Nintendo Wii U v roce 2014

special  23
Martin Šmíd, 28. 12. 2013 23:45
I když se konzoli Nintendo Wii U nedaří nejlépe, vyšlo na ní v tomto roce hned několik velmi kvalitních exkluzivních her, namátkou můžeme zmínit třeba výbornou plošinovku Super Mario 3D World, bezchybný remake The Legend of Zelda: The Wind Waker, pěknou strategii Pikmin 3 nebo zajímavě pojatou rubačku The Wonderful 101. Nintendo se bude snažit i v příštím roce podpořit prodeje Wii U kvalitními hrami, přičemž na některé z nich se podíváme nyní v našem přehledu.

X
Začínáme hrou, na kterou se musí těšit každý fanoušek studia Monolith Soft a především výborné hry Xenoblade Chronicles. Ta má zatím pracovní název X, ale vyjde v příštím roce, přičemž hráči v tomto novém rozsáhlém RPG budou moci jezdit na robotech nebo je nasadit proti nepřátelům ve vzdušných bitvách. Snad se více dozvíme v brzké době, a třeba i za pomocí nového traileru.

Bayonetta 2
Pro mnohé bylo jistě šokem, když bylo oznámeno, že pokračování vynikající akční hry Bayonetta vyjde pouze na konzoli Nintendo Wii U. Není se čemu divit, zvláště když druhý díl vypadá parádně a ještě lépe se hraje, alespoň pokud můžeme soudit dle prvních dojmů z hraní demoverze. Čarodějka Bayonetta je zpět, opět jí čeká, a také samozřejmě nás, šílená akce, která staví na propracovaném soubojovém systému s rozmanitými komby, no a samozřejmě nebudou chybět rozmanité lokace i šílení protivníci. Uvidíme, jestli se vývojářům z Platinum Games podaří alespoň dorovnat vysoko posazenou laťku, kterou nastavili prvním dílem. Zatím to vypadá nadějně, jen by to už chtělo nějaké do datum vydání, které zatím neznáme.

Super Smash Bros.
Bojovka Super Smash Bros. byla pro Wii U a samozřejmě i kapesní konzoli 3DS oznámena před docela dlouhou dobou. Ani dnes pořád nevíme, kdy přesně vyjde, ale máme docela dost informací, které vzbuzují velké naděje, že bychom se mohli dočkat něčeho opravdu výjimečného. Asi nepřekvapí, že vývojáři budou stavět na osvědčených prvních předchozích dílů, chybět nebude několik režimů i rozsáhlá online podpora, a samozřejmě ani rozmanití bojovníci. Těch bude docela dost, budeme si moci vzít třeba Maria, ale nebude chybět ani Pit, Browser, Pikachu, Wii Fit trenérka, Mega Man, Kirby, Fox, Link, Samus, Donkey Kong, Luigi, Sonic nebo dívčí trio princezen Peach, Rosalina a Zelda. Bojovníky poté doplní i zajímavé lokace, naposledy byla odhalena ta založená na Rainbow Road ze série Mario Kart.

Mario Kart 8
Závodní arkáda Mario Kart se dočká během jara příštího roku už osmého dílu. Jeho největší změnou a hlavní novinkou bude pěkný HD kabátek, který podle ukázek hře sluší. Samozřejmostí jsou ovšem i další menší novinky, které celou sérii obohatí o nové možnosti. Zahrnuty jsou třeba nové hratelné postavy – Rosalina a různé další „Baby“ postavy, jako je Baby Mario a Baby Luigi. Pokud ovšem budete toužit po některé té klasické postavě, jako Mario, Luigi nebo Donkey Kong, samozřejmě tu budou rovněž zahnuty. Dále bude osmý díl obsahovat i nové úrovně, které zahrnují i letiště, poušť nebo level vysoko v mracích, nebudou chybět ani nová vozidla včetně UFO, čtyřkolky, závodní motokáry i motorky. Jak je vidět, fanoušci se mají rozhodně na co těšit, a to jsme nezmínili ještě online režim, který zajistí velkou trvanlivost.

