Podzimní konzolové hry v češtině

special  17
Martin Šmíd, 15. 9. 2012 0:45
Na podzim se na pultech obchodů objeví velké množství kvalitních her, které budou bojovat všemi možnými zbraněmi o přízeň a peníze hráčů. Potěšující informací určitě je, že některé z nich použijí velmi sympatickou zbraň na upoutání pozornosti, a to je česká lokalizace, která stále není na konzolích pravidlem. Následující článek se věnuje právě těmto hrám, které u nás vyjdou v české lokalizaci, aby vám žádná neunikla.

Assassin's Creed 3
Výrobce – UbiSoft | Vydavatel – UbiSoft | Distributor v ČR – Conquest
Vydání – 31. října | Koupit za 1298,-Kč + tričko - http://www.gameleader.cz/?q=Assassin%27s+Creed+3+CZ+%2B+origin%C3%A1ln%C3%AD+tri%C4%8Dko .
Asi nemá cenu dlouho polemizovat o tom, jaká hra bude tahounem letošního podzimu. UbiSoft utopil v Assassin's Creed 3 tolik peněz, že se prostě musí jednat o hit kolosálních rozměrů a z Connera se stát velká videoherní legenda. Našlápnuto k tomu má nový zabiják velmi dobře. Americká revoluce je téma, které ve videohrách je tak trochu opomíjeno, navíc vývojáři slibují nejenom velké přestřelky mezi Američany a Brity, ale také námořní bitvy v takovém rozsahu, že nás bude přecházet zrak. S prostředím a hlavním hrdinou se obměnila i hratelnost, do které byly přidány některé novinky, třeba šplhání po stromech, možnost vlézt do budov, dokonce byl značně překopán bojový systém, který lépe vyhovuje arzenálu zbraní, jimiž hlavní hrdina Conner disponuje. Assassin's Creed 3 má jen malou šanci zklamat, vše zatím vypadá precizně a do posledního detailu promyšleně. Snad tedy taková bude i finální hra. U nás jí rozhodně pomůžou české titulky dostupné na Playstationu 3 a Xboxu 360. Wii U verze vyjde bohužel jen v anglickém originále.

Disney Epic Mickey 2: Dvojitý zásah
Výrobce – Junction Point | Vydavatel – Disney | Distributor v ČR – Comgad
Vydání – 19. listopadu | Koupit za 1178,-Kč - http://www.gameleader.cz/?q=Disney+Epic+Mickey+2 .
Jaká hra by si zasloužila lokalizaci více, než tak, která je určena pro ty nejmenší, ale samozřejmě dokáže zabavit i odrostlejší hráče. Pokračování populární plošinovky Disney Epic Mickey je přesně takovou hrou. Česká lokalizace proto určitě potěší. Ve druhém dílu se opět vrací do akce oblíbený Mickey, jehož nyní bude doplňovat i jeho Disneyovský předchůdce, králík Osvald. Už na první pohled jsou oba sehranou dvojkou, protože zatímco Mickey využívá kouzelný štětec, čímž přemalovává zdejší svět, Osvald si zase potrpí na dálkové ovládání, s nímž dokáže manipulovat s elektřinou. Mají tak všechny předpoklady, aby porazili všechny nepřátele a proskákali důmyslně postavenými levely plné zrádných plošinovek a skrytých pastí. Jestli máte postavičky od Disneye rádi, Disney Epic Mickey 2: Dvojitý zásah by neměl chybět ve vaší sbírce.

Dishonored
Výrobce – Arkane Studios | Vydavatel – Bethesda | Distributor v ČR – Cenega
Vydání – 12. října | Koupit za 1218,-Kč - http://www.gameleader.cz/?q=Dishonored .
Asi největší překvapení v tomto seznamu je určitě akční RPG hra Dishonored od Bethesdy a vývojářů z Arkane Studios. Každopádně se jedná o titul, kde má lokalizace smysl, protože se z ukázek zdá, že textu bude habaděj, takže si spletitý příběh o zradě bude moci každý vychutnat, ať už jsou jeho znalosti angličtiny jakékoliv. Dishonored se odehrává v industriálním městě Dunwall, v němž budete pobíhat jako bývalý bodyguard milované Císařovny, který jí byl vždy věrný a obětoval by pro ni i svůj život. Poté, co je ale falešně obviněn z její vraždy, stáváte se neblaze proslulým zabijákem, známým jen podle své znepokojivé masky. Je tak jen na hlavním hrdinovi, aby se postavil zkorumpované vládě a očistil své jméno. Dishonored rozhodně není klasickou akční hrou, protože je jen na hráči, jak se rozhodne jí projít. Samozřejmě je tu možnost vystřílet všechny chodby, ale také je tu možnost jít tichou cestou a používat nejrůznější fígle na obcházení nepřátel. Je jen na vás, jak se rozhodnete hrát.

