Rok 2011 – rok Nintenda?

special  29
Martin Šmíd, 18. 12. 2010 21:15
Tento týden jsme vám přinesli články, ve kterých jsme shrnuli dění u Playstationu 3 a Xboxu 360. Vypsali si jejich připravované exkluzivní hry a něco si řekli o jejich roce 2011. Nyní přišlo na řadu i Nintendo. Nebudeme vám ve článku vypisovat všechny exkluzivní hry pro Nintendo Wii, DS a 3DS. To bychom článek dopsali tak za půl roku. Spíše se pojďme podívat, co vás jako fanouška BigN v příštím roce čeká a nemine. Už podle předchozích vět jste si mohli odvodit, že toho rozhodně nebude málo.

Nintendo Wii

Kdejaký herní analytik v dnešní době říká, jak jdou prodeje Nintenda Wii dolů a mělo by se, se současnou situací, něco začít dělat. Při pohledu na prodeje je ovšem vidět, že Nintendo se současným stavem moc dělat nemusí. Wii je pořád nejprodávanější domácí konzole současnosti a každý týden se prodá zhruba tolik kusů, jako Xboxu 360 a PS3 dohromady. Nintendo tak rozhodně nemusí mít strach z nezájmu. Nás ovšem nyní zajímá, jaké hry si v příštím roce na Wiičku zahrajeme. Nebudeme zde vypisovat úplně všechny exkluzivní hry, ani multiplatformové, ale raději se podíváme na ty úplně nejdůležitější a pro hráče i nejzajímavější.

The Legend of Zelda: Skyward Sword – Na Nintendo Wii je ohlášena spousta her, ale jen jedna je opravdu ta nejočekávanější. Ano, tou hrou je Legend of Zelda: Skyward Sword, která byla představena letos na E3. Skyward Sword je vlastně prequel dílu Ocarina of Time, přičemž hlavní hrdina Link žil od narození na vznášejících se ostrůvcích, kterým se říká Skyloft. Jednoho dne se ale objeví hrozba, která je spojená s legendárním mečem. Link se tak vydá na cestu, během níž ho čeká spousta nástrah a nebezpečných tvorů. Nintendo si do nového dílu připravilo spoustu novinek, které mají sérii posunout zase o kousek dál. Rovněž můžeme čekat velmi pěknou grafiku a nebude chybět ani podpora pro Wii MotionPlus. Legend of Zelda: Skyward Sword tak zřejmě bude příští rok tou největší události pro fanoušky Nintenda.

The Last Story – Druhou nejvíce očekávanou hrou pro Wiičko je pravděpodobně nové JRPG The Last Story od studia Mistwalker, které vede legendární herní vývojář a otec Final Fantasy v jedné osobě, Hironobu Sakaguchi. My v Evropě o této hře zase tolik nevíme, protože vše se zatím zaměřuje pouze pro japonské publikum, ale ani my bychom neměli být o tento kousek ochuzeni. Celá hra se bude odehrávat na záhadném ostrově Ruli, kde se hráč chopí skupinky žoldáků. Vydané obrázky a gameplay trailery dávají naději, že bychom se mohli dočkat pořádného JRPGčka. Ihned jak se dozvíme evropské datum vydání, tak vás budeme určitě informovat.

Conduit 2 – Conduit 2 je očekávaná sci-fi first-person střílečka od vývojářů ze studia High Voltage Software. Pokud jste hráli první díl, tak věřte, že ten druhý začíná jen několik hodin po něm. Opět tak budete bojovat proti emzákům a dalším nepřátelům, abyste zachránili svět. Nic světoborného vás tak po stránce příběhu nečeká, každopádně vývojáři slibují, že po stránce hratelnosti to bude opravdu nářez. Hráče by měly čekat různorodé lokace, zajímavé přestřelky a nezapomenutelní bossové. Kromě hry pro jednoho vývojáři vylepšili i multiplayerovou složku a přidali do ní spoustu novinek. Když sečteme první dojmy a všechny sliby, tak by Conduit 2 mohl být jednou z nejlepších akčních her, jaké jsme se na Nintendu Wii zatím dočkali.

