Xbox - E3 2016

special  69
Martin Šmíd, 13. 6. 2016 18:59
Fanoušci konzole Xbox One se na tiskovou konferenci Microsoftu určitě hodně těšili, zvláště když jim byla slibována velká oznámení a zajímavé novinky. Ty tisková konference skutečně přinesla, dočkali jsme se nových záběrů na Gears of War 4, oznámení závodní hry Forza Horizon 3 nebo gameplay ukázky z ReCore. Pokud jste tiskovou konferenci minuli, můžete se nyní v našem článku podívat, co že to Microsoft vše oznámil a představil. Bylo toho docela dost.


Xbox One S
Překvapení, které uniklo Microsoftu už včera. Hned na začátku tiskové konference byla představena o 40% tenčí verze konzole Xbox One, která ponese označení S. Po hardwarové stránce se pořád jedná o tutéž konzoli, jen v menším balení, navíc nebude už obsahovat externí zdroj, ten bude nyní už interní, jako tomu je u konkurenčního PlayStationu 4. Design tenčí konzole je pěkný a dokáže zaujmout, navíc cena nejlevnější model se bude prodávat od srpna letošního roku za pěkných 299 euro, dražší s 2TB diskem pochopitelně bude o něco dražší 399 euro (1TB bude za 349 euro). Každopádně, kdo uvažoval v minulosti o nákupu konzole Xbox One a třeba se mu nelíbila velikost, nyní je ideální čas po konzoli sáhnout, zvláště když na ni existuje už celá řada lákavých exkluzivních her. Jen tedy musíte počítat s tím, že nový Xbox One S nemá port pro kamerku Kinect, s níž se tedy už zřejmě moc nepočítá. Nejde se tomu ale moc divit.

Gears of War 4
Asi není třeba moc dlouho přemýšlet o tom, jaká je v současnosti nejočekávanější hra pro Xbox One. Akce Gears of War 4 byla oznámena už v minulém roce, nedávno byla dostupná pro všechny zábavná multiplayerová beta, no a dnes vývojáři ze studia The Coalition odtajnili nové gameplay záběry z příběhové kampaně, kterou bude možné hrát v kooperaci s kamarádem. Gears of War 4 se odehrává 25 let po událostech na planetě Sera, hlavním hrdinou je tentokrát J.D. Fenix, syn Marcuse Fenixe, jemuž budou během hraní pomáhat další postavy, mezi nimiž je Delmont "Del" Walker a Kait Diaz. Během prezentace byla ukázána zcela nová úroveň v kooperaci, stavějící na osvědčení hratelnosti, vidět byly ale i nové zbraně, navíc si šlo všimnout parádního vizuálního zpracování se spoustou pěkných, kolikrát krvavých efektů. Gears of War 4 vyjde 11. října pro Xbox One a Windows 10. Pokud si koupíte Gears of War 4 pro Xbox One skrze digitální distribuci, získáte PC verzi zdarma. Navíc mezi verzemi bude fungovat cross-play.


Killer Instinct – 3. Sezóna
Během tiskové konference byl puštěn nový trailer na bojovku Killer Instinct, do níž se brzy dostane i Generál RAAM ze série Gears of War, podívejte se na něj níže. Více novinek jsme se o hře nedozvěděli.

Forza Horizon 3
Už nějakou dobu se vědělo, že letos na podzim vyjde nový díl úspěšné závodní Forza, jen se pořád řešilo, jestli to bude spekulovaná Forza Horizon 3. Nakonec tato hra byla skutečně oznámena, přičemž vývojáři z Playground Games opět změnili zasazení. Tentokrát se bude hra odehrávat v Austrálii, takže vývojáři mohou těžit ze spousty rozmanitých míst, což hned dali jasně vědět v oznamujícím traileru, podívat se na něj můžete níže. Navíc bude mít Forza Horizon 3 doposud největší svět, který se budete moci vydat prozkoumávat a plnit v něm stovky nejrůznějších výzev (Speed Camera, Danger Sign Jump, Drift Zone nebo Bucket List), a to s doposud největším vozovým parkem v rámci Forza Horizon série (přes 350 vozidel), zajet si budete moci i v novém voze Lamborghini Centenario. Velkou novinkou bude i plně kooperativní kampaň pro čtyři hráče. Forza Horizon 3 vyjde 23. září pro Xbox One a Windows 10.

ReCore
Akční adventura ReCore od vývojářů ze studií Comcept a Armature Studio byla oznámena před rokem, ale na nové informace jsme si museli počkat až do dnešního dne. Microsoft předvedl během tiskové konference první gameplay záběry, na záznam se podívejte níže v novince. Hlavní hrdinkou je dívka Joule Adams, která se hned na začátku skamarádí s robotem Macem, který chce přivést na planetu zpět lidi, ale proti tomu bojují různé další robotické frakce, na které hlavní duo během cesty narazí. Podle ukázek je patrné, že ReCore bude založeno hlavně na prozkoumávání světa, soubojů s roboty a řešení různých hádanek. ReCore vyjde 16. září krabicově i skrze digitální distribuci pro Xbox One a Windows 10.

