Jaké hry vyjdou na Nintendo 3DS?

special  7
Martin Šmíd, 2. 8. 2011 0:45
Nintendo 3DS má za sebou hodně těžký týden. Byla totiž oznámena sleva, která začne platit od poloviny tohoto měsíce. Jestli jde o zatáhnutí za záchrannou brzdu nebo jen dobře vypočítaný strategický tah, to se teprve ukáže. Každopádně aby se 3DSko prodávalo, bude potřebovat kvalitní hry. Proto se nyní podíváme na očekávané hry pro tuto konzoli, které jsou už oznámeny a měly by do roka vyjít. Právě na nich bude záviset osud nové 3D konzole od Nintenda.

Star Fox 64 3D
Datum vydání: 9.9.2011
Star Fox 64 3D je jednou z dalších předělávek z Nintenda 64, po které volali sami hráči. 14 let poté co se střílečka Lylat Wars zapsala do srdcí všech fanoušků Nintenda, se můžete opět připravit na prožití bitvy o planetární systém Lylat v přepracované verzi pro Nintendo 3DS. Zasazený doprostřed bitvy o nadvládu planetárního systému Lylat, budete mít kontrolu nad Foxem McCloudem, synem legendárního Jamese McClouda, který se svým týmem povede boj proti zlému vědci Androssovi. Musí ochránit svojí domovskou planetu Corneria a zachránit celý Lylat systém před náporem zla. Spoluhráči Peppy Hare, Falco Lombardi a Slippy Toad vám budou s touto misí pomáhat, pomohou vám prokousat se všemi levely a budou vám radit dle aktuálních situací. Pokud vám samotná bitva o systému Lylat nestačí, pak se vám nabízí nový multiplayer mod. Hrajte až proti třem kamarádům v nejrůznějších šarvátkách. Multiplayer představí řadu nových modů, jako Survival mód, kde hráči musí bojovat a soutěžit mezi sebou až do posledního muže. V Point battle dostanete bod za každého zničeného soupeře a v Time battle modu zase musíte zlikvidovat všechny nepřátele v časově omezeném termínu.

Kid Icarus: Uprising
Datum vydání: Jaro 2012
Fanoušci andílka Pita si dlouhé roky přáli jeho nové dobrodružství. Přání jim Nintendo splnilo. Nový díl se dostane na Nintendo 3DS a slibuje spoustu herních novinek a samozřejmě i zajímavý příběh. Temná bohyně Medusa je zpět, stejně tak její armáda, která ohrožuje celý svět. Hlavní hrdina Pit bude muset s pomocí Paluteny, která ochraňuje lidskou rasu, znovu uvěznit zlou bohyni a zabránit nejhoršímu. Zajímavé oznámení kolem této hry je i to, které se týká multiplayeru, který bude určen až pro šest hráčů. V něm budou dva týmy bojovat proti sobě o celkové skóre. Kromě multiplayeru bude Kid Icarus: Uprising podporovat i další vymoženosti nové kapesní konzole, jako jsou třeba AR karty. Hru jsme si před časem mohli osahat na vlastní kůži, a musíme přiznat, že se nám hodně líbila. Sice měla menší mušky v ovládání, ale do vydání je ještě daleko, aby je mohli vývojáři vychytat. Jinak grafika už v této rozpracované verzi vypadala parádně a 3D efekt všemu dodával potřebnou šťávu.

Mario Kart 7
Datum vydání: Prosinec 2011
Jednou z nejočekávanějších her pro Nintendo 3DS je určitě Mario Kart 7. Ten bude věrný tradici, takže hráče opět čekají bláznivé arkádové závodění plné powerupů, ramp a dalších blbůstek, ale samozřejmě nebudou chybět ani novinky. Jednou z nich je třeba jízda pod vodou nebo editace postavičky a vozidla. Vývojáři i díky dalším novinkám slibují skvělý herní zážitek, který by si žádný fanoušek této maximálně populární série neměl nechat ujít.