Mario Sports Mix – Pokud máte rádi arkádové sportovní hry, tak vám určitě udělala radost hra Mario Sports Mix, kterou kutí Square Enix. V ní se proti sobě postaví jak postavičky z populárních Nintendo sérií, tak těch od Square Enixu. Hra vám nabídne hned čtyři sportovní disciplíny, jako je basketbal, volleyball, vybíjená a hokej. Každou navíc budete moci hrát v několika herních režimech a nebudou chybět ani nejrůznější mini hry. Kdo tak má sportovní hry rád a miluje Maria, neměl by si Mario Sports Mix nechat ujít.

Kirby‘s Epic Yarn – Pro evropské hráče muselo být menším zklamáním rozhodnutí Nintenda posunout hru Kirby‘s Epic Yarn do příštího roku. Nedávno jsme se dozvěděli, že se ji dočkáme už za pár týdnů, ale to nevadí, aby Kirby‘s Epic Yarn byla jednou z nejočekávanějších her na Nintendu Wii pro příští rok. Už první recenze dávají jasně najevo, že Kirby‘s Epic Yarn je opravdu povedenou plošinovkou, která by neměla chybět ve sbírce žádného fanouška a majitele Nintenda Wii.

Další zajímavé hry na Nintendo Wii: Lego Star Wars III: The Clone Wars, de Blob 2, Hello Kitty Seasons, uDraw: Doods Big Adventure, Castle of Shikigami III, Nickelodeon Fit, WWE All Stars, Battle vs Chess a Driver San Francisco

Nintendo DS

Největší událostí roku 2011 bude z pohledu Nintenda nová konzole 3DS. Mohlo by se tak zdát, že majitelé klasického DSka budou strádat. Opak je ale pravdou, protože už během začátku příštího roku se dočkají velkých her jako je Mario vs Donkey Kong: Mini-Land Mayhem, Okamiden nebo Kingdom Hearts Re:coded od Square Enixu. Ty pak doplní i méně očekávané, ale určitě kvalitní tituly jako Ghost Trick: Phantom Detective, Lego Star Wars III: The Clone Wars, Naruto Shippuden: Shinobi Rumble, Plants vs Zombies nebo de Blob 2. Jak tak vidíte, minimálně první polovina příštího roku bude opět plná vynikajícími hrami. O dalších bohužel zatím moc nevíme, ale určitě se během následujících měsíců dočkáme oznámení další hromady kvalitních her pro Nintendo DS.

Nintendo 3DS

3D je v dnešní době v módě. Z pláten kin na nás vyskakují filmoví hrdinové, z televizních obrazovek zase ti herní. 3D se tak už neodmyslitelně zapsalo do filmového a herního průmyslu. Toho si nemohla nevšimnout firma Nintendo, která tyto populární efekty pojala trošinku jinak. Tak, že k jejich vidění nepotřebujete žádné plastové brýle, ani drahou televizi, ale jen malou konzolku na cesty jménem Nintendo 3DS. Ta byla odhalena na letošním ročníku E3, přičemž hned sklidila mimořádný úspěch. Nintendo rovněž oznámilo, že konzole bude daleko výkonnější, jak její starší model a předvedla tak grafiku na úrovni Wiička. Aby toho nebylo málo, tak se Nintendu podařil opravdu husarský kousek, během kterého přetáhlo na svoji stranu všechny důležité vydavatele a jejich nejpopulárnější značky. Metal Gear Solid a handheld od Nintenda? Po spoustu let jen sen několika fanoušků. To samé platí o Resident Evil sérii.

Nintendo 3DS tak má solidně našlápnuto k tomu, aby se stalo jedničkou na trhu, kterou je nyní starší model této konzole. Jak se bude blížit datum vydání, budeme se dozvídat zajímavé hry, které budou u startu, ale také se dozvíme finální datum a také cenu, za kterou se bude prodávat. Tyto informace v době psaní tohoto článku nevíme, takže se raději podíváme na hry, které se pro 3DSko chystají.