Tom Clancy's The Division - Underground DLC
Během tiskové konference Microsoftu byl puštěn krátký trailer na rozšíření Underground pro akční hru Tom Clancy's The Division, které vyjde s časovou exkluzivitou pro Xbox One už 28. Června. Více se dozvíme během E3. Budeme vás informovat.

Final Fantasy XV
Během tiskové konference Microsoftu se objevili i vývojáři ze studia Square Enix, kteří prezentovali demoverzi z očekávaného JRPG Final Fantasy XV, které vychází v září pro PlayStation 4 a Xbox One.

Tekken 7
Bandai Namco během tiskové konference Microsoftu oznámilo Xbox One verzi bojovky Tekken 7, která byla koncem minulého roku potvrzena už pro PlayStation 4. Moc nových informací o hře samotné jsme se nedozvěděli, každopádně trailer určitě fanoušky potěší. Co už ale nepotěší, je termín vydání. Tekken 7 vyjde až začátkem příštího roku.

Inside
Před několika lety byla oznámena hra Inside od vývojářů, kteří nám přinesli výbornou puzzle plošinovku Limbo, kterou si nyní můžete stáhnout zcela zdarma pro Xbox One. Během tiskové konference jsme se dozvěděli, že hra Inside vyjde pro Xbox One už 29. června, níže se podívejte na nový trailer.

Nové hry z programu ID@Xbox


Gwent
Vývojáři ze studia CD Projekt RED v posledních dnech lákali na jedno zajímavé oznámení, které učiní během E3. Přišlo na tiskové konferenci Microsoftu, přičemž se jedná o karetní hru Gwent, kterou si oblíbily miliony hráčů po celém světě díky akčnímu RPG Zaklínač 3: Divoký hon. Hra bude obsahovat příběhovou kampaň, ale i multiplayer podporující cross-platform hraní mezi PC a konzolemi (minimálně s Xbox One, jestli i PlayStation 4, zatím potvrzeno nebylo).

Dead Rising 4
Tohle Capcomu a ani Microsoftu moc nevyšlo, protože už před několika dny z pokračování Dead Rising 4 unikly první obrázky, čímž došlo prakticky k potvrzení. Vrací se oblíbený hrdina Frank West, který se bude muset ve Willamette v Coloradu vypořádat s tisíci zombiemi, což naštěstí nebude zase tak velký problém, protože budou k dispozici nejrůznější zbraně a další věcičky, které likvidaci značně usnadní. Dead Rising 4 vyjde koncem roku pro Xbox One a Windows 10.

Scalebound
Microsoft během své tiskové konference prezentoval i nové záběry z akční hry Scalebound, za níž stojí uznávané studio Platinum Games. V gameplay záběrech byl vidět souboj s obřím monstrem, s čímž pomáhal hlavnímu hrdinovi i jeho drak, celý souboj si nyní můžete vychutnat níže v novince. Scalebound vyjde začátkem příštího roku pro Xbox One a Windows 10.

Sea of Thieves
Studiu RARE mnozí fanoušci v posledních letech vyčítali, že plýtvá svým talentem na Kinect hry, které nikdo moc nechce. Vývojáři i Microsoft si vzal kritiku k srdci a v minulém roce oznámil nadějnou kooperativní pirátskou hru Sea of Thieves, která se odehrává v rozlehlém světě se spoustou tajemství. Dnes během tiskové konference byl puštěn nový pěkný trailer, kouknout se na něj můžete níže.

State of Decay 2
Microsoft to měl dnes opravdu těžké, protože prakticky všechna překvapení mu někdo leaknul hodiny před tiskovou konferencí, a stalo se tak i u open world zombie akce State of Decay 2, která je ve vývoji exkluzivně pro Xbox One a Windows 10. O hře jsme se toho během tiskové konference moc nedozvěděli, níže je alespoň pěkný teaser.

Halo Wars 2
Na tiskové konferenci Microsoftu pochopitelně nemohla chybět strategická hra Halo Wars 2, která vyjde 21. února příštího roku pro Xbox One a Windows 10. Dočkali jsme se nového traileru, představení nových nepřátel, a hlavně tedy potvrzení multiplayerové bety, která startuje už dnes a potrvá celý týden. Dejte se tedy do stahování a hraní.

Project Scorpio
Microsoft si na závěr své tiskové konference připravil speciální oznámení. V současnosti pracuje na nové verzi konzole Xbox One s výkonem 6TF, která nese označení Project Scorpio. Moc jsme se pochopitelně o ní nedozvěděli, i vzhledem k tomu, že vyjde až koncem příštího roku, takže je ještě hromada času na její bližší představení. Každopádně Microsoft zmínil alespoň VR hraní a podporu pro 4K hry.

Komentáře