOčkám jako World of Warcraft. Společně s kamarády totiž budete moci prozkoumávat rozlehlý svět Karibiku, hledat nejrůznější poklady na ostrůvkách a vydávat se za novými dobrodružstvími, to vše v líbivém grafickém kabátku. Samozřejmostí jsou i bitvy na moři, které svedete s různými protivníky, kteří vám zkříží cestu. Hra Sea of Thieves rozhodně z konceptu vypadá zajímavě, je ale otázka, jestli vývojáři vše dotáhnou do zábavného celku. Datum vydání zatím stanoveno není, ale dá se očekávat, že Sea of Thieves vyjde spíše ve druhé polovině roku 2017.

State of Decay 2
Ačkoliv zombie akce State of Decay měla na začátku několik technických chyb, dokázala si získat velké množství hráčů, ostatně jednalo se o jednu z nejprodávanějších her skrze digitální distribuci na Xbox 360. Není proto divu, že Microsoft připravuje pokračování, které je daleko ambicióznější a větší. Podle vývojářů nemáte hrát jen za jednoho hrdinu. „Tato hra nemá žádného jediného hrdinu, hrajete totiž za celou komunitu. Každý, kdo ve hře přežil, má svou osobnost tvořenou specifickou kombinací historie, dovedností a postojů,“ říkají vývojáři. Navíc postapokalyptické prostředí, v němž smrt může číhat na každém rohu, budete moci prozkoumávat v rámci kooperativního režimu s kamarády. „V úzce propojeném světě, v němž mají jejich předchozí rozhodnutí trvalé následky, mohou psát vlastní jedinečný příběh,“ dodali nedávno vývojáři. State of Decay 2 se rozhodně vyplatí sledovat, protože se z něho může vyklubat jeden z černých koňů příštího roku.

Forza Motorsport 7
V seznamu musím zmínit i hru, která zatím oznámena nebyla, ale nedávno jí prozradil šéf společnosti Fanatec, Thomas Jackermeier, která se věnuje výrobě volantů a herního příslušenství. Nikdo pochopitelně nepochybuje, že na ní vývojáři ze studia Turn 10 pracují, vydání se pravděpodobně dočkáme na podzim příštího roku, oznámení pak za několik měsíců na E3. Vzhledem k tomu, jak výborný byl zatím poslední šestý díl, na sedmičku jsme hodně zvědaví.

Cuphead
Už několik let nás vývojáři z malého studia MDHR lákají na krásně vypadající hardcore plošinovku Cuphead, inspirovaná komiksy ze 30. let minulého století a silně zaměřená na souboje s těmi nejtěžšími protivníky, ale také na prozkoumávání rozmanitých levelů. Hra měla původně vyjít už letos, ale následně se rozrostla, takže si vývojáři vzali více času, aby mohli vše doladit. Pokud vše půjde podle plánu, vyjde v létě příštího roku. Těšíme se, co vy?

Phantom Dust Remaster
S remakem hry Phantom Dust to moc dobře nedopadlo, studio Darkside bylo zavřeno a remake zrušen. V tomto roce alespoň Microsoft oznámil, že připravuje remaster původního dílu v HD rozlišení, který by měl přinést i několik novinek a změn v hratelnosti. Nový díl to tedy nebude, ale fanoušky určitě potěší i remaster.

To bychom měli výpis těch větších a nejzajímavějších exkluzivních her, které se připravují pro Xbox One. Mezi dalšími bychom mohli jmenovat třeba nadějně vypadající sci-fi adventuru Tacoma, případně remaster plošinovky Voodoo Vince z původního Xboxu. Kromě exkluzivních her ovšem vyjdou i další multiplatformní, jejichž seznam naleznete níže. Dá se předpokládat, že se ještě během roku rozroste, jak budou vývojáři oznamovat nové hry.

