Microsoft - E3 2015

special  25
Martin Šmíd, 15. 6. 2015 20:04
E3 konečně pořádně začala a jako druhá měla svoji velkou tiskovou konferenci společnost Microsoft, která svým fanouškům ukázala budoucnost konzole Xbox One, která podle 90 minut, které zhruba tiskové konference trvala, nemůže být růžovější, tedy zelenější. Microsoft ukázal skvělé hry, oznámil zajímavé novinky, no však níže naleznete vše, dejte se do čtení.

Halo 5: Guardians - Od začátku Microsoft na nic nečekal a začal fanoušky bombardovat jednou zajímavou hrou za druhou. Tou nejočekávanější exkluzivitou je určitě akce Halo 5: Guardians pro Xbox One, vycházející letos během podzimu, která se prezentovala prvními záběry z hraní příběhové kampaně, kterou bude možné projít s dalšími hráči v kooperaci. Vývojáři už před E3 slibovali zajímavé herní novinky oživující hratelnost (k vidění byly třeba nové zbraně nebo noví protivníci), navíc každého musela zaujmout i pohledná vizuální stránka, která udělala od předchozích dílů pořádný skok kupředu. Parádní jsou především výbuchy, navíc je vidět, že se série čím dál více posouvá k filmovému pojetí. To jí ale sluší. Vývojáři slibují nejambicióznější příběhovou část v historii série, ale nezapomínají ani na robustní multiplayerovou část, která dostane po vydání řadu rozšiřujícího obsahu. Už dříve bylo potvrzeno, že do června příštího roku přibude 15 map zcela zdarma. Určitě se na gameplay záběry podívejte. Halo 5: Guardians vychází 27. října.

Recore - Jednou z dalších představených her, která je ve vývoji exkluzivně pro konzoli Xbox One, je akce Recore, na níž pracuje uznávaný herní designér Keiji Inafune s týmem, který stojí za Metroid Prime sérií. Moc jsme se ale z ní nedozvěděli, z renderovaného traileru jsme nejprve trochu cítili, že hra je teprve krátce ve vývoji, ale nakonec je všemu jinak, protože podle tiskové zprávy vyjde už začátkem příštího roku. Každopádně jsme viděli ženskou hlavní hrdinku, která se nacházela na poušti s robotem, později roboty. Microsoft slíbil, že se v následujících měsících dozvíme více.

Oznámena zpětná kompatibilita u konzole Xbox One s Xbox 360 - Microsoft dnes nečekaně oznámil, že konzole Xbox One bude zpětně kompatibilní s hrami z konzole Xbox 360. Tuto zprávu určitě nikdo nečekal. Hrát budete moci vybrané Xbox 360 hry na Xbox One (na začátku jich bude zhruba 100, pak přibudou další), navíc budete moci z nich nahrát videa a típat obrázky. Spuštění zpětné kompatibility je stanoveno na konec letošního roku. Pokud mohu mluvit za sebe, jde o největší a nejpříjemnější oznámení, které jsem od Microsoftu slyšel za poslední roky. Poskočil jsem radostí.

Ashen - Jednou ze zajímavých her, která vyjde s exkluzivitou pro konzoli Xbox One, byla nezávislá adventura Ashen, v níž budeme v roli jakéhosi poutníka hledat cestu domů. 

Oznámen Elitní Xbox One gamepad - Microsoft během své tiskové konference oznámil i zbrusu nový Xbox One gamepad určený pro ty nejnáročnější hráče. Jeho hlavní devízou budou hlavně plně vyjímatelné komponenty, takže si ho hráč bude moci upravit k obrazu svému, více ve videu vedle článku.

Fallout 4 – Během tiskové konference Microsoftu byla předvedena znovu nová akční RPG hra Fallout 4, z níž jsme se tedy dočkali dalších gameplay záběrů. Důležitější ovšem je, že Xbox One hráči budou moci hrát zdarma PC módy, které do hry vzniknou. Jistě pěkné oznámení, které fanoušky potěší.

EA oznámila Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 – O přípravě pokračování zábavné akce Plants vs. Zombies Garden Warfare jsme už nějakou dobu věděli, přesto oficiální oznámení určitě udělalo fanouškům radost. Podle prvního traileru se dočkáme nových zbraní, postav, map a dalších novinek, které každý od podobného pokračování očekává. Vydání je naplánováno na jaro příštího roku pro Xbox One a další platformy, které EA upřesní později během E3.

Forza Motorsport 6 – Na tiskové konferenci nechyběla podle očekávání ani závodní hra Forza Motorsport 6. Podle vývojářů ze studia Turn 10 jde o nejhezčí a nejrozsáhlejší závodní hru, jakou zatím mohli dělat, bude obsahovat 26 lokací, noční závody, přes 400 vozidel a možnost hraní online až ve 24 hráčích. Datum vydání hry je stanoveno na 15. září letošního roku.

