Sixaxis Dualshock

special  23
Martin Šmíd, 23. 8. 2008 16:36
Mnoho hráčů si stěžuje na cenu originálních ovladačů od Sony. Právě pro ty se na trhu objevil pad od společnosti GC, který přináší pohybový senzor a vibrace za jedinečně nízkou cenu!

Ihned po rozbalení si všimnete, že ovladač má ocásek, takže ho musíte připojit přes jeden USB port do vaší PS3. Zde bych si trochu rýpnul, protože kabel je dost krátký a pokud budete chtít hrát z větší vzdálenosti, máte prostě smůlu. Samozřejmě existují různé prodlužovačky, ale jsou to peníze navíc. Povrch ovladače je z o něco tvrdšího plastu než klasický SIXAXIS nebo Dualshock 3. To ovšem má za následek, že ovladač hodně skřípe. Podivné zvuky vydávají i analogové páčky, ale na jejich funkci to nemá žádný vliv. Jen si musíte zvyknout.

Dále zhodnotím tlačítka na D-padu. Na jejich stisknutí musíte vynaložit daleko větší sílu než u klasického ovladače. Naopak tlačítka X, trojúhelník, čtvereček a kolečko, fungují naprosto spolehlivě. Můžete si ale všimnout, že vypadají i při prvním pohledu jinak než na originálech. Tlačítko Start a Select jsou poté přebrány z originálu a nijak se neliší. Co ovšem zaujme, je tlačítko P3 uprostřed ovladače. Samozřejmě, že je to zkratka pro Playstation 3. Nemáte tak logo PS, ale nápis P3. Funkce je pochopitelně stejná.

Na zadní straně ovladače si nejprve všimnete diod. Ty mají stejnou funkci jako na originálním ovladači. Škoda jen, že jsou na zde čtyři kontrolky, když do PS3 40GB verze můžete zapojit jen 2 ovladače, ale to je jen detail. Tlačítka L1 a R1 potřebují ke stisknutí vynaložit daleko větší sílu a nestačí do nich jen tak ťuknout. Tlačítka R2 a L2 nejsou tak pružná jako na originále, ale nijak jim to neubírá na jejich funkci.

Největší zbraní tohoto ovladače jsou ovšem vibrace, které za tak nízkou cenu nabízí. Ty fungují naprosto přesně jako v Dualshocku 3, akorát jsou o něco slabší. Ale nejde o nijak znatelný rozdíl. Ovladač pochopitelně obsahuje i pohybový senzor, který se rovněž nijak neliší od originálu.

Tento ovladač je vhodný především pro málo náruživé a méně majetné hráče, kteří si chtějí zavibrovat na PS3 a nechtějí utrácet za předražený DualShock 3. Za nízkou cenu ovšem nemůžete počítat s tak precizním designem, jako u originálních gamepadů.

Komentáře