Nintendo E3 2015

special  31
Martin Šmíd, 16. 6. 2015 19:17
Společnosti Microsoft a Sony už svoje karty vyložily na stůl, a určitě s nimi potěšily své věrné fanoušky. Nintendo na E3 klasickou tiskovou konferenci nemá, poslední roky má online prezentaci Direct, během které ovšem stihne kolikrát ukázat nejvíce. Ta před několika okamžiky skončila, no a tak se můžeme podívat, co že si to Nintendo pro svoje fanoušky připravilo.

Star Fox Zero pro Wii U - Nintendo svoji prezentaci začalo oznámením hry Star Fox Zero pro konzoli Nintendo Wii U, na níž pracují zkušení vývojáři z Platinum Games, která vyjde koncem letošního roku. Jedná se podle očekávání o střílečku ve vzduchu (vesmíru) i na zemi s oblíbenými hrdiny docela lákavé grafice. Zajímavostí je, že zatímco na televizi budete mít klasický pohled ze třetí osoby, prostě uvidíte stíhačku před sebou, na Wii U Gamepadu uvidíte vše pěkně z kokpitu. Docela pěkné využití druhého displeje. Stíhačka se navíc bude moci transformovat do různých tvarů, třeba tank, čímž by měla být hratelnost daleko rozmanitější.

Skylanders Superchargers bude obsahovat dvě Nintendo figurky – Nintendo dnes oznámilo spolupráci se společností Activision, výsledkem které je, že očekávaná hra Skylanders Superchargers bude mít dvě licencované figurky na konzoli Wii U - Turbo Charge Donkey Kong a Hammer Slam Bowser, které samozřejmě budou mít i následně vliv na samotnou hru, do níž se přenesou.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes – Nintendo dnes během svého Directu oznámilo i zcela nový díl The Legend of Zelda pro kapesní konzoli Nintendo 3DS s podtitulem Tri Force Heroes, v němž se budou prozkoumávat dungeony, řešit zapeklité hádanky a samozřejmě bojovat s protivníky. Přesto bude jedna zásadní novinka, a to ta, že hra bude hlavně o kooperaci s až dvěma dalšími hráči. Ti budou moci společně porážet nejen bosse a řešit hádanky, ale i si pomáhat dostat do míst, kam by se jeden nedostal. To bylo prezentováno i na možnosti na sebe navzájem vyskočit a vytvořit jakýsi totem.

Hyrule Warriors pro Nintendo 3DS – V minulém roce vyšla pro konzoli Nintendo Wii U povedená rubačka Hyrule Warriors. Před několika dny uniklo, že se připravuje verze pro kapesní konzoli Nintendo 3DS, no a asi nepřekvapilo, že nyní byla oficiálně potvrzena, přičemž ponese podtitul Legends. Hra vypadala z ukázky dobře, fanoušky ale možná zklame, že vyjde až v prvním čtvrtletí příštího roku.

Metroid Prime: Federation Force – Že Nintendo hodlá podporovat svoji kapesní konzoli, bylo z prezentace Direct jasně patrné. Byla oznámena i akční hra Metroid Prime: Federation Force od studia Next Level Games, která je založená na plnění misí v kooperaci, které se budou moci zúčastnit až čtyři hráči. Kromě kooperativní části bychom se měli dočkat i multiplayeru 3 vs. 3 pod názvem Metroid Prime: Blast Ball, o němž se máme více dozvědět ještě během E3, protože se vůbec poprvé představí na Nintendo World Championships.

Fire Emblem Fates - Během prezentace se ukázala i taktická RPG strategie Fire Emblem Fates, aby mohlo být oznámeno, že vyjde v příštím roce. Do té doby se určitě dozvíme spoustu nových podrobností.

Xenoblade Chronicles X – Majitelé konzole Nintendo Wii U se už docela dlouho klepou na rozlehlou akční RPG hru Xenoblade Chronicles X s otevřeným světem, která vyšla během jara v Japonsku, kde dokázala slušně zabodovat. Během Directu jsme se dočkali nových gameplay záběrů a oznámení, že v Evropě se objeví během prosince letošního roku. Evropské Nintendo teprve stanoví přesný termín vydání, hned se ho u nás dozvíte.

