PlayStation E3 2015

special  69
Martin Šmíd, 16. 6. 2015 4:47
V letošním roce se Microsoftu tisková konference na E3 náramně povedla, takže každý čekal, jak na tuto skutečnost zareaguje Sony, která má za poslední dva roky jenom důvod se usmívat. Konzole PlayStation 4 se zatím prodává nečekaně dobře, ale je jasné, že si Sony nemůže dovolit usnout na vavřínech. Zvláště když Microsoft se poslední dobou hodně snaží, aby náskok dokázal snížit nebo dokonce dohnat. Jak se můžete nyní dočíst níže v novince, konference Sony nezklamala a opravdu jsme se dočkali ukázky budoucnosti PlayStationu 4, která je zdá se pořádně modrá.

The Last Guardian – Sony hned na začátku své tiskové konference vyrazila dech všem přítomným, protože oznámila hru The Last Guardian pro konzoli PlayStation 4, kterou režíruje Fumito Ueda. Hra byla oznámena před několika lety pro PlayStation 3, ale následně se vývojáři setkali s velkými technickými omezeními, které odstranil až PlayStation 4. Hra byla prezentována skrze hratelnou demoverzi, v současnosti je v pokročilé fázi vývoje a měla by být dokončena v příštím roce. Pokud o The Last Guardian slyšíte poprvé, tak v rychlosti řekneme, že jde o logickou adventuru, v níž hrajete za mladého chlapce a prozkoumáváte tajemné chrámy za pomocí svého velkého čtyřnohého kamaráda. Více není třeba říkat, určitě se podívejte na gameplay video vedle článku.

Horizon: Zero Dawn - Studio Guerrilla Games dnes oznámilo po spekulacích akční hru Horizon, zcela novou značku, která je ve vývoji exkluzivně pro konzoli PlayStation 4. Jde o rozsáhlé akční RPG v otevřeném světě, přičemž během prezentované demoverze jsme viděli dívku, jak bojuje proti obrovským dinosauřím robotům za pomocí speciálního luku. To vše v nádherné grafice plné detailů. Na hře pracuje Guerrilla Games už řadu let, v posledních měsících navíc studio doplnili veteráni, kteří pomáhali s hrou Zaklínač 3: Divoký hon. Snad se v brzké době dozvíme více informací, záznam dema samozřejmě najdete vedle článku. 

Hitman – Studio IO Interactive na tiskové konferenci Sony oznámilo nový díl v sérii Hitman, který vyjde už koncem letošního roku pro PlayStation 4 a Xbox One. Trailer bohužel moc z hraní neukázal, ale fanoušek po něm nemůže být natěšenější. Hra se má odehrávat po celém světě a přinést zatím nejlepší herní zážitek. Každopádně v traileru bylo potvrzeno, že hra nebude mít podtitul, takže půjde o jakýsi restart značky. Sony během tiskovky oznámila, že hráči na PlayStationu 4 si budou moci jako první vyzkoušet betaverzi. Navíc dostanou 6 exkluzivních misí.

Street Fighter V – Další hrou na řadě byla bojovka Street Fighter V od Capcomu, na kterou si Sony zajistila plnou konzolovou exkluzivitu. Během konference jsme se dočkali nového traileru, po němž následovalo oznámení, že 23. července začne betaverze. Rovněž byli potvrzeni dva noví bojovníci - Cammy a Birdie.

Media Molecule představilo Dreams – Studio Media Molecule (Tearaway a LittleBigPlanet) dnes během tiskové konference Sony oznámilo hru Dreams exkluzivně pro PlayStation 4, do níž můžete chodit prožívat své sny a následně si je tvořit, ať už to bude formou hříček, filmů nebo hudby. Dreams se docela špatně popisuje, takže doufejme, že hru vývojáři více v brzké době přiblíží, zatím si musíme vystačit s oznamujícím trailerem.

Oznámen FireWatch pro PS4 – Koncem minulého roku byla pro PC oznámena adventura FireWatch, která je o chlápkovi, který dělá hasiče ve Wyomingu. Protože se vše odehrává v divočině, nejde o klasickou požární hlídku, jak ostatně ukazuje i dnes vydaný nový trailer. Hra vyjde s konzolovou exkluzivitou pro PlayStation 4.