Leden
Rise & Shine (PC, Xbox One)
Pit People (PC, Xbox One)
Resident Evil 7 (PC, PS4, PSVR, Xbox One)
Hitman: The Complete First Season (PC, PS4, Xbox One)

Únor
For Honor (PC, PS4, Xbox One)
Sniper Elite 4 (PC, PS4, Xbox One)
Lego Worlds (PC, PS4, Xbox One)
Torment: Tides of Numenera (PC, PS4, Xbox One)
Aaero (PC, PS4, Xbox One)
Blackhole (PS4, Xbox One)

Březen
Ghost Recon: Wildlands (PC, PS4, Xbox One)
Troll and I (PC, PS4, Xbox One)
Dreamfall Chapters (PS4, Xbox One)
Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PC, Xbox One)

Q1 2017
Outlast 2 (PC, PS4, Xbox One)
South Park: The Fractured But Whole (PC, PS4, Xbox One)
Syberia 3 (PC, PS4, Xbox One)
Styx: Shards of Darkness (PC, PS4, Xbox One)
Everspace (PC, Xbox One)
The Wild Eight (PC, Xbox One)
NeuroVoider (PS4, Xbox One)
The Division: DLC 3 Last Stand (PC, PS4, Xbox One)
Shadow Warrior 2 (PS4, Xbox One)
Verdun – (Xbox One)
Victor Vran (PS4, Xbox One)
Tekken 7 (PC, PS4, Xbox One)
The Church in the Darkness (PC, PS4, Xbox One)
Vikings – Wolves of Midgard (PC, PS4, Xbox One)
Mass Effect: Andromeda (PC, PS4, Xbox One)
Blackwood Crossing (PC, PS4, Xbox One)
Old Time Hockey (PC, PS4, Xbox One)

Duben
Sniper: Ghost Warrior 3 (PC, PS4, Xbox One)
Bulletstorm: Full Clip Edition (PC, PS4, Xbox One)
Yooka-Laylee (PC, PS4, Xbox One)

Jaro/Q2 2017
Conan Exiles – Xbox Game Preview (Xbox One)
Lego City Undercover (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Little Nightmares (PC, PS4, Xbox One)
Get Even (PC, PS4, Xbox One)
Sonic Mania (PC, PS4, Xbox One)
Agony (PC, PS4, Xbox One)
Valkyria Revolution – (PS4, Vita, Xbox One)
Below (Xbox One, PC a později i PlayStation 4)

2017
Assassin's Creed (PC, PS4, Xbox One)
Rock of Ages 2 – (PC, PS4, Xbox One)
Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr (PC, PS4, Xbox One)
Marvel vs. Capcom: Infinite – (PC, PS4, Xbox One)
Agents of Mayhem (PC, PS4, Xbox One)
Call of Cthulhu: The Official Video Game (PC, PS4, Xbox One)
Monster Boy and the Cursed Kingdom (PC, PS4, Xbox One)
Overkill’s The Walking Dead (PC, PS4, Xbox One)
Gwent: The Witcher Card Game (PC, PS4, Xbox One)
Rime (PC, PS4, Xbox One, Switch)
Omen of Sorrow (PC, PS4, Xbox One)
Space Hulk: Deathwing (PS4, Xbox One)
Shovel Knight: Specter of Torment (PC, PS4, Xbox One)
Surf World Series (PC, PS4, Xbox One)

Destiny 2 (PS4, Xbox One)
Space Engineers (Xbox One)
Guardians of the Galaxy: The Telltale Series (PC, PS4, Xbox One)
Osiris: New Dawn (PC, PS4, Xbox One)
Need for Speed (PC, PS4, Xbox One)
Call of Duty 2017 (PC, PS4, Xbox One)
Star Wars: Battlefront 2 (PC, PS4, Xbox One)
Red Dead Redemption 2 (PS4, Xbox One)
Fe (PC, PS4, Xbox One)
Injustice 2 (PS4, Xbox One)
Tokyo 42 (PC, PS4, Xbox One)
Metal Gear Survive (PC, PS4, Xbox One)
Vampyr (PC, PS4, Xbox One)
Raiders of the Broken Planet (PC, PS4, Xbox One)
Prey (PC, PS4, Xbox One)
Kingdom Come: Deliverance (PC, PS4, Xbox One)

Komentáře