Animal Crossing amiibo Festival – Nintendo dnes oznámilo během své tiskové konference novou hru ze série Animal Crossing pro konzoli Wii U, která bude stavět na podpoře amiibo figurek, které před několika dny trochu předčasně unikly na internet. Nepůjde ale o klasický díl, jak byste asi čekali, ale o jakousi party záležitost, kterou si nejvíce užijete s kamarády, jak ostatně ukazuje oznamující trailer. "Animal Crossing amiibo figurky a karty dostanou svou vlastní párty hru. Hráči budou postaveni před výzvu být tím, kdo bude mít na konci dynamické deskové hry nejvíce Happy Pointů. Zatímco rozložení hrací plochy zůstává stále stejné, prostor a prostředí se mění podle toho, jaké roční období si hráči pro sovu hru zvolí. Stejně jako v případě dalších Animal Crossing her mohou hráči nakupovat tuříny a ve vhodný čas je za velké peníze zase prodat. Animal Crossing: amiibo Festival vyjde v balení obsahujícím hru, dvě amiibo figurky a tři amiibo karty během čtvrtého kvartálu letošního roku," píše se v tiskové zprávě.

Yo-Kai Watch – Tato značka je oblíbená hlavně v Japonsku, kde má miliony fanoušků. V současnosti studio Level 5 připravuje nový díl s potvůrky Yo-Kai, který se vůbec poprvé dostane i do Evropy pro kapesní konzoli Nintendo 3DS, a to v příštím roce. Více informací se o hře dozvíme později.

Genei Ibun Roku #FE (pracovní název) – Herní vydavatel ATLUS během prezentace Direct oznámil i zcela novou značku s pracovním názvem Genei Ibun Roku #FE, která vyjde pro Nintendo Wii U. „V prostředí moderního Tokya se mladí lidé scházejí, aby společně utkali epický příběh po boku hrdinů z alternativního světa. Tato zcela nová značka na poli RPG žánru vyvinutá společností ATLUS obsahuje prvky populární série Fire Emblem a představuje souboj mezi světy půvabu a temnoty, kde mladí lidé povstávají, aby se postavili výzvě. Plánované datum vydání tohoto titulu je stanoveno na rok 2016,“ píše tisková zpráva. 

Mario & Luigi: Paper Jam Bros. – Pokud je nějaká nová hra, která nám udělala svým oznámením radost, jde o nové RPG Mario & Luigi: Paper Jam Bros., v němž budou muset spolupracovat postavičky hned ze dvou univerz – Mario a Luigi z jednoho, Paper Mario z druhého, aby se splnily rozmanité úkoly a překonaly zapeklité překážky. Více se máme o hře dozvědět později, v Evropě vyjde na jaře příštího roku exkluzivně pro kapesní konzoli Nintendo 3DS.

Mario Tennis Ultra Smash – Nintendo během své prezentace dávalo jasně vědět, že bude hodně spoléhat na Maria, který letos slaví třicáté výročí. Byla s ním oznámena i zcela nová hra Mario Tennis Ultra Smash pro konzoli Nintendo Wii U, přičemž jak už název napovídá, zahrajeme si v ní tenis, a to nejen s Mariem, ale i dalšími postavičkami z oblíbeného univerza. Datum vydání stanoveno nebylo, ale hra se objeví na pultech koncem letošního roku.

Super Mario Maker – Nintendo bude letos hodně sázet i na Super Mario Maker, v němž si fanoušci budou moci vytvářet vlastní levely v několika Mario světech a ty následně sdílet kamarádům a hráčům z celého světa. Během Directu byla oznámena amiibo podpora, díky níž se bude moci hlavní hrdina transformovat do jiných podob – třeba Linka nebo Wii Fit trenérky, dalšími podporovanými figurkami je Marth, Isabelle, Yoshi a Luigi. Byla potvrzena i osmibitová amiibo figurka Maria, která vyjde k příležitosti třicetiletému výročí značky. Super Mario Maker vyjde v polovině září pro Wii U.

Project Zero: Maiden of Black Water – Možná bylo trochu zklamání, že jsme během Directu neslyšeli o hororové hře Project Zero: Maiden of Black Water, ale byl vydán později alespoň nový trailer, který naleznete vedle článku. Vydání je v Evropě potvrzeno na tento podzim, přesné datum se teprve dozvíme.

Ačkoliv během Directu chyběla nová The Legend of Zelda pro Wii U, Shigeru Miyamoto následně potvrdil, že je stále v plánu pro tuto konzoli, více se o ní dozvíme později. 

Komentáře