Nintendo v roce 2016

special  39
Martin Šmíd, 5. 1. 2016 13:00
Ačkoliv Nintendo prakticky ztratilo podporu vydavatelů třetích stran, majitelé jeho konzolí jsou zásobováni kvalitními first-party hrami, případně hrami od nezávislých vývojářů. Letos bude Nintendo v tomto trendu pokračovat, přičemž se bude připravovat i na příchod zcela nové konzole, která má být světu poprvé představena letos během E3. Do té doby se ale majitelé konzolí Wii U a 3DS mohou těšit na několik zajímavých her, na některé se podíváme níže v našem článku.

Nintendo Wii U v roce 2016

The Legend of Zelda - Nový díl série The Legend of Zelda byl oznámen už před několika lety, ale zatím ani samo Nintendo moc neví, kdy vyjde, a možná ani neví, jestli to bude pouze pro konzoli Wii U, na níž byl původně oznámen. Každopádně bychom se ve výsledku měli dočkat otevřeného světa, který bude možné prozkoumávat, přičemž má nabízet po vzoru předchozích dílů rozmanité dungeony s důmyslnými hádankami a souboji s obrovskými bossy. Nintendo další informace tají, takže si musíme vystačit s tím málem, co tu máme. Dočkáme se hry letos? Podle Nintenda ano, ale ruku do ohně bych za to určitě nedal.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD - Vývoj nového dílu legendární série The Legend of Zelda pro konzoli Nintendo Wii U se poněkud táhne, což fanoušky moc netěší. Nintendo se alespoň rozhodlo, že jim zkrátí čekání vydáním remasteru výborného dílu The Legend of Zelda: Twilight Princess, který kromě vylepšené grafiky v HD rozlišení nabídne i několik drobných herních úprav. Samozřejmostí je pak i podpora pro oblíbené amiibo figurky. Ostatně hra vyjde i ve speciálním balíčku s amiibo figurkou Linka v jeho vlčí podobě s Midnou na jeho hřbetu, ale bude podporovat i dalších pět vybraných amiibo figurek ze Super Smash Bros. série.

Star Fox Zero - Studio Platinum Games v současnosti jako jediné vytváří pro každou konzoli nějako tu exkluzivní hru. Pro Nintendo Wii U je to pokračování legendární série Star Fox s podtitulem Zero, v němž se samozřejmě objeví oblíbený Fox, a několik dalších známých postav, s nímž budete pilotovat/řídit nejrůznější stroje a bojovat proti nejrůznějším protivníkům, ať těm řadovým, tak velkým bossům. Hra podle našich dojmů z výstav střídá jak klasické kolejnicové části, v nichž letíte vytyčenou cestou a střílíte vše, co se pohne, tak otevřenější části, ve kterých máte volnost a plníte i sem tam různé úkoly. Vývojáři se ale nezaměřují jen na vyladěnou a zábavnou hratelnost, ale rovněž na využití možností tabletového gamepadu, na němž třeba vidíte vše z kokpitu různých strojů, které se mohou během hraní transformovat do několika forem, což je ostatně jedna z novinek nového dílu.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games - Tento rok proběhnou v brazilském Riu očekávané Olympijské hry, kam se vypraví i Mario a Sonic se svoji bandou. Vývojáři opět připravují spoustu arkádově pojatých sportovních disciplín, jako je fotbal a stolní tennis, který bude ve verzi pro Nintendo 3DS nebo fotbal, rugby, a plážový volejbal ve Wii U verzi. Navíc všechny disciplíny si budete moci hrát jak v jednom, tak ve více hráčích. Vydání je naplánováno na jaro letošního roku, pokud jste měli rádi předchozí díly Maria a Sonica na Olympiádě, nový by vás neměl zklamat.

Pokkén Tournament - Nintendo ve spolupráci s vývojáři z Bandai Namco připravuje na letošní rok i arkádovou bojovku, v níž si to proti sobě rozdají v několika herních režimech oblíbení Pokémoni. Mezi potvrzenými je nejen asi nejpopulárnější potvůrka Pikachu, ale také Charizard, Lucario, Suicune, Gengar, Machamp nebo Weavile. Pokud si navíc v kamenném obchodu zakoupíte first-run verzi hry, získáte limitovanou Shadow Mewtwo amiibo kartu, která vám po příložení k Wii U GamePadu okamžitě zpřístupní tohoto speciálního bojovníka. Vydání je naplánováno už na jaro letošního roku, takže fanoušci Pokémonů se brzy do této hry budou moci ponořit.

