Sony na E3 2014

special  20
Martin Šmíd, 10. 6. 2014 13:45
Není tajemstvím, že konzoli PlayStation 4 se daří, prodává se skvěle a je o ni pořád velký zájem. Sony ale moc dobře ví, že nesmí usnout na vavřínech, zvláště když Microsoft se ji snaží dohonit, a to i za cenu spousty otoček a ústupků. Tisková konference na E3 proto byla hodně očekávanou záležitostí, a můžeme říci, že jsme zklamáni rozhodně nebyli. Bylo oznámeno několik skvěle vypadajících nových her, které vyjdou exkluzivně pro PlayStation 4, no a na ně se nyní podíváme.

Oznámena hra Entwined pro PlayStation konzole – už je dostupná
Před několika dny jsme se dozvěděli, že Sony založila nové studio Pixel Opus, složené převážně z bývalých studentů. Během E3 jsme se dozvěděli, že v tomto studiu vývojáři pracovali na hře Entwined, kterou si už nyní můžete stáhnout na konzoli PlayStation 4, vyjde vás na 10 euro (později vyjde na PS3 a PSV, podpora cross-buy potvrzena). Hra je o dvou duších, které se mají rádi, ale nemohou být spolu. Na hráči je, aby je ovládal a prožil s nimi několik životů.

Sdílení přes Youtube na podzim
Jednou z novinek, která asi udělá radost hráčům, kteří rádi sdílí své zážitky s ostatními, je plánovaná podpora Youtube, která přijde na PlayStation 4 už během podzimu – mělo by být možné nahrávat na tuto službu videa a možná i přímo na ni streamovat. Podrobnosti se dozvíme později. Tato služba se tak přidá k dalším podporovaným, mezi nimiž je Facebook, Twitter, Twitch a Ustream.

BloodBorne oznámen exkluzivně pro PlayStation 4 od FromSoftware - vývoj vede Hidetaka Miyazaki
Před E3 prosáklo na internet, že studio From Software připravuje ve spolupráci se Sony pro konzoli PlayStation 4 hru s pracovním názvem Project Beast. Na tiskové konferenci Sony byla hra potvrzena, finální název ponese BloodBorne. Jedná se o akční RPGčko, odehrávající se ve městě Yharnam, v němž propukla nebezpečná epidemie. Nebezpečí, smrt a šílenství číhá na každém kroku, no a hlavní hrdina bude muset odhalit příčinu epidemie a jedno hodně temné tajemství. Na hře pracuje Hidetaka Miyazaki, který hráčům přinesl dvě výborné hry Demon’s Souls a Dark Souls. Níže se můžete podívat na oznamující trailer. BloodBorne vyjde v příštím roce.

The Order: 1886 – datum vydání a dostane sběratelskou edici
Sony hned po své tiskové konferenci oznámila datum vydání akční hry The Order: 1886 studia Ready at Dawn, které zní 20. února příštího roku. Pokud se na The Order: 1886 hodně těšíte, budete si moci koupit i limitovanou sběratelskou edici, která kromě hry bude obsahovat i přívěšek v podobě lahvičky rytířského řádu, DLC (Knight’s Arsenal), soundtrack, deníčky vývojářů, nálepky se symbolem a několik dalších bonusů. Pokud jste neviděli nové gameplay záběry ze hry The Order: 1886, můžete se na ně podívat níže.

Sony oznámila Uncharted 4: A Thief’s End + trailer
Od konce minulého roku jsme věděli, že studio Naughty Dog připravuje pro konzoli PlayStation 4 nový Uncharted. Až dnes bylo ale odhaleno, že hra se bude jmenovat celým názvem Uncharted 4: A Thief’s End a samozřejmě se vrátí i hrdina Nathan Drake. Více ale bohužel zatím nevíme, byl tedy vydán první trailer, na který se můžete podívat níže v novince. Ten ukazuje, že tentokrát by se mohlo hrát na daleko temnější notu, o čemž se nedávno spekulovalo, ale jinak nic dalšího. Uncharted 4: A Thief’s End vyjde v příštím roce exkluzivně pro PlayStation 4.

The Last of Us Remastered vyjde na PS4 29. července + trailer
Už v dubnu si Sony omylem leakla PlayStation 4 verzi svého akčního megahitu The Last of Us. Následně byla hra oficiálně oznámena, přičemž termín vydání byl stanoven na léto. Dnes během tiskové konference Sony byl vydán první trailer, takže se můžete podívat, jak to hře v upravené grafice slušní. Rovněž jsme se dočkali potvrzení, že The Last of Us Remastered vyjde na PlayStation 4 už 29. července.

Insomniac Games připravuje remake Ratchet & Clank pro PS4
Sony dnes na své tiskové konferenci pustila první trailer z připravovaného filmu podle série Ratchet & Clank, na který se můžete podívat níže v novince. Do kin se dostane příští rok. Následně nám bylo řečeno, že se můžeme v příštím roce těšit i na kompletní remake prvního dílu Ratchet & Clank od studia Insomniac Games pro konzoli PlayStation 4, který přinese nejen novou grafiku, ale také herní mechanismy a další novinky. Více bohužel ze Sony nevypadlo.

