Xbox One - konzole, hry a příslušenství

special  32
Martin Šmíd, 7. 8. 2014 16:30
Konzole Xbox One se už začátkem září začne prodávat oficiálně i v České republice, takže vás určitě zajímá, za kolik ji bude možné zakoupit, jaká příslušenství budou k dispozici, a samozřejmě důležité jsou i hry. Tento článek vám tedy má za úkol odpovědět především na tyto otázky, takže se dejte do čtení.

Konzole Xbox One
Speciální balíčky konzole Xbox One k předobjednání – Tyto balíčky jsou určena pouze pro předobjednávky, takže pokud máte o konzoli zájem, určitě byste neměli otálet. Následně se konzole za uvedené ceny bude prodávat samostatně bez her.

XBOX ONE Konzole + FIFA 15 + Forza Motorsport 5 - První balíček nabídne kromě konzole Xbox One i hry Forza Motorsport 5 a FIFA 15 (FIFA 15 je exkluzivní předobjenávková verze a bude hratelná až od půlnoci 25. 9. 2014 na 26. 9. 2014 kdy titul oficiálně vychází), a samozřejmostí je 14 denní zlaté členství Xbox Live. Cena je stanovena na 10 699 Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1122&a_aid=11051105 .

Konzole + Kinect + FIFA 15 + Dance Central Spotlight - Druhý bundle nabídne kromě konzole Xbox One i kamerku Kinect a hry FIFA 15 a Dance Central Spotlight, přičemž cena je stanovena na 13 699,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1123&a_aid=11051105 .

Příslušenství
Xbox One Play & Charge Kit - Tato sada obsahuje dobíjecí lithiovo-ionovou baterii, která se hodí do bezdrátového ovladače konzole Xbox One, stejně jako nabíjecí kabel, který se připojuje z ovladače na konzoli. Díky tomuto příslušenství tak není potřeba kupovat klasické tužkové baterie, což je samozřejmě jen a jen plus. Nová nabíjecí souprava Play & Charge Kit pro konzoli Xbox One navíc nabíjí dvakrát rychleji jako její protějšek u Xbox 360 a nabíjí také během hry nebo když je konzole v pohotovostním režimu. Oficiální cena tohoto příslušenství je Microsoftem stanovena na 649,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1127&a_aid=11051105 .

Xbox One Chat Headset – Jedná se o klasický headset, který se vyznačuje pohodlným novým designem, širokopásmovým digitálním zvukem a směrovým mikrofonem. Headset bude v základním balení konzole Xbox One, a určitě je dobrým pomocníkem pro všechny hráče, kteří hrají online multiplayer na Xbox LIVE. Samostatná cena je stanovena na 699,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1133&a_aid=11051105 .

Stereo Sluchátka Xbox One – Pokud by vám základní sluchátka nevyhovovala, bude možné od prvního dne si zakoupit ke konzoli Xbox One i speciální Stereo headset, který podle informací od Microsoftu má nabídnout prémiový zvuk a chat se spektrem 20Hz – 20kHz. Součástí je samozřejmě i mikrofon, zachycující co nejčistší hlas, takže pokud byste to mysleli s hraním online her vážně, tato investice se určitě vyplatí. Cena je stanovena na 1899,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1131&a_aid=11051105 .

Xbox One Wireless Controller + Play and Charge Kit – Konzole Xbox One obsahuje zcela nový ovladač, který má více než 40 technických inovací, novinkou jsou třeba nové vibrační impulzy spouště, umožňují přesnou zpětnou vazbu do prstů. Xbox One Wireless Controller bude samozřejmě ke konzoli dodáván automaticky, ale pokud byste chtěli druhý, bude možné ho dokoupit samostatně buď za 1499,-Kč nebo v bundlu s Play and Charge Kitem za 1899,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1126&a_aid=11051105 .

Launch hry
Forza Motorsport 5 GOTY edice
Forza Motorsport 5 je samozřejmě pokračováním úspěšné závodní série, která nabízí několik desítek do posledního detailu vymodelovaných vozidel a nádherné tratě, přičemž jedna je dokonce situována do Prahy. Forza Motorsport 5 v GOTY edici navíc nabízí i 3 nové tratě (Road America nebo Long Beach) a Top Gear car pack s deseti novými vozidly. K zakoupení za 1299,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=957&a_aid=11051105 .

