Nintendo Switch v roce 2018

special  48
Martin Šmíd, 2. 1. 2018 17:00
Rok 2017 byl pro Nintendo velmi zdařilý. Start konzole Nintendo Switch se maximálně povedl, navíc na ní vyšlo během roku řada vynikajících her, ať už šlo o novou Zeldu, Maria, Splatoona a další. Ani v tomto roce by majitelé konzole Switch neměli být ochuzeni o zajímavé hry. Jaké se chystají a jsou oznámeny, se můžete podívat níže v našem článku.

Nintendo Switch exkluzivity pro rok 2018

Bayonetta 1 & 2  
Fanoušky série Bayonetta určitě potěšilo oznámení třetího dílu, na němž opět pracuje studio PlatinumGames. Vývoj si ale vyžádá nějaký ten čas, přičemž zkrátit si ho bude možné u remasterů prvních dvou dílů, od nichž nás dělá už jen několik týdnů. Ty pochopitelně budou určeny převážně pro nové hráče, kteří Bayonettu ještě nehráli na Wii U, ale určitě neurazí ani fanoušky, zvláště když se jedná pořád o výborné hry.

Bayonetta 3
Dobře, že by letos vyšla nedávno oznámená Bayonetta 3, na to bychom moc peněz nevsadili. Přesto oblíbenou čarodějku a její nové velké dobrodružství nakonec do našeho seznamu uvedeme, i když zatím nemáme žádné konkrétní informace. 

Kirby: Star Allies
V letošním roce se na naše televizní obrazovky vrátí i oblíbený Kirby, kterého čeká zcela nové dobrodružství. Tentokrát ale na vše nebude sám, protože bude moci ovládat díky srdíčkům protivníky, případně bude možné si pozvat až další tři kamarády do kooperativního hraní. 

Fire Emblem
Nintendo se fanoušky Fire Emblem série pokusilo v minulém roce potěšit akcí Fire Emblem Warriors. Ta nebyla špatná, ale fanoušci určitě čekají na regulérní velký díl z hlavní série, který je v současnosti ve vývoji pro Switch. Zatím o něm bohužel nic nevíme, ale měl by vyjít v letošním roce. Po předchozích veleúspěšných dílech na 3DSku se na další pokračování nelze netěšit. 

Yoshi
V minulém roce během E3 oznámilo Nintendo i novou hru s oblíbeným zeleným dinosaurem Yoshim. Během prezentace hned na první pohled zaujal svět, který není tentokrát složen z bavlny, jako tomu bylo u předchozího dílu, ale je slepen převážně z papírů, kartonů a tak podobně, což vypadá docela pěkně. V základu je Yoshi klasická 2.5D plošinovka, v níž opět hlavní hrdina nasává protivníky a přeměňuje je na vajíčka, která následně může využívat jako zbraň nebo pro interakci s prostředím. Z ukázek vypadá Yoshi roztomile, navíc ani hratelnost by neměla být špatná. Asi nepůjde o úplně top hru, ale o příjemnou plošinovku by se jednat mělo. Docela se na ní těšíme. 

Shin Megami Tensei 5
Atlus v minulém roce oznámil pokračování své úspěšné RPG série Shin Megami Tensei, které vyjde letos během roku pro Switch. Hra je zasazena do dnešní doby v Japonsku, kde budou hrdinové konfrontováni s řadou démonů. Více informací se máme dozvědět v následujících měsících. 

Project Octopath Traveler
Vývojáři ze Square Enixu, kteří stojí za úspěšnými hrami Bravely Default a Bravely Second v současnosti připravují RPG adventuru Project Octopath Traveler, která vyjde v tomto roce pro Switch skrze eShop. Hra bude mít osm hrdinů s vlastními schopnostmi a určitě potěší i tahové souboje. Ačkoliv nepůjde o velký titul, rozhodně patří mezi ty, které se vyplatí sledovat. Zvláště pokud máte rádi taktická RPGčka.

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age
V minulém roce vyšla v Japonsku velká JRPG hra Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age, a to pro PlayStation 4 a Nintendo 3DS. Square Enix hodlá letos vydat hru i v Evropě, přičemž připravuje i verzi pro Nintendo Switch. Je ovšem otázkou, jestli půjde o osekanou PS4 verzi, nebo nějaký mix PS4 a 3DS verze nebo zcela něco nového. Uvidíme v následujících měsících.

Travis Strikes Again: No More Heroes
Herní vývojář Suda51 a jeho studio Grasshopper Manufacture v minulém roce oznámilo přípravu hack-n-slash hry Travis Strikes Again: No More Heroes, v níž se opět vrátí Travis Touchdown. Hra vyjde v letošním roce, ale na podrobnější informace si zatím musíme počkat. 


Multiplatformové hry pro Nintendo Switch v roce 2018
Lost Sphear
Celeste
Payday 2
The Fall Part 2: Unbound
Owlboy
Attack on Titan 2
Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings
Fe
Harvest Moon: Light of Hope
Runner 3
Syberia 3
Street Fighter 30th Anniversary Collection
Mega Man Legacy Collection, Mega Man Legacy Collection 2
Mega Man X collection
Starlink: Battle for Atlas
Mega Man 11
My Hero Academia: One’s Justice
Bloodstained: Ritual of the Night
Valkyria Chronicles 4
Monster Boy and the Cursed Kingdom
Titan Quest
Wolfenstein 2: The New Colossus

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age
Away : Journey to the unexpected
Moonlighter
Super Meat Boy Forever
Pikuniku
Steep
RiftStar Raiders 

Nintendo připravuje na leden prezentaci Direct, během níž budou oznámeny další hry pro konzoli Switch, které vyjdou v letošním roce. Budeme vás informovat. 

Komentáře