LittleBigPlanet 3 oznámen pro PlayStation 4, vyjde v listopadu
Trochu nečekaně dnes Sony na své tiskové konferenci oznámila plošinovku LittleBigPlanet 3, která vyjde letos v listopadu exkluzivně na konzoli PlayStation 4. Fanoušci předchozích dílů se mohou těšit na osvědčenou hratelnost, nyní ovšem s řadou novinek. Tou hlavní asi je, že Sackboy na vše nebude sám, ale bude mít po svém boku i pomocníky z řad různých zvířat – OddSock (dokáže skákat po stěnách), Swoop (umí létat) a Toggle (mění svoji velikost), za které samozřejmě bude rovněž možné hrát. Nebude chybět ani editor s novými možnostmi, navíc od prvního dne bude možné hrát levely vytvořené hráči v předchozích dílech na konzoli PlayStation 3. A že jich je. Více jak 8.5 milionu!

Oznámen remake adventury Grim Fandango pro PlayStation 4 a PSV
Starší z vás si určitě vzpomenou na výbornou adventuru Grim Fandango, kterou pro LucasArts vytvořil v roce 1998 Tim Shafer. Dnes Sony trochu nečekaně na své tiskové konferenci oznámila kompletní remake této hry od studia Double Fine Productions, který vyjde exkluzivně pro konzole PlayStation 4 a PlayStation Vita. Více se o tomto remaku dozvíme v následujících týdnech, my vám samozřejmě hru připomeneme v připravovaném článku, níže v novince se můžete zatím podívat na oznamující video.

Suda 51 oznámil PlayStation 4 exkluzivní hru Let it Die
Goichi “Suda 51″ Suda je uznávaný japonský vývojář, který má za sebou mezi hráči oblíbené hry No More Heroes, Lollipop Chainsaw nebo Killer7. Sony během tiskové konference oznámila novou hru od tohoto designéra, která se jmenuje Let it Die. Podle prvního traileru, který si můžete vychutnat níže v novince, půjde o klasickou řežbu, v dost ujetém stylu. Takže prostě Sudova klasika. Let it Die vyjde v příštím roce exkluzivně pro konzoli PlayStation 4.

Oznámena Magicka 2 Learn to Spell pro PlayStation 4
Studio Paradox během tiskové konference Sony oznámilo přípravu akčního RPG Magicka 2 Learn to Spell, které vyjde pro PlayStation 4 a PC. Druhý díl oblíbené PC hry bude opět stavět na kultovním kouzelnickém systému počítající s pěti elementy a humoru, jinak samozřejmě přinese zbrusu nový příběh s kooperativním režimem pro čtyři hráče.

Destiny - tento týden na PS4 alpha, oznámena beta a bundle PS4
Sony hned na začátku vytáhla akční hru Destiny od studia Bungie. Moc nových záběrů jsme se nedočkali, ale to nevadí. Už tento čtvrtek totiž na konzoli PlayStation 4 odstartuje alpha verze, kterou si budeme moci zahrát, takže si uděláme na hru vlastní obrázek. Alpha verze bude probíhat do konce týdne. Pokud ji nestihnete, od 17. července začne beta. Ohledně Destiny pak byl oznámen i speciální bundle s konzolí PlayStation 4, která bude kompletně v bílé limitované barvě.

Oznámen inFamous First Light pro PlayStation 4 – samostatně hratelné DLC
Letos v březnu vyšla na PlayStation 4 akční hra inFamous: Second Son. Pokud se vám líbila, určitě vás bude zajímat nově oznámené samostatně hratelné DLCčko inFamous First Light, které vyjde letos v srpnu. V tomto rozšíření bude hlavní hrdinkou Abigail “Fetch” Walker, takže odhalíme její minulost plnou smutku a užívání drog. Navštívíme i nové lokace a nebudou chybět ani další novinky.

Giant Squid oznámilo hru Abzu pro PlayStation 4
Nově založené studio Giant Squid během tiskové konference Sony oznámilo přípravu své nové hry Abzu, která vyjde pro konzoli PlayStation 4. Azbu je adventura, v níž se vydáme za dobrodružstvím do hlubin oceánu hledat ztracené tajemství. Zajímavostí určitě je, že na hře pracuje art director hry Journey, takže tak nějak můžete tušit, že bude mít jedinečný grafický styl.

No Man's Sky vyjde nejprve na PlayStation 4
Koncem minulého roku na udílení cen VGX ohromila hráče i herní novináře hra No Man's Sky od studia Hello Games. Jedná se prakticky o velkou sandboxovou hru, v níž můžete prozkoumávat vesmír i neustále jinak generované planety, které uvidíte. Podle vývojářů hra nikoho neomezuje, takže se můžete dát jen tak na průzkum planet a ty následně kolonizovat, můžete si vylepšovat svoji loď a sem tam i se s někým střetnout, ať už na planetách nebo ve vesmíru. Během tiskové konference Sony bylo oznámeno, že No Man's Sky vyjde s časovou exkluzivitou na konzoli PlayStation 4. Poté se možná někdy dostane i na další platformy. Níže se můžete podívat na dnešní trailer.

Komentáře