Bungie oznámilo DLC The Taken King do Destiny – Studio Bungie podle očekávání představilo velké rozšíření The Taken King pro Destiny, které přinese zcela nové příběhové mise na Saturnu, ve kterých bude hlavním protivníkem sám velký Orix, otec Croty, strike mise, multiplayerové mapy, nové zbraně a nové třídy pro každou z postav – voidový hunter, arc warlock a solární titán. Více vám už řekne trailer, který naleznete vedle článku.

Assassin's Creed Syndicate s exkluzivními misemi pro PS4 – Sony dnes během své tiskové konference oznámila, že akční hra Assassin's Creed Syndicate bude na konzoli PlayStation 4 obsahovat 10 exkluzivních misí.

World of Final Fantasy – Herní vydavatel Square Enix oznámil exkluzivně pro konzole PlayStation 4 a PlayStation Vita hru World of Final Fantasy, která vyjde začátkem příštího roku.

Final Fantasy 7 Remake – Sony od začátku jasně ukazovala, že se konkurence absolutně nebojí, což dala vědět i oznámením kompletního remaku hry Final Fantasy 7, který vyjde s časovou exkluzivitou pro konzoli PlayStation 4. Během konference jsme se dočkali prvního traileru, pudívejte se na něj vedle článku. Ještě dodáme, že režisérem hry je Tetsuya Nomura, producentem zase Yoshinori Kitase.

Shenmue 3 – Sony na své tiskové konferenci oznámila hru Shenmue 3, o níž snil každý fanoušek předchozích dílů řadu let. Až nyní se stala skutečností, přičemž aby mohla vzniknout, musí jít nejprve na Kickstarter, ale nikdo nepochybuje, že trhne rekord a vybere na sebe. Hra je ve vývoji na Unreal 4 enginu s konzolovou exkluzivitou pro PlayStation 4. 

Guerrilla Cambridge pracuje na hře Rigs pro Project Morpheus – Sony během tiskové konference oznámila, že její first-party studio Guerrilla Cambridge pracuje na akční hře Rigs, která je určena exkluzivně pro PlayStation 4 a VR headset Project Morpheus. Jedná se o jakousi multiplayerovou first-person střílečku robotů, jak ukazuje první trailer.

Sony si zajistila práva na Call of Duty sérii – O čem se spekulovalo několik měsíců, se dnes večer stalo skutečností. Sony oznámila, že následující díly ze série Call of Duty budou mít hlavní domov na konzolích PlayStation. To znamená, že všechna DLCčka budou mít měsíční časovou exkluzivitu pro konzole PlayStation, navíc hráči na PlayStationu 4 se dočkají jako první betaverze. Další podporu Sony teprve oznámí, každopádně jde o hodně velkou videoherní událost, která bude mít dopad na miliony hráčů po celém světě. 

Star Wars: Battlefront – Sony během své konference oznámila, že i Star Wars bude mít hlavní domov na konzolích PlayStation. Sony hodlá hru Star Wars: Battlefront podpořit marketingově, přičemž jsme se dočkali i dalších gameplay záběrů, trailer naleznete vedle článku.

Oznámen Media Player pro PlayStation 4 – Sony během konference oznámila, že od dnešního dne bude na konzoli PlayStation 4 dostupný Media Player.

Video
MKV
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

AVI
Visual: MPEG4 ASP, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

MP4
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

MPEG-2 TS
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2, MPEG2 Visual
Audio: MP2 (MPEG2 Audio Layer 2), AAC LC, AC-3(Dolby Digital)

AVCHD: (.m2ts, .mts)

Fotky
JPEG (based on DCF 2.0/Exif 2.21), BMP a PNG

Hudba
MP3 a AAC (M4A)

Uncharted 4: A Thief’s End - To nejlepší přišlo na úplný závěr. Tedy, Sony tisková konference byla zajímavá celá a nabídla hry pro velké spektrum hráčů, ale hry studia Naughty Dog jsou prostě něčím speciálním. Akce Uncharted 4: A Thief’s End se prezentovala hratelnou ukázkou, v níž hlavní hrdina Nathan Drake procházel nejprve vesničkou, aby se následně spustila přestřelka s vojáky. Následovala pak honička v džípu, přičemž vše vypadalo prostě úchvatně, hezčí hra letos na E3 asi nebyla. Však posuďte sami. 

Komentáře