Hyrule Warriors
Na nový velký díl ze série The Legend of Zelda si budeme muset počkat zřejmě až do roku 2015. Fanoušky by mohl uspokojit do té doby alespoň spin-off Hyrule Warriors. Jedná se o mix série The Legend of Zelda s bojovkou Dynasty Warriors od Tecmo Koei, přičemž vydání je stanoveno někdy na příští rok. Více informací zatím nemáme, níže se můžete podívat na první gameplay trailer, takže si musíme počkat, ale jestli se vývojářům podaří obě série dobře propojit a vezmou si z nich to nejlepší, nemuseli bychom odcházet zklamáni. Je ovšem otázkou, jestli jde přesně o tu hru, která by měla pomoci Wii U v prodejích. Asi ne.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Plošinovka Donkey Kong Country: Tropical Freeze je jednou z nejočekávanějších her pro Wii U. Vývojáři ze studia Retro v minulosti ukázali, že umí vytvořit kvalitní hry, navíc budou stavět na osvědčených prvních z předchozího megahitu z Wii, který se nedávno dostal i na Nintendo 3DS. Z ukázek je patrné, že HD kabátek novému dobrodružství oblíbeného opičáka sluší, stejně tak dobře vypadá několik novinek. Nový díl se napříč šesti vzdálenými ostrovy naplněnými různorodými úrovněmi a rozmanitými nepřáteli. Na pomoc přichází Donkey Kongovi Cranky Kong, který se přidá k týmu Donkey, Diddy a Dixie – jako hratelná postava, nejstarší z Kongovi rodiny, který má unikátní útočné pohyby. Donkey Kong Country: Tropical Freeze vyjde na Wii U už v únoru příštího roku.

Shin Megami Tensei X Fire Emblem
O této hře studia Intelligent Systems zatím moc informací nemáme, a to i přes skutečnost, že byla oznámena už v lednu letošního roku. Jen tedy dle názvu můžeme odvodit, že se v jedné hře spojí dvě úspěšné strategické značky, tedy Shin Megami Tensei a Fire Emblem. Abychom mohli být více nadšeni z této hry, tak jako je Nintendo, musíme se dozvědět více informací. Vydání je každopádně naplánováno na příští rok.

Yarn Yoshi
Další hra, kterou Nintendo oznámilo pro Wii U už začátkem roku, ale následně jsme o ní neslyšeli, dokonce chyběla i na E3, je 2.5D plošinovka Yarn Yoshi, která tak trochu bude navazovat na oblíbený Kirby's Epic Yarn, jen tedy v hlavní roli bude pletený dráček Yoshi. Bohužel, moc informací nyní nemáme, ačkoliv bychom byli za ně moc rádi, protože Yoshiho nové dobrodružství vypadá vizuálně hodně lákavě, navíc nepochybujeme, že se bude i skvěle hrát. Snad tedy v brzké době Nintendo protrhne mlčení.

Dr. Luigi
Teprve nedávno Nintendo oznámilo menší stahovatelnou hru Dr. Luigi, která asi udělal radost všem fanouškům Maria. Podobně jako u klasické a nesmírně oblíbené hry Dr. Mario, Dr. Luigi vyžaduje, aby hráči sestavili barevné pilulky a zničili všechny viry. Dr. Luigi nabídne různé nastavení úrovní a útoků v multiplayeru. Hra bude k dispozici v polovině ledna skrze digitální distribuci na evropském eShopu.

Největší problém Nintenda jsou hry třetích stran. Ostatní vydavatelé se zrovna na Wii U nehrnou, což je vidět právě u oznámených her pro příští rok. Těch na Wii U moc není, a nezdá se, že by se na tomto mělo něco změnit. Zde tedy bude muset Nintendo hodně zapracovat, ale otázkou je, jestli se mu podaří další vydavatele donutit k vydávání svých her na Wii U. Mezi oznámenými hrami největší naděje vzbuzuje hackerská akce Watch Dogs nebo pohádkové akční RPG japonského stylu Child of Light , rovněž od UbiSoftu. Takovou sázkou na jistotu jsou dvě LEGO hry, které asi moc nepřekvapí, ale je jasné, že ani nezklamou. Jedná se o LEGO: The Hobbit a také The Lego Movie Game . Fanoušky Oddworld série pak potěší vydání HD remaku Oddworld: Stranger's Wrath HD , ale také remake klasiky Oddworld: New N' Tasty! . Ten by se měl na konzoli od Nintenda objevit během léta, hned jak skončí dohodnutá exkluzivita se Sony. Mezi další hry patří třeba plošinovka Pac-Man and the Ghostly Adventures nebo závodní simulátor Project CARS . Ten ačkoliv nenabídne takovou pěknou podívanou jako na konkurenčních platformách, neměl by se obsahem na Wii U lišit.

Jak vidíte, opravdu velkých her třetích stran na Wii U moc není, ale nepochybujeme, že ještě něco se v následujících týdnech oznámí. Nintendo se v posledních měsících snaží podporovat i menší vývojáře, takže se na Wii U chystá celá řada menších indie her, které budou k dispozici skrze eShop. Dobře vypadá třeba 2D/3D plošinovka založená na řešení překážek Armillo . Rovněž vyjde i plošinovka Knytt Underground , 16-bitové RPGčko Pier Solar and the Great Architects , plošinka Another Castle , puzzle plošinovka Teslagrad nebo Shovel Knight . Fanoušci těchto menších záležitostí by si tak měli přijít na své, pochopitelně jsme výše vypsali jen ty nejzajímavější kousky.

Komentáře