Dark Souls 3 – Během tiskové konference Microsoftu bylo oznámeno i akční RPG Dark Souls 3, které vyjde začátkem příštího roku pro konzole Xbox One a PlayStation 4. O téhle hře jsme díky únikům věděli už předem, její potvrzení přesto určitě fanoušky potěšilo, stejně tak jako oznamující trailer. Jen si nyní přát, abychom se dočkali v brzké době i nějakých těch gameplay záběrů. Určitě jedna z her, kterou budeme v následujících týdnech hodně sledovat.

Tom Clancy's The Division – Akční MMO hra Tom Clancy's The Division od Ubisoftu se prezentovala na tiskové konferenci Microsoftu novým pěkným trailerem, navíc bylo oznámeno, že hráči na Xbox One se dočkají v prosinci exkluzivní betaverze. Přesné specifikace budou teprve oznámeny.

Rainbow Six: Siege - K Rainbow Six: Siege by vydán nový trailer, navíc Microsoft oznámil, že Xbox One hráči dostanou zdarma hru Rainbow Six Vegas 2 díky nově oznámené zpětné kompatibilitě. Pěkný bonus. 

Xbox Game Preview Program – Společnost Microsoft dnes oznámila, že na konzoli Xbox One spouští pro indie vývojáře speciální program Xbox Game Preview, což je jakási obdoba Early access z PC. Díky tomu se dostane na konzoli třeba zombie akce DayZ. Bylo ukázáno i několik nových indie her během prezentace Microsoftu, na speciální trailer jim věnovaný se podívejte vedle článku.

Rise of the Tomb Raider – O akční hře Rise of the Tomb Raider se v poslední době mluvilo hlavně v souvislosti s časovou exkluzivitou, kterou si zajistil Microsoft pro konzole Xbox na letošní podzim. Je proto čas se věnovat i samotné hře, a proto jsme se dočkali konečně prvního gameplay videa. V něm Lara Croft se nacházela nejprve v zasněžené jeskyni kdesi v horách, aby následně šplhala na skálu. Graficky hra vypadá opravdu velmi dobře, jedná se o jednu z nejhezčích her, kterou Microsoft na své prezentaci měl. Jen ukázka byla krátká, ale určitě hra vypadá nadějně. My chceme vidět více! I když trochu navnadil pozdější trailer s dalšími ukázkami z jiných lokací. Hra Rise of the Tomb Raider vyjde 10. listopadu.

Microsoft oznámil Rare 30th Anniversary Collection – Microsoft měl před tiskovou konferencí trochu smůlu, že mu předčasně uniklo oznámení kolekce Rare 30th Anniversary, která na Xbox One nabídne 30 her RARE historie za 30 euro (součástí jsou i hry Perfect Dark a Banjo-Kazooie), navíc obsahem bude rovných 10 tisíc achievement bodů. Šílené!

Sea of Thieves – Studio RARE během tiskové konference Microsoftu oznámilo i svoji zcela novou značku Sea of Thieves, která se točí kolem pirátské tématiky, navíc má roztomilý vizuál, který je hrám tohoto studia vlastní. Podle popisu se bude jednat o menší MMOčko, v němž budeme hledat poklady na moři i na pevnině, více hodlá Microsoft oznámit v budoucnu. 

Microsoft Hololens – Microsoft během své tiskové konference předvedl i novou verzi populární hry Minecraft, která je ve vývoji pro headset Hololens. Demo vypadalo pěkně, bylo možné posouvat svět a vůbec si s ním hrát, ale do finální verze má projekt samozřejmě stále daleko.

Gears of War Ultimate Edition – Microsoft v závěru své tiskové konference oznámil podle očekávání kompletní remake akční hry Gears of War, který vyjde 25. srpna exkluzivně pro konzoli Xbox One, takže už moc dlouho na zahrání nebudeme muset čekat. Hra nabídne celou původní kampaň + epizodu z PC verze, to vše ve značně vylepšené grafice v rozlišení 1080p a 60ps. Více si o hře můžete přečíst v naší víkendové novince, protože Microsoftu vše uniklo předčasně. Nákupem hry navíc získáte betaverzi do připravované akce ...

Gears of War 4 – Microsoft měl ještě jedno překvapení pro fanoušky, a tím byl zcela nový Gears of War na Unreal 4 enginu pro konzoli Xbox One se zcela novým hrdinou, který vypadal jednoduše úchvatně. Z krátké ukázky bylo vidět, že se hratelnost oproti předchozím dílům moc neposunula, ale to není moc třeba, když stále vypadá lákavě, až má člověk chuť si hru hned zahrát. Jistě ukázce pomohla i hororová atmosféra, která se hodně přibližovala úplně prvnímu dílu, což jako fanoušci jsme ocenili. Gears of War 4 vyjde koncem příštího roku. 

Komentáře