Ryse: Son of Rome GOTY edice
Ryse: Son of Rome je akční hra od studia Crytek, v níž je hlavní hrdinou římský voják Marius Titus, jehož počáteční události donutí k tomu, aby se stal velkým válečníkem se svojí vlastní armádou, která se jen tak něčeho nezalekne. Po několika letech strávených v Británii se i s armádou vrací do Říma, kde bude bojovat proti hordám moci chtivým barbarům. Hra Ryse: Son of Rome staví především na výborném vizuálním zpracování, přičemž kromě příběhové části obsahuje i online multiplayer, GOTY edice navíc nabízí všechny stahovatelné balíčky. K zakoupení za 1299,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=698&a_aid=11051105 .

Zoo Tycoon GOTY edice
Série Zoo Tycoon byla doposud známá jen mezi PC hráči, ale nejnovější pokračování se dostalo na konzoli Xbox One. I v něm si budete moci vybudovat svoji vlastní zoologickou zahradu s několika desítky druhy zvířat, které si navíc budete moci díky kamerce Kinect detailně prohlížet. GOTY edice bude dostupná za 1299,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1129&a_aid=11051105 .

Kinect Sports Rivals GOTY edice
Hra Kinect Sports Rivals je určena pro pohybové ovládání skrze kamerku Kinect, přičemž nabízí hned několik zajímavých sportovních disciplín, mezi nimiž je lezení po skalách, fotbal, jízda na skútru, bowling nebo tenis. K zakoupení za 1299,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1130&a_aid=11051105 .

Dead Rising 3 GOTY edice
Exkluzivně na konzoli Xbox One bude dostupný nový díl oblíbené zombie řežby Dead Rising, který se odehrává 10 let po událostech ve Fortune City. V Los Perdidos vypuká epidemie a armáda ztrácí kontrolu a tak se rozhodnout pro radikální řešení, město srovnat se zemí. Hráč se zhostí role Nicka Ramose, mladého mechanika s podivným tetováním, jež si útěk z města umí patřičně vychutnat. GOTY edice této hry nabízí v ceně 1299,-Kč i všechen dodatečný obsah, určitě jeden z kandidátů na první vaší Xbox One hru - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=1128&a_aid=11051105 .

Titanfall
Akční hra Titanfall od studia Respawn Entertainment patří zcela jistě mezi to nejlepší, co zatím na konzoli Xbox One vyšlo. Není třeba ji zde popisovat, my jsme vám přinesli na ní recenzi, takže si raději přečtěte tu - http://konzolista.tiscali.cz/articles/onearticle?link=titanfall-178948 , v níž jsme jí mimochodem udělili velmi pěknou devítku. K zakoupení za 1599,-Kč - http://www.xzone.cz/nahledxbox360.php3?idg=961&a_aid=11051105 .

To by byly exkluzivní hry, ale od prvního dne bude k dispozici v České republice i celá řada multiplatformních her. Mezi ty nejzajímavější určitě patří Watch_Dogs a Assassin‘s Creed 4: Black Flag od Ubisoftu, protože obsahují české titulky, takže jsou přístupné pro naprosto všechny hráče. Naše doporučení si ale jistě zaslouží i stealth akce Metal Gear Solid: Ground Zeroes, zlodějský Thief nebo akce ze staré školy Wolfenstein: The New Order. Pro fanoušky akčních her je k dispozici Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts nebo Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Mezi povedené hry patří i LEGO záležitosti The LEGO Movie Videogame, LEGO The Hobbit a LEGO Marvel Super Heroes, případně je tu i skvělá plošinovka Rayman Legends. Za zmínku určitě stojí i akční hra Tomb Raider: Definitive Edition s Larou Croft, která na konzoli Xbox One má vylepšenou grafiku a všechen dodatečný obsah, navíc je možné v ní používat i hlasové příkazy přes Kinect. Multiplatformních her má tedy Xbox One už hodně a to samozřejmě nepočítáme ty, které vyjdou v brzké době, jako třeba Diablo 3: Ultimate Evil Edition nebo Metro: Redux, které rovněž budou k dispozici během českého startu.

Během posledních měsíců vyšlo pro konzoli Xbox One i několik menších her skrze digitální distribuci, které rovněž budou k dispozici během startu v České republice na Xbox LIVE. Za zmínku stojí především bojovka Killer Instinct, golfová arkáda Powerstar Golf, top down střílečka Halo: Spartan Assault, remake akční klasiky Strider, výborná logická hra Peggle 2 od EA, návykový Trials Fusion nebo horor Outlast, který vyšel na Xbox One i s příběhovým rozšířením. Pokud by vám tato nabídka nestačila, můžete ještě sáhnout po menších hrách jako Another World: 20th Anniversary Edition, výborné záležitosti z první světové války Valiant Hearts: The Great War, Contrast nebo Max: The Curse of Brotherhood.

Games with Gold na Xbox One
pokud máte konzole Xbox 360, tak určitě víte, že na ní rozdává Microsoft každý měsíc dvě starší hry zdarma pro Zlaté členy v rámci programu Games with Gold. Ten je dostupný i na konzoli Xbox One, přičemž tento měsíc v něm jsou hry Strike Suit Zero: Director's Cut a Crimson Dragon, které si můžete přidat do download listu, pokud už máte konzoli Xbox 360, abyste je měli dostupné v září, až si půjdete pro Xbox One.

Hry do konce roku
Protože je konzole Xbox One už k dispozici nějakou dobu v některých zemích Evropy a v Severní Americe, je na ní už během startu v České republice dostupná celá řada zajímavých her. Hráče ovšem určitě zajímá, na co se mohou těšit třeba do konce roku. Mezi exkluzivními záležitostmi určitě bude stát za povšimnutí akční hra Sunset Overdrive od studia Insimniac games, stavějící na ztřeštěné akční hratelnosti, a podle všeho jde o pořádnou zábavu. V listopadu pak vyjde kolekce Halo: The Master Chief Collection, která bude obsahovat ve vylepšené grafice hry Halo: Combat Evolved Anniversary Edition, Halo 2 Anniversary, Halo 3 a Halo 4, navíc nabídne i sérii Halo: Nightfall a multiplayerovou betaverzi Halo 5: Guardians. Jednou z nejočekávanějších her je určitě i závodní Forza Horizon 2, která nabídne nejen pohlednou grafiku s měnícím se počasím, ale také obrovský svět hodící se k prozkoumání, a samozřejmostí jsou dvě stovky pěkných vozidel. Během podzimu vyjde i finální verze celkem nadějné hry Project Spark od studia Team Dakota, v níž si budete moci vytvářet vlastní světy, příběhy nebo menší hříčky, a s nimi si následně hrát. Pěkně vypadá i menší plošinovka Ori and the Blind Forest od vývojářů z Moon Studios, v níž se bude řešit nejedna hádanka, navíc to vše ve velmi pohledné grafice.

Mezi nadějné multiplatformní hry, které se teprve dostanou na pulty obchodů, patří zcela jistě Destiny od studia Bungie, sporty NHL 15, Pro Evolution Soccer 2015 a FIFA 15, akční Middle-earth: Shadow of Mordor nebo horory Alien: Isolation a The Evil Within. Harcore hráči by mohli ocenit akční RPG Lord of the Fallen. Ubisoft si pak připravil Assassin's Creed: Unity, Far Cry 4 a závody v otevřeném světě The Crew. EA bude hodně vsázet především na Dragon Age: Inquisition, 2K Games zase na remaster hry Grand Theft Auto 5 a Activision má zřejmě nejočekávanější hru tohoto roku Call of Duty: Advanced Warfare. Mezi dalšími hrami je třeba Project CARS nebo Lego Batman 3: Beyond Gotham.

V následujících týdnech se můžete těšit na další články o konzoli Xbox One.

Komentáře