Forza Horizon
Výrobce – Playground Games | Vydavatel – Microsoft | Distributor v ČR – Microsoft
Vydání – 23. října | Koupit za 1178,-Kč - http://www.gameleader.cz/?q=Forza+Horizon .
Zatímco s lokalizací předchozí hry se moc nepočítalo, opačná situace byla u závodní Forza Horizon. Předchozí díly této skvělé závodní série tu vycházely v lokalizaci, většinou povedené, takže se bralo jako samozřejmost, že jí nebude ušetřen ani nejnovější přírůstek. A skutečně nebude. Co ale bude v nejnovějším dílu jiné, je především prostředí, zatímco předchozí části stavěly na jízdě po světových okruzích, to Horizon dává hráči velkou volnost a projedete se po normálních silnicích, samozřejmě s propracovaným jízdním modelem a vším, co k Forze patří. Že ale půjde tentokrát o uvolněnější zážitek, přiznávají i sami vývojáři. Podle nich je Forza Horizon oslavou rychlosti, hudby a stylu.

Fable: The Journey
Výrobce – Lionhead Studios | Vydavatel – Microsoft | Distributor v ČR – Microsoft
Vydání – 12. října | Koupit za 848,-Kč - http://www.gameleader.cz/?q=Forza+Horizon .
Ačkoliv Fable série je mezi Xbox hráči populární, u nás tomu dopomohla i česká lokalizace předchozích dílů, Fable: The Journey je spíše méně očekávanou hrou. Může za to především fakt, že je určena pouze pro kamerku Kinect, kterou většina hardcore hráčů nemá, a když už jo, je schovaná někde ve skříni, aby se na ní zbytečně neprášilo. Každopádně Fable: The Journey je pádný důvod ji vytáhnout, a nyní ještě o to více, když víme, že u nás vyjdou s českými titulky. K návratu do Albionu by vás navíc mohla zlákat i cena samotné hry.

Carrier Command Gaea Mission
Výrobce – Bohemia Interactive | Vydavatel – Bohemia Interactive | Distributor v ČR – Conquest
Vydání – 27. září | Koupit za 1078,-Kč - http://www.gameleader.cz/xbox-360-hry/1922/carrier-command-gaea-mission.html .
Už na konci měsíce vyjde na Xbox 360 mix akce a strategie Carrier Command: Gaea Mission, který bude chtít ukázat, že i vývojáři z českého studia Bohemia Interactive umí udělat povedenou konzolovou hru. Hra vás zavede na planetu Taurus, kde budete muset v roli poručíka Myrika ubránit Spojené zemské koalice proti Asijské pacifické alianci, která chce získat kontrolu nad Mrtvou zónou. Je už jen na vás, jak se s tímto nelehkým úkolem popasujete. Lákadlem Carrier Command Gaea Mission není jen zajímavá hratelnost nebo česká lokalizace, ale také příznivá cena.

FIFA 13
Výrobce – EA Sports | Vydavatel – EA | Distributor v ČR – EA Czech
Vydání – 27. září | Koupit za 1278,-Kč - http://www.gameleader.cz/?q=FIFA+13 .
Stálicí mezi lokalizovanými hrami je série FIFA, která u nás vychází s českými titulky už několik let, navíc jako jediná obsahuje i český dabing. Nový ročník slibuje několik zajímavých novinek, třeba vylepšenou umělou inteligenci, více než 500 licencovaných klubů, vylepšený režim kariéry s možností trénovat národní týmy, vylepšený Player Impact Engine nebo nepředvídatelné volné kopy, při nichž budete mít více možností, jak je rozehrát. Zdá se, že FIFA ani letos nezklame, je jen otázkou, jak moc se na ní dotáhne konkurence, která letos rovněž vytasí hodně silné zbraně.

NHL 13
Výrobce – EA Sports | Vydavatel – EA | Distributor v ČR – EA Czech
Vydání – V prodeji | Koupit za 1278,-Kč - http://www.gameleader.cz/?q=NHL+13 .
Ani u nového ročníku NHL není lokalizace šokem. Počítalo se s ní prakticky od minulého roku, a s klidem můžeme říci, že v tomto seznamu nebude chybět ani příště. Každopádně pokud FIFA jde pouze cestou evoluce a vylepšuje základní prvky, to NHL by tentokrát mělo přinést pořádnou revoluci. Dopomoci by tomu měl především nový systém bruslení True Performance Skating, který přesně replikuje výbušnost, energii a maximální rychlost hráčů současné NHL. Vylepšena bude i umělá inteligence hráčů na hřišti i brankařů, přibude režim GM Connected nebo NHL Moments Live, v němž budete moci přepsat historii nejzajímavějších a nejnapínavějších momentů NHL.

Komentáře