Vítejte na nové verzi portálu Konzolista.cz

special  106
Martin Šmíd, 14. 6. 2015 18:15
Portál Konzolista.cz je tu už několik let, po které jsme vás s chutí informovali každý den o zajímavých herních novinkách, ať už byl svátek, víkend nebo normální pracování den. V předchozích letech jsme se naučili nespokojit s málem, proto jsme neustále přemýšleli, jak udělat návštěvu portálu Konzolista.cz pro Vás čtenáře příjemnější, abyste měli chuť se sem vracet a užívat si s námi velká herní oznámení, výborné hry a prožívat třeba velké videoherní akce jako E3. Před zhruba dvěma lety jsme se rozhodli, že stávající design a vůbec kód nám už nevyhovuje pro další rozšiřování, proto jsme ho kompletně vyhodili a začali tvořit od nuly novou verzi, která je konečně dokončena.

Od začátku jsme měli jasnou vizi. Připravit moderní verzi portálu Konzolista.cz, která bude pěkně přehledná, zachová si charakteristické rysy, vezme si spoustu z vaší skvělé zpětné vazby, kterou jsme dostávali každý den, a nám navíc nabídne snadnou údržbu a jednoduchost v rozšiřování do budoucna. Z toho samozřejmě budete zase těžit jen vy, naši čtenáři, pro které portál Konzolista.cz každý den s radostí připravujeme. Zrod této verze se nerodil jednoduše, měli jsme několik návrhů v posledních měsících, nakonec prošel až ten, který sami vidíte. Začít samozřejmě musíme zcela novým logem, který značí jednoduchost, jaká by měla z nové verze vyzařovat.

Hlavní stránka se od předchozí verze moc nezměnila, co se týče rozvržením, novinkám pořád patří největší část, horní část s aktuálními velkými články už ale prošla kompletním přepracováním, aby bylo vidět více aktuálního obsahu. Základní verze webu je bílá, ale můžete si pochopitelně přepnout i na tmavou, pokud vám vyhovuje více. Víme, jak mezi vám čtenáři je oblíbený chat, v němž si můžete každý den psát a diskutovat o posledních novinkách. Rozhodli jsme se tedy, že ho zpracujeme jinak, a připneme na spodní lištu webu, ze které si ho následně můžete vyvolat na jakékoliv stránce. Ať už budete ve fóru, číst si novou recenzi nebo prohlížet obrázky, vždy můžete sledovat dění v chatu a reagovat. V záložce Stream následně vidíte aktuální komentáře v novinkách a dalších článkách, v záložce Online čtenáře, kteří jsou zrovna přihlášeni na webu Konzolista.cz. Tyto tři ikonky zatím vidíte jen v PC verzi webu, protože vyžadují rozlišení minimálně 1000px, ale na začátek července připravujeme i verzi chatu pro mobilní platformy.

Víme, že tím hlavním jsou na Konzolista.czčlánky. Sekce s nimi byla kompletně překopána. Hned jako první vidíte aktuální články s nejvíce komentáři a vůbec ty nejčtenější, abyste věděli, kde je živo a kde ostatní čtenáři diskutují. Následují poslední články a výpis novinek. Na pravé straně je pak vyhledávání, díky němuž snadno můžete vyhledat článek podle názvu, platformy nebo kategorie. Stejným způsobem je řešena i sekce s hrami, vracíme i možnost stát se fanouškem jednotlivých her a mít je v oblíbených. Stejně tak je možné opět hry hodnotit a mít je v právě hraných. V posledních týdnech trochu opomíjená z naší strany sekce s Trofejemi a Achievementy zůstala prakticky nezměněná, nabízí stejné možnosti, ale připravili jsme možnost si vše uložit do PDF a vytisknout. O této funkci jste volali hodně dlouho, a proto máme radost, že vám ji znovu můžeme nabídnout. Byla to jedna z našich priorit pro novou verzi webu. Rovněž můžeme slíbit, že do budoucna připravujeme častější aktualizace a větší péči o tuto sekci. Ještě dodám, že v ní najdete žebříček nejúspěšnějších sběratelů trofejí mezi čtenáři, kteří mají vyplněný u nás svůj PSN nick. Konečně se nám podařilo žebříček opět zprovoznit.

V sekci s Konzolemi současnosti i minulosti už nenajdete jen jejich popis, ale slouží i jako takový přehled, kolik čtenářů portálu Konzolista.cz jakou konzoli vlastní. Jednoduchým kliknutím na danou konzoli si ji můžete označit a přidat do své sbírky, což se následně projeví i na žebříčku. Upraven byl i oblíbený Konbook, což je jakýsi váš profil, na který můžete napsat informace o sobě, přidávat si do oblíbených ostatní čtenáře, případně nahrávat své vlastní fotky. Konbook by měl být nyní daleko přehlednější, navíc rovnou z něj můžete vkládat blogy, jejichž správa a editace je nyní jednoduší a nabízí více možností – vkládání obrázků i videí. Předělány byly i soukromé zprávy, rovněž jsme chtěli jejich jednoduší obsluhu, proto můžete označit všechny zprávy na stránce a následně je smazat.

Spuštění nové verze portálu Konzolista.cz je jenom začátek. Už během jejího vývoje jsme mysleli na budoucí rozšíření o další zajímavé novinky, s nimiž vám chceme udělat radost. Tento týden jsme museli na poslední chvíli vyškrtnout ze základních funkcí jednu opravdu velkou novinku, abychom stihli dnešní launch. Nemusíte se ale bát, že byste o ni přišli, jen se její spouštění odsouvá na začátek července, což bude dávat i smysl vzhledem k tomu, o co se bude jednat. Kdo má velké znalosti o videohrách a chce vyhrát zajímavé ceny, které věnovala česká Sony, za což moc děkujeme, určitě by nás měl od začátku července pravidelně navštěvovat. Chceme touto novinkou odměnit pravidelné čtenáře, kteří nás podporují každý den, což zatím v náhodném losování u klasických soutěží nešlo. Více ale o této velké novince neprozradíme, abyste se měli na co těšit. Kromě ní ale připravujeme i další zajímavá rozšíření webu a samozřejmě si poslechneme i všechny vaše nápady. Určitě nám napište do komentářů.

A pochopitelně všechna DLCčka budou zdarma pro Konzolista.cz!

Nyní už bylo dost slov. Doufáme, že se vám nová verze Konzolisty líbí a budete s námi sdílet své herní zážitky, ať už ve fóru nebo v přepracovaném chatboxu. Na nás je, abychom z Konzolisty udělali to nejlepší místo pro sledování herních novinek, to je náš cíl. Snad se nám to povede prací na webu, ne za pomocí tabulek na twitteru.

Tým Konzolista.cz 

Komentáře