Metal Gear Solid 3D: Snake Eater – Metal Gear Solid se platformám od Nintenda dlouho vyhýbal. Na Wii a DSku nevyšel ani jeden díl, takže bylo trošinku překvapením, když byl na E3 oznámen Metal Gear Solid 3D: Snake Eater pro 3DSko. Jedná se prakticky jen o remake staršího třetího dílu z Playstationu 2, nyní ovšem s novým obsahem a chybět nemůžou ani 3D efekty. To vše pak dělá z MGS 3D jednu z nejočekávanějších her pro konzoli 3DS. Už se moc těšíme, až si 3DSko ohmatáme se staronovým MGS.

Resident Evil: Revelations - Určitě se mezi vámi najde nějaký ten fanoušek série Resident Evil. Na Nintendo 3DS oznámil Capcom hned dvě hry z této populární série, přičemž tou nejzajímavější je Resident Evil: Revelations. Příběh se odehrává mezi čtvrtým a pátým dílem a hlavními hrdiny je duo Chris Redfield a Jill Valentine. Společně se nacházejí na obrovské lodi, která je od kýlu až po palubu zamořena strašidelnými bytostmi. Už to dává najevo, že nás bude čekat opravdu hutný hororový zážitek, na který asi jen tak nezapomeneme.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D – Těžko se něco píše o jedné z nejlepších her historie, kterou The Legend of Zelda: Ocarina of Time bezesporu je. Zřejmě nejlepší díl této populární série vyšel v roce 1998 na Nintendo 64 a ihned si odnášel vynikající známky a třeba na Gamerankings má i dnes neuvěřitelný průměr 97.50%. Kdo si tento velký klenot ze stáje Nintenda ještě nezahrál, bude mít možnost příští rok, kdy se objeví znovu na handheldu Nintendo 3DS. Hráči se dočkají nejen kompletní plné verze z N64, ale také novinky v podobě 3D. Dalo by se tak říci, že si hru nyní užijeme jako nikdy předtím.

Kid Icarus: Uprising – Dobře, přiznáme se. Když Nintendo na E3 pustilo trailer na nového Kid Icaruse, skoro se nám zastavilo srdce. První díl na NES jsme si totiž neuvěřitelně zamilovali a neustále na něj vzpomínáme. Hlavním hrdinou bude opět fanouškům známý Pit, který tentokrát bude muset zachránit svět před znovu oživlou Medusou. Více už o Kid Icarus: Uprising zatím nevíme, ale vývojáři se nejednou nechali slyšet, že by moc rádi připravili hru na launch samotné konzole 3DS. Doufejme, že jim jejich plán vyjde.

Assassin's Creed: Lost Legacy – Když bylo oznámeno 3DSko, nemohl si tuto příležitost nechat ujít UbiSoft, který oznámil hru Assassin's Creed: Lost Legacy. V ní se hráči ocitnou znovu v kůži Ezia Auditore da Firenze, aby s ním putovali na východ, až k pradávnému městu assassinů, Masyaf. Více informací zatím nemáme, ale příběhová linka by měla navazovat na předešlé díly a dokonce bychom se měli dozvědět nějaké další detaily z už tak zamotaného příběhu. Těšíme se moc.

Ninja Gaiden 3D - Ninja Gaiden 3D je jedna z mnoha na E3 oznámených her pro Nintendo 3DS, o kterých se zatím moc neví. Určitě ale nebude chybět Ryu Hayabusa, který bude rozřezávat své nepřátele, až se bude z displeje cákat. Snad se brzy dozvíme více. Ninja Gaiden 3D je totiž pro hardcore hráče jednou z nejzajímavějších her pro novou kapesní konzoli od Nintenda.

Další zajímavé hry na Nintendo 3DS: Mario Kart 3DS, Star Fox 64 3D, Super Monkey Ball, Resident Evil: The Mercenaries 3D, Ridge Racer R, Nintendogs + Cats, Kingdom Hearts 3D, Ace Combat 3D, Super Street Fighter IV a BloodRayne: The Shroud

Komentáře