Microsoft na E3 2014

special  9
Martin Šmíd, 10. 6. 2014 11:45
E3 je v plném proudu. Vše letos odstartovala jako každý rok tisková konference společnosti Microsoft, která se točila výhradně kolem konzole Xbox One. Microsoft dobře věděl, že musí přijít s jediným, tedy hrami, navíc si nemůže dovolit moc chyb. Ostatně sám nejlépe viděl v minulém roce, že každý přehmat je hodně bolestivý a důvěra hráčů se zpět získává jen horko těžko. Microsoft měl ale před letošní E3 celkem dobrou pozici, protože se v posledních týdnech zbavil Kinectu, čímž srovnal cenu konzole Xbox One s konkurencí, navíc oznámil i spoustu dalších pro hráče lákavých novinek. Nyní se ale podíváme, co vůbec během své tiskové konference oznámil. Zaměříme se především na exkluzivní hry, na multiplatformové dojde v dalších článcích.

Xbox One se začne prodávat v Česku od 5. 9. 2014 již od 10 999 Kč
Nezačneme hrou, ale informací, která má velký dopad na hráče v České republice. Microsoft totiž hned po tiskové konferenci na E3 oznámil, že Xbox One bude dostupný v České republice od 5. 9. 2014 za cenu začínající už na 10 999 Kč. Každé balení Xbox One bude obsahovat nejen samotnou konzoli s 500GB pevným diskem disk, ale také jeden kus bezdrátového ovladače pro Xbox One a Zlaté členstvím služby Xbox Live na zkoušku na 14 dní pro nové členy. Xbox One bude uveden na trh také ve variantě se senzorem Kinect za odhadovanou maloobchodní cenu 13 999 Kč. Níže se můžete dočíst další podrobnosti.

Mezi dalšími novinkami při premiéře Xboxu One na českém trhu nebudou chybět:
• Záznam průběhu hry a jeho nahrávání (Game DVR/Upload) - díky funkci DVR si můžete zaznamenat a nahrát své nejlepší herní momenty a v aplikaci Upload Studio je jednoduše upravit a sdílet s komunitou hráčů. Můžete si zaznamenat minimálně 30 sekund z průběhu hry a pak se o klip podělit s přáteli.
• Aplikace - v aplikaci Skype, speciálně vyvinuté pro Xbox One, můžete vést videohovory s přáteli přímo na obrazovce televize v úchvatně vysokém rozlišení a také skupinové hovory. Dále získáte přístup k aplikacím Internet Explorer, OneDrive, Twitch, Machinima, SmartGlass, Xbox Fitness, MLB a GoPro.
• Televize na Xboxu One - sledujte televizi ze svého kabelového nebo satelitního set-top boxu propojeného s Xboxem One pomocí technologie HDMI-pass through.
• Novinky služby Xbox Live - zákazníci se také mohou těšit na nedávno oznámené novinky služby Xbox Live, díky kterým získají všichni uživatelé Xboxu přístup k jejímu zábavnímu obsahu bez nutnosti mít předplacené Zlaté členství. Stejně jako na konzoli Xbox 360 budeme službu pravidelně aktualizovat o nové funkce a prvky pro naše fanoušky.

Microsoft oznámil nový Crackdown pro Xbox One
Oba dva díly akční komiksové akce Crackdown na konzoli Xbox 360 si získaly spoustu fanoušků. Tak trochu proto byla otázka času, než bude oznámen nový díl určený pro Xbox One. Zvláště když Phil Spencer je obrovským fanouškem značky, což dal několikrát jasně vědět. Nový Crackdown proto asi moc nepřekvapil, tak nějak se s ním počítalo, ale samozřejmě oznámení fanoušky potěšilo, stejně jako informace, že na něm pracuje tvůrce prvního dílu, Dave Jones. Během prezentace jsme se dozvěděli, že nás čeká nejen velká akční jízda se spoustou zcela destruktivních zbraní, ale také zcela nová kooperativní a konkurenční zkušenost, protože se nezapomíná ani na multiplayer, který si budeme moci v otevřeném světě užívat s kamarády nebo hráči z celého světa. Více se máme o novém Crackdown dozvědět v brzké době, vydání bohužel řečeno nebylo.