Mighty No. 9
Lego Marvel's Avengers
Shantae: Half-Genie Hero

Nintendo 3DS v roce 2016

Fire Emblem Fates - Fanoušci výborné strategické RPG hry Fire Emblem: Awakening se letos dočkají volného pokračování. To samozřejmě bude herně stavět na prvních svého předchůdce, ale vývojáři slibují i spoustu herních novinek spolu se zajímavou zápletkou. Vůbec poprvé bude možné vést svoji vlastní armádu, a následně se rozhodovat, kterou cestou se vydat. Pomůžete svým pokrevním příbuzným, nebo raději rodině, která je vychovala? Hra bude dostupná ve dvou hlavních verzích - Fire Emblem Fates: Birthright a Fire Emblem Fates: Conquest, které nabídkou vlastní příběh, úkoly a další herní prvky. K dispozici bude také třetí verze nesoucí název Fire Emblem Fates: Revelation, která odhalí některá tajemství týkající se příběhu a úplně tak změní váš pohled na některá rozhodnutí, která jste během hraní učinili. Pro fanoušky série pak vyjde speciální edice obsahující všechny tři hry a speciální artbook.

Metroid Prime: Federation Force - Fanoušci Metroid Prime série si už dlouho přejí další velký díl. Na ten si zatím musí počkat, ale už letos se dočkají spin-offu Metroid Prime: Federation Force pro 3DSko, který se zaměřuje na kooperativní hraní, přičemž v něm budete hrát ve first-person pohledu za vojáka federace. Kromě misí s nejrůznějšími úkoly bude přítomen i režim Metroid Prime: Blast Ball pro šest hráčů - 3 vs. 3, kde musí hráči dostat velký míč do soupeřovi branky.

Bravely Second: End Layer - Bravely Default bylo poctivé japonské RPGčko ze staré školy, které uspělo i v Evropě a Severní Americe. Vývojáři se tedy mohli pustit do pokračování, které vyjde letos konečně i v anglické verzi. Pokračování se točí kolem únosu Agnes Oblige, kterou bude muset zachránit rytíř v jejích službách Yew, což pochopitelně nebude nic snadného. Od pokračování oblíbené hry můžete očekávat vylepšené herní mechanismy, přidávající nové taktické prvky, tak zajímavý příběh a postavy. Jako u většiny her, které vydá přímo Nintendo pro 3DS, se můžete těšit na limitovanou edici. Ta nabídne originální soundtrack, Agnès Mini figurku a speciální Deluxe Artbook mající okolo 250 stránek.

Hyrule Warriors: Legends - Ačkoliv se od hry Hyrule Warriors moc nečekalo, nakonec se jednalo o příjemnou akční hru, kolem níž se vybudovala početná základna fanoušků. I proto se Koei Tecmo s Nintendem rozhodlo, že připraví verzi pro kapesní konzoli 3DS. Ta kromě původního obsahu nabídne i nové scénáře a zcela nové hratelné postavy, mezi nimiž je Tetra, King of Hyrule, Toon Link, Skull Kid a nedávno oznámená Linkle. Hyrule Warriors: Legends vyjde už 25. března, a to nejen v základní, ale taktéž v limitované edici obsahující kromě samotné hry také speciální hodinky v podobě kompasu.

Final Fantasy Explorers - V letošním roce, a to už konce ledna, se dostane na konzoli 3DS i nový díl slavné série Final Fantasy s podtitulem Explorers, což je akční RPG hra, v níž se ocitnete na záhadném ostrově plném mystických krystalů. Hru budete moci hrát sami, ale také v kooperaci s dalšími třemi hráči, s nimiž bude možné prozkoumávat svět a plnit rozmanité úkoly jako klasický bojovník, léčitel, podpůrná jednotka nebo útočník, přičemž vývojáři připravili až 20 tříd s unikátními schopnostmi, které se budete moci během hraní naučit. Hra bude taktéž dostupná ve sběratelské edici obsahující artbook, soundtrack, unikátní Nintendo 3DS obal a exkluzivní úkoly, díky nimž si budete moci odemknout legendární zbraně Final Fantasy série.

Pokémon Rumble World
Terraria
Sonic Boom: Fire & Ice
Mighty No. 9
Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games
Mega Man Legacy Collection
Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past
Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King
Project X Zone 2
Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight

Komentáře