Super Mario 3D Land
Datum vydání: listopad 2011
Jak by se mohla nová konzole od Nintenda obejít bez Maria. Tento populární instalatér se vždy prodával po milionech, což dokazuje hlavně předchozí díl na Nintendo DS, který i dnes patří mezi nejprodávanější hry a má na svém kontě už několik desítek milionů prodaných kusů. S titulem Super Mario 3DS přichází revoluce ve hraní hopsaček. Plně viditelná hloubka prostředí umožní hráči mnohem lepší odhadování vzdálenosti, což bude mít za důsledek přesnější skoky a jiné manévry. Nesmí chybět klasické mariovské dovednosti, které, jak již jsme zvyklí, značně obohatí herní mechanismy. Například může dělat kotrmelce z kopce nebo rychleji běhat. Také můžeme slavit návrat Mariovy formy Tanooki, ve které může použít svůj ocásek k pohybu ve vzduchu nebo útočení. Hra plně zužitkuje výtečný circle pad, který dá hráči plnou kontrolu nad pohybem postavy. Pro hráče, kteří prahnou po všemožných inovacích, jsou tu noví nepřátelé. Třeba ocasatí Goombové nebo Piranha rostliny, které plivou inkoust za účelem vašeho oslepení.

Metal Gear Solid: Snake Eater 3D
Datum vydání: Jaro 2012
Pokud byste měli jmenovat deset nejlepších her z konzole Playstation 2, určitě by mezi nimi byl Metal Gear Solid: Snake Eater. Tento velký klenot se na začátku příštího roku dostane ve vylepšené verzi na konzoli 3DS, přičemž přinese i celou řadu novinek a vylepšení. Jednou z novinek je třeba využívání dotykového displeje na výběr věcí v inventáři, což nám přijde jako dobré a hlavně pohodlné řešení. Dále byla ukázána vlastní kamufláž. Stačí, abyste vyfotili třeba svoji květinu, ale i jiný předmět, přičemž jeho vzor se poté předělá na Snakovu kamufláž. Samozřejmě nechybí ani využití pohybových funkcí. Metal Gear Solid: Snake Eater 3D zatím vypadá na povedený remake, jen je škoda, že byl odložen na příští rok.

Resident Evil: Revelations
Datum vydání: 2012
Docela velkým překvapením bylo, že Capcom na 3DS oznámil i nový díl populární série Resident Evil, který navíc bude navazovat na hlavní linku. Příběh je zasazen mezi čtvrtý a pátý díl Resident Evila, přičemž se soustředí na členku BSAA (Bioterrorism Security Assessment Alliance), Jill Valentine a jejího partnera, kterým je Parker Luciani. Většina hry se bude odehrávat na obrovské výletní lodi, která nejeví známky života. Právě na ní by se ale měl nacházet Chris Redfield, kterého se zmíněné duo vydalo hledat. Jak ale brzy hráči zjistí, loď tak úplně opuštěná není a uvnitř ní ale i kolem ve vodě se pohybuje velké zlo. Tentokrát se série opět vrátí spíše k hororové atmosféře, přičemž přinese i spoustu novinek do samotné hratelnosti a nemají chybět ani souboje pod vodou. Doufejme, že vývojáři vše dotáhnou do zdárného konce a naservírují nám podařenou hru. Demoverze sice byla dost rozporuplná, ale i tak hře věříme.

Shinobi
Datum vydání: 15. Listopadu
Je to celkem nedávno, kdy SEGA oznámila nový díl z populární ninja série Shinobi, který vytváří studio Griptonite Games exkluzivně pro Nintendo 3DS. Hráči se v novém Shinobi chopí hrdiny jménem Jiro Musashi, který je otcem hrdiny předchozího dílu (1989). Díky tomu tak vyplave na povrch i značně komplikovaná historie této rodiny. Jinak na vás bude čekat taková 2D mix s 3D mlátičkou, během kterého rozsekáte spoustu nepřátel a projdete nejednu zajímavou lokaci. Samozřejmě nebudou chybět ani souboje s nejrůznějšími bossy. Původně měl nový Shinobi vyjít v září, ale po menším odkladu se ho dočkáme až v listopadu.

Heroes of Ruin
Datum vydání: Jaro 2012
Square Enix nedávno oznámil zajímavou hru Heroes of Ruin, která svede dohromady čtyři netypické hrdiny, kteří budou muset utvořit spojenectví a zachránit fantasy svět. Tím hlavním, čímž se Heroes of Ruin liší od konkurence, je především velká online podpora. Hra Heroes of Ruin využívá technologii StreetPass na vytváření jakési herní obchodní sítě, ve které mohou hráči nakupovat, ale i prodávat, mocné předměty, které získají normálně v bitvách. Díky tomu se schopnosti herní postavičky budou měnit podle toho, jak silné předměty nesete v inventáři. Funkce SpotPass pak bude sloužit pro získávání dalších bonusových předmětů a dokonce i úkolů. Hlavním prvkem Heroes of Ruin je především tvoření vlastního dobrodružství, které může absolvovat hráč sám, nebo s kamarády díky kooperativního režimu. Na hráče tak čeká neustále se měnící svět, ve kterém budou bojovat proti netvorům, ale také budou objevovat nové lokace se spoustou pokladů.

Luigi's Mansion 2
Datum vydání: 2012
Luigi’s Mansion zaznamenal na Nintendo Gamecube nečekaný úspěch, takže bylo jen otázkou času, kdy se objeví nějaké pokračování. Volání hráčů byla vyslyšena nyní, kdy na letošní E3 byl odhalen kousek gameplaye z nové hry pro 3DS. Mariův bráška se tak vrací do boje proti duchům, vyzbrojen svým pověstným Poltergustem. Mezi novinky patří bleskové světlo, který duchy omráčí a ti budou až poté připraveni k tomu, aby byli vcucnuti vysavačem. Luigi se bude muset vypořádat různými druhy duchů, na které bude potřebovat různé taktiky. Také bude povinen hledat skrytá tajemství, aby odemkl nové oblasti a truhly s poklady. Krom krocení duchů lze Poltergust využít také ke vsání tapet, za nimiž se mohou skrývat právě výše zmíněné a pečlivě schované vchody do dalších místností, rozfouknout listy, které schovávají poklady nebo s jeho pomocí jednoduše sbírat mince a účtenky. Nintendo slibuje perfektně zpracovaný 3D efekt a trošku té strašidelné atmosféry.

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
Datum vydání: Únor 2012
Mario a Sonic si příští rok zazávodí na Olympiádě, přičemž budete moci i vy skrze novou hru Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games. Vůbec poprvé se Mario & Sonic představí na přenosnou konzoli Nintendo 3DS. Tato verze pro kapesní konzoli bude obsahovat více než 50 originálních olympijských sportů, hratelných jak v single tak v multiplayer módech. Navíc revoluční sledování 3D obrazu bez brýlí přinese do světa Maria a Sonica zcela nový rozměr a unikátní kontrolní systém, zajištující spoustu nových a zajímavých způsobů, jak soutěžit o prestižní zlatou medaili.

Samozřejmě Nintendo má v zásobě ještě spoustu dalších her, o kterých se zatím jen tak letmo zmínilo. Třeba Super Smash Bros. , který oznámilo na letošní E3, ale prakticky nic dalšího k němu nedodalo. Ve vývoji by měl být i The Conduit 3DS, který by mohl na konzoli přinést zajímavou FPS akci. Hardcore hráčům určitě udělá radost i Ninja Gaiden nebo tajný Batman. Fanoušci klasik zase dají přednost hře Frogger 3D od Konami. V listopadu také vyjdou očekávané plošinovky Rayman Origins a Sonic Generations, které mohou konzoli hodně pomoci. Ostatně jsou to plošinovky, které hráči na přenosných platformách mají vůbec nejraději. Pokud máte radši JRPGčka, tak nesmíte minout hru Tales of the Abyss, která se v listopadu vůbec poprvé podívá oficiálně do Evropy.

Jak je vidět, zajímavých her je ve vývoji docela dost, ale jen čas ukáže, jestli donutí hráče investovat do nového hardwaru. Hlavně ale hráči musejí mít zájem kupovat drahé hry pro tuto konzoli, což jak ukázaly poslední měsíce, se jim zatím moc nechce. Díky tomu vývojáři na těchto hrách nevydělali zatím ani korunu, a pokud bude trend pokračovat, může se brzy stát, že nebudou mít zájem pro konzoli hry vytvářet. Ale nemalujme čerta na zeď. Za rok si povíme, jestli se Nintendo 3DS dokázalo vyhoupnout nebo zůstalo dole, kde je nyní.

Komentáře