Platinum Games oznámilo hru Scalebound
Dlouho se mezi fanoušky Xboxu mluvilo o tom, kdo je to tajemné japonské studio, které vytváří exkluzivní hru pro Xbox One. Odhalení přišlo na E3, přičemž tím studiem je uznávané Platinum Games. Oznámená hra Scalebound je jakousi fantasy řežbou plnou monster a draků, bohužel z prvního teaseru více vyčíst nemůžeme. Každopádně by mělo jít o záruku kvalitu, už třeba z toho důvodu, že na hře pracuje Hideki Kamiya, který nám přinesl výborné hry Devil May Cry nebo Bayonetta. Ostatně s nimi má mít Scalebound nejeden společný prvek.

Microsoft oznámil Halo: The Master Chief Collection a Halo 5 betaverzi
Před nějakou dobou se začalo spekulovat, že Microsoft připravuje speciální Halo kolekci, která se bude jmenovat Halo: The Master Chief Collection. Ta byla během tiskové konference Microsoftu skutečně oznámena, a podle očekávání bude obsahovat hry Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 a Halo 4 ve vylepšené grafice (1080p a 60fps), to vše bude vše na jednom Blu-ray disku. Samozřejmě nebude chybět ani multiplayerový režim s oblíbenými herními režimy a s více jak 100 mapami. Halo: The Master Chief Collection vyjde exkluzivně na Xbox One 11. listopadu letošního roku. Součástí bude i multiplayerová betaverze na Halo 5: Guardians, která odstartuje už letos v prosinci!

Sunset Overdrive – trailer a datum vydání
Sunset Overdrive od studia Insomniac Games je jednou z nejočekávanějších her pro konzoli Xbox One, na níž Microsoft i hodně vsází, což bylo vidět už několik týdnů. Během tiskové konference Microsoftu jsme se dočkali potvrzení, že se hra dostane do obchodů 28. října, navíc byl vydán i nový trailer se spoustou záběrů z hraní, na které se můžete podívat níže pod článkem. Během tiskové konference byl potvrzen i kooperativní režim Chaos Squad pro osm hráčů, v němž se budou plnit nejrůznější úkoly po celém města, a samozřejmě se vše bude točit kolem bláznivé likvidace nejrůznějších příšer.

Oznámen Killer Instinct Season 2
Když vyšla v minulém roce bojovka Killer Instinct pro konzoli Xbox One, Microsoft tvrdil, že jde o jakousi první sezónu, která bude v dalších letech pokračovat. Ani nezačala tisková konference na E3 a už jsme se dozvěděli, že Killer Instinct Season 2 vyjde letos během podzimu, přičemž první postavou, která byla pro druhou sezónu potvrzena, je T.J. Combo.

Forza Horizon 2 – datum vydání
K těm nejlákavějším hrám na konzoli Xbox One zcela jistě patří závodní hra Forza Horizon 2, která nabídne více jak 200 nádherných vozidel, v nichž se budeme moci prohánět na nejrůznějších soutěžích v Evropě. Vývojáři kromě singleplayerové části připravují i propracovanou multiplayerovou část, v níž se budete moci účastnit kooperativních výzev, ale i budete moci zakládat své vlastní kluby až o 1000 členech. Forza Horizon 2 vyjde v Evropě 3. října na konzole Xbox One a Xbox 360.

Fable Legends – první gameplay záběry
Další velkou exkluzivní hrou pro konzoli Xbox One je akční RPG Fable Legends odehrávající se ve světě Albion, které vůbec poprvé bude možné hrát v kooperaci s dalšími hráči. Během tiskové konference Microsoftu jsme se dočkali vůbec prvních gameplay záběrů, určitě se na ně podívejte níže, protože hra nevypadá vůbec špatně. Během tiskové konference bylo oznámeno, že už tento podzim začne multiplayerová betaverze.

