UnderCover prezentace

special  11
Martin Šmíd, 29. 10. 2008 23:47
Dne 21.10. se v hotelu Josef konala další z EA prezentací. Tentokrát došlo na hru Need for Speed UnderCover, kterou přijel do Prahy představit jeden z producentů hry Jesse Abney. Již na začátku prezentace nebyla nouze o překvapení. Pokud se o Need for Speed UnderCover zajímáte, pokračujte ve čtení.

Need for Speed UnderCover je nejnovější díl této populární série od EA Black Box. Hra má v sobě podle prezentace všechny ingredience velkorozpočtového hollywoodského filmu. Ocitnete se ve městě Tri-City Bay Area, ve kterém zažijete spoustu závodů a honiček s policajty, abyste sami dopadli velký zločinecký gang. Prezentace se chopil producent hry Jesse Abney, který nám nejprve ukázal vzrušující filmeček, který po stránce střihu a ozvučení patřil k nečekaným vrcholům prezentace. Pak přišlo představení samotné hry. Již na začátku můžeme říci, že hra je jakýmsi mixem Pro Streetu a Most Wanted. Samotná hra se poté odehrává v Tri-City Bay Area a okolních dálnicích. Dálnice vypadaly ještě živě, ale samotné město byla jedna velká mrtvola. Jesse Abney na chvilku zastavil na jedné z ulic a já osobně jsem měl pocit, že se hra zasekla, jak se poté stalo ještě několikrát během předváděčky. Jenomže chyba lávky. Město je opravdu mrtvé, během projíždění potkáte jen málo aut. Pokud zastavíte, nepohne se naprosto nic, což poněkud kazí dojem ze samotné hry.

Pojďme ovšem k samotnému závodění. Vývojáři se pyšní novým enginem nazvaném „Heroic Driving”, který má generovat neuvěřitelné manévry ve vysokém tempu a rychlosti 180 mil za hodinu. Podle našich prvních dojmů se řízení aut přeci jen trošku od minula změnilo a samotné manévry před policií a bouračky na dálnicích vypadají opravdu hodně dobře. Jesse Abney dále na rovinu řekl, že poškození vašeho auta je jen na efekt a nebude mít žádný dopad na samotné řízení vozu. Vozů je opravdu velké množství. V garáži jsou rozdělena na Japonská, Evropská a Americká. Každé auto si můžete nakoupit za vydělané peníze ze závodů. To pak můžete všelijak upravovat, aby dosáhlo v závodech co možná nejlepších výsledků.

Asi nejlepší částí hry jsou honičky s policisty. Pokud vás nějaký ten policajt zmerčí, hra se na chvíli zastaví a ukáže vám, odkud k vám přijíždí. Začátek honičky je vlastně okopírován z dílu Most Wanted a rozhodně vás nijak nepřekvapí. Inteligence policejních vozů je nastavena na hodně agresivní úroveň a pokud se jich rychle nezbavíte, zaděláte si na hodně velké problémy, které neodnese jen váš plechový miláček, ale hlavně hlavní hrdina hry. Po dopadení se totiž přehraje celkem pěkná animace, ve které hlavního hrdinu zatýkají policisté. Tento filmeček jakoby vypadl ze hry GTA4, akorát mají policisté v Tri-City Bay Area trochu surovější způsob zatýkání.

Protože jsou právě honičky s policisty asi tou nejzajímavější částí hry, vývojáři připravili i online mód s názvem Cops and Robbers. V tomto módu budou proti sobě stát dva týmy - policisté a zloději. Hra je rozdělena na týmy po čtyřech hráčích. Úkolem zlodějů je v tomto módu vyzvednout balíček a doručit jej na místo předání. Policisté mají zase opačný úkol, a sice zastavit zloděje, aby mohli předat požadovaný balíček svým šéfům. Každá hra módu Cops and Robbers se bude skládat ze dvou kol, aby si mohli všichni vyzkoušet i opačnou stranu.

Asi největším překvapením (alespoň pro hráče, kteří neumí anglicky) je přítomnost českých titulků ve hře. Přeloženo je naprosto vše, filmečky počínaje a statistikami konče. Překlad budil na prezentaci rozhodně kladné dojmy a na žádný překlep jsme během hraní a procházení hry nenarazili. Co však kazilo naše dojmy, byl klesající framerate. Pokud jste jeli pomalu, framerate se ještě pohyboval kolem 30 fps, ovšem když jste pořádně dupli na plyn, hra klesala až na 10 fps. Těžko říci, zda se tento nedostatek bude vyskytovat i ve finální verzi. Máme trochu podezření, že za záseky mohl špatně vypálený preview disk. Need for Speed UnderCover obsahuje i hrané filmečky, které podle toho, co jsme měli možnost vidět, vypadají velmi povedeně a máme pocit, že nakonec právě filmečky budou nejpovedenější částí hry. Herecké výkony i dabing jsou totiž na velmi vysoké úrovni a občas si budete připadat, jako když sledujete nějaký povedený film v kině.

Need for Speed UnderCover vzbuzoval na prezentaci rozporuplné dojmy. Spousta novinářů se shodla, že hra vlastně opět nepřináší nic nového, a jedná se jen o recyklaci starých nápadů, ať už fungujících, tak bohužel i nefungujících. Každopádně byste Need for Speed UnderCover měli dát šanci. Přináší neuvěřitelné zpracování honiček, které nakopává povedený scénář a herecké výkony, jimiž se mohou filmečky pyšnit. Už se nemůžeme dočkat, až si nové NFS zahrajeme.

Video z akce si můžete stáhnout http://www.konzolista.cz/video/nfs_final.rar . Stream bude k dispozici během týdne.

Killzone 2

ps3
Sony Computer Entertainment, Guerrilla Games
Datum vydání hry:
27. 2. 2009
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře