Nintendo 3DS otázky a odpovědi

special  1
Martin Šmíd, 18. 3. 2011 18:30
Konzole Nintendo 3DS se začne prodávat už za několik dní. Její zhodnocení si necháme až do recenze, která se na konzolistovi už brzy objeví, ale nyní alespoň přineseme odpovědi na vaše nejčastější otázky. Pokud máte ještě nějakou otázku na srdci, tak neváhejte se zeptat a my ji doplníme do článku. Nyní už ale na samotný článek, který doufejme, vám pomůže.

V jaké barvě se u nás bude Nintendo 3DS prodávat?
Konzole se bude prodávat ve verzích Aqua Blue a Cosmo Black

Na kolik mě tahle nová sranda přijde?
Konzole Nintendo 3DS nemá pevně stanovenou cenu. Ta by se ale měla pohybovat mezi 6500,- Kč do 7000,- Kč

Jak je konzole Nintendo 3DS veliká a kolik váží?
Velikost konzole je 74 x 134 x 21 mm a váha 235 g (konzole + baterie + SD karta + stylus)

Jaké parametry mají oba displeje konzole Nintendo 3DS?
3D displej: Na horní části konzole se nachází širokoúhlé LCD, které umožňuje zobrazovat obsah bez toho, abyste měli nasazené 3D brýle. Úhlopříčka displeje je 3,53 palců (76,8 x 46,08 mm) s rozlišením 800 x 240 px. Displej zvládá 16,77 milionů barev.

Dotykový displej: Tento displej se nachází na spodní části konzole, nabízí úhlopříčku o velikosti 3, 02 palců (61,44 x 46,08 mm) s rozlišením 320x240 a zvládá zobrazit až 16,77 milionů barev.

Jak dlouho mi vydrží baterie?
Výdrž baterie závisí na tom, co zrovna na konzoli 3DS běží. Pokud na konzoli používáte Nintendo 3DS software se zapnutým 3D efektem, baterie by měla vydržet 3-5 hodin. Pokud na konzoli přehráváte DS software, doba se pohybuje mezi 5-8 hodinami.

Jak dlouho se Nintendo 3DS nabíjí?
Nintendo 3DS se nabíjí 3,5 hodiny

Jaké má konzole Vstupy/Výstupy
Konzole Nintendo 3DS obsahuje speciální slot na karty s hrami, slot na SD kartu, vstup na AC adaptér a vstup pro audio (stereo výstup). Rovněž podporuje kolíbkovou nabíječku.

Mám dvě konzole. Jaká maximální vzdálenost mezi nimi může být, abych mohl hrát online?
Konzole mohou být vzdáleny od sebe maximálně 30 metrů. Na podmínkách okolí ale může být vzdálenost menší.

K čemu slouží tlačítko HOME?
Tlačítko HOME slouží k návratu na úvodní obrazovku konzole, aniž by se hra vypnula. Díky tomu můžete jednoduše surfovat na internetu, psát si poznámky a dělat spoustu dalších věcí. Rovněž se jde jednoduše zase přepnout do rozehrané hry.

Jaké má konzole senzory?
Konzole má gyroskop a pohybové senzory

Co je Stylus?
Stylus je nástroj podobný peru, který slouží k ovládání her přes dotykovou obrazovku konzole Nintendo 3DS. Novinkou nové verze Stylusu je, že je možné nastavit jeho délku podle potřeby hráče.

Má konzole regionální zámek?
Ano, konzole Nintendo 3DS má bohužel regionální zámek. Pokud si tak konzoli koupíte v Evropě, půjdou vám na ní jen evropské hry (přesný region je Evropa/Austrálie). Hry dovezené z dovolené, třeba z USA nebo Japonska vám bohužel nepůjdou.

Jaké hry na konzoli přehraju?
Na Nintendu 3DS přehrajete všechen software s určený pro tuto konzoli, ale i software určený pro Nintendo DS. Hry z Nintenda DS jde hrát pouze ve 2D zobrazení.

Jaké hry budou dostupné při vydání konzole?
Pilotwings Resort, Nintendogs + Cats: Golden Retriever & New Friends, Nintendogs + Cats: French Bulldog & New Friends, Nintendogs + Cats: Toy Poodle & New Friends, Super Street Fighter IV: 3D Edition, The Sims 3, PES 2011 3D – Pro Evolution Soccer, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, Ridge Racer 3D, Super Monkey Ball 3D, Samurai Warriors: Chronicles, Asphalt 3D, Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars, Tom Clancy’s Splinter Cell 3D a Rayman 3D

Jaké aplikace budou v konzoli Nintendo 3DS předinstalované?
3DS Camera, 3DS Download Play, 3DS Messaging System, 3DS Sound, 3D Videos, Activity Log, AR Games, Face Raiders, Mii Maker, Mii Plaza a StreetPass

Bude Mii Plaza podporován v ČR a na Slovensku?
Funkce Mii Plaza bohužel není v tuto chvíli v našem regionů podporována.

Co je AR cards?
AR cards jsou herní kartičky, které naleznete v každém balení konzole Nintendo 3DS. A takovou kartičku stačí poté zamířít fotoalparátem umístěným na vnějším plášti konzole, který ihned promění na displeji konzole vaše okolí na herní prostředí. Každé balení konzole obsahuje 6 těchto kartiček.

Co je funkce Mii Maker?
Přes program Mii Maker si vytváříte svojí jedinečnou postavičku, kterou můžete znát z konzole Nintendo Wii. Program na 3DSku ale přináší řadu rozšířených funkcí, díky kterým bude vaše postavička vypadat lépe, než kdy předtím. Je možné rovněž si vyfotografovat svůj obličej, podle kterého program vygeneruje vaši Mii podobu. Svoji postavičku si pak můžete ještě v programu jednoduše doladit.

Co je Activity Log?
Activity Log je funkce, která sleduje, co s konzolí děláte. Zaznamenává, jaké hry jste hráli, jak dlouho jste hráli a jakých úspěchů v nich dosáhli. Activity Log rovněž zaznamenává to, kolik kroků jste s ním ušli v době, kdy jste ho měli v tašce. Podle aktivity pak dostáváte speciální peníze, které můžete směnit v nejrůznějších hrách za bonusovů obsah (hry musí tuto funkci podporovat).

Co je StreetPass?
Tato funkce skenuje vaše okolí a pokud najde někoho, kdo má také konzoli Nintendo 3DS, stáhne si o něm jeho informace.

Co je 3D Sound?
3D Sound je přehrávač hudby, který podporuje soubory ve formátech MP3 a AAC. Rovněž jde přes tuto aplikaci jednoduše upravovat nahrané zvuky.

Bude mít konzole internetový prohlížeč?
Konzole Nintendo 3DS nemá v základu internetový prohlížeč, ale dá se stáhnout přes aktualizaci konzole.

Bude SD karta součástí balení?
Ano, v balení naleznete 2GB SD kartu. Konzoli je ovšem možné vybavit kartou větší velikosti.

Co je Nintendo eShop?
Nintendo eShop je obchod v konzoli Nintendo 3DS, přes který si můžete kupovat bonusový obsah do her, ale i starší hry z konzolí Game Boy, Game Boy Color, TurboGrafx 16 a Game Gear. Vše nakupujete přes klasické Nintendo body, které se používají na konzolách Nintendo Wii a DSi. Obchod nebude součástí konzole při startu. Spuštění se očekává někdy v květnu – červnu.

Komentáře