Playdead Studios oznámilo hru Inside
Vývojáři z Playdead Studios si nás před několika lety získali výbornou hrou Limbo, která si odnesla i několik velkých ocenění. Od vydání se fanoušci ptali, na čem vývojáři dále pracují. Odhalení přišlo dnes během tiskové konference Microsoftu na E3. Studio Playdead Studios oznámilo pro Xbox One hru Inside, což je opět 2D atmosférická plošinovka s 3D pozadím. Inside vyjde někdy na začátku příštího roku.

Microsoft oznámil Phantom Dust
Několik měsíců se spekulovalo o novém dílu akční strategické hry Phantom Dust, která se objevila na prvním Xboxu. Nedávno si Microsoft obnovil navíc ochrannou známku, což značilo jediné. Během tiskové konference byl oznámen repot této hry, který vyjde na konzoli Xbox One v příštím roce. Moc informací jsme se bohužel nedozvěděli, do vydání je ještě daleko, ale níže si můžete pustit alespoň teaser.

Microsoft oznámil Ori and the Blind Forest
Vývojáři z menšího studia Moon Studios dnes na tiskové konferenci Microsoftu oznámili svoji novou hru Ori and the Blind Forest pro konzoli Xbox One. Podle popisu se bude jednat o akční plošinovku s několika puzzle momenty. Níže se můžete podívat na trailer, který ukazuje, že hra bude mít i líbivou vizuální stránku a navíc bude i stavět na pohádkové atmosféře. Určitě jedno z nejpříjemnějších oznámení na E3.

Oznámen Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix
Během toho zběsilého tempa tiskové konference Microsoftu byl oznámen i nový kooperativní režim do Dead Rising 3 s názvem Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix, který se zaměřuje na šílenou likvidaci zombií. Uvolnění přijde v brzké době.

Microsoft oznámil spoustu nových indie ID@Xbox her
Microsoft během E3 oznámil i rozrůstající se podporu indie vývojářů, kteří připravují desítky nadějně vypadajících her. Na E3 byly potvrzeny hry #IDARB (Other Ocean), Another World (The Digital Lounge), Aztez (Team Colorblind), Below (Capy Games), Calibre 10 Racing (Bongfish), Castle Storm (Zen Studios), Chariot (Frima), Cuphead (StudioMDHR), Divekick (Iron Galaxy Studios), Earthlock: Festival of Magic (Snow Castle Games), Fenix Rage (Reverb Triple XP), Fibbage (Jackbox Games), Forced (Beta Dwarf Entertainment), FRU (Through Games), The Golf Club (HB Studios), Grave (Broken Window Studios), Guacamelee (DrinkBox Studios), Gunscape (Blowfish Studios), Habitat (4gency), Hellraid (Techland), Hyper Light Drifter (Heart Machine), Kick Beat: Special Edition (Zen Studios), Knight Squad (Chainsawesome Games’s Workshop), Lifeless Planet (Stage 2 Studios), Lovers in a Dangerous Spacetime (Asteroid Base), Massive Chalice (Double Fine), Mighty No. 9 (Comcept), Nero (Storm in a Cup), Never Alone (Upper One Games), Plague, Inc. Evolved (Ndemic), Pure Pool (Ripstone), Q.U.B.E (Toxic Games), Riptide GP2 (Vector Unit), Roundabout (No Goblin), Siegecraft Commander (Blowfish Games), SlashDash (Nevernaut Games), Source (Fenix Fire), Spectra (Gateway Interactive), There Came an Echo (Iridium Industries), Threes (Sirvo / Hidden Variable), Volgarr the Viking (Crazy Viking Studios), White Night (Osome Studio), Woolfe (Grin) a Wulverblade (Darkwind Media). Některým z nich se budeme věnovat samostatně v brzké době.

Halo 5: Guardians

xone
Microsoft Game Studios, 343 Industries
Datum vydání hry:
26. 10. 2015
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře