Jaké hry pod stromeček?

special  29
Martin Šmíd, 12. 12. 2011 17:10
Na letošní rok herní svět dlouho nezapomene. Dočkali jsme se totiž spousty vynikajících her, které dokázaly zabavit na spoustu hodin. Protože se blíží Vánoce, přinášíme vám článek, ve kterém vám na poslední chvíli doporučíme hry pod stromeček. Pokud jste ještě Ježíškovi nenapsali seznam svých dárků, případně na poslední chvíli nějaký sháníte, nyní vám poradíme, jakým směrem se dívat. Ze seznamu by si měl vybrat naprosto každý. Do komentářů nám poté napište, jakou hru si přejete na Vánoce, případně jaké budete hrát.

LittleBigPlanet 2
Platformy – Playstation 3 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=littlebigplanet-2-163439&sekce=recenze .
Hned na začátku roku 2011 vyšla vynikající plošinovka LittleBigPlanet 2, která si od nás odnesla maximální hodnocení. Závěrečný komentář jasně vystihl, jak se tato skvělá hra hraje a proč by ji měl vlastnit každý majitel Playstationu 3 - Vývojáři z Media Molecule vzali už tak skvělou hru, jakou byl první LittleBigPlanet a naházeli do ní kupu nových věcí, vylepšili ji grafiku a přidali nové komunitní možnosti, až z toho přechází zrak. LittleBigPlanet 2 tak není jen pouhou evolucí původní hry, ale revolucí v žánru, který sám vytvořil. Nazvat tak LittleBigPlanet 2 jen pouhou plošinovkou, to by bylo od nás hodně nepřesné. Jde totiž o hru, která se naprosto vymyká dnešní produkci, ať už možnostmi, tak neskutečnou chytlavostí a mixem žánrů. LittleBigPlanet 2 je pak hodně pádný důvod si už konečně Playstation 3 koupit. Bravo Media Molecule.

Dead Space 2
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=dead-space-2-163568&sekce=recenze .
Když se Resident Evil odklonil spíše k akci, musel s hororovým zážitkem přijít Dead Space, který se na začátku roku dočkal druhého dílu - Dead space 2 je větší, epičtější, akčnější a daleko lepší, jak jeho předchůdce. Hráče si získá skvělým hororovým příběhem plného napětí a vynikající hratelností, u které budete křičet blahem. Už dlouho jsme tu neměli hororovou hru, u které bychom pomalu kráčeli temným levelem s prstem na spoušti a klepali se, co na nás vybafne za dalším rohem. Dead Space 2 je prostě řemeslně dobře odvedená práce, která si zaslouží vaše peníze. Nyní se všichni vydejte do obchodů, tento nářez za to stojí!

Killzone 3
Platformy – Playstation 3 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=killzone-3-163609&sekce=recenze .
Jednou nejlepších a hlavně nejhezčích akčních her roku je bez pochyby Killzone 3. Tato hra si od nás odnesla devítku nejen za skvělý singleplayer, ale i multiplayerovou část - Killzone 3 je určitě důstojným nástupcem skvělého druhého dílu, přičemž nabízí nejen vynikající audiovizuální podívanou, ale také skvělou hratelnost singleplayerové kampaně. Jako taková třešnička na dortu je tu poté propracovaný multiplayer. Bohužel Killzone 3 obsahuje trochu slabší příběh a ten chybějící online kooperativní multiplayer je asi špatným vtipem naší verze. Nebýt těchto dvou věcí, asi by se známka vyšplhala až na samotnou špičku. Ona nakonec ani ta devítka není špatná.
Koupit za 498,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/1295/killzone-3.html .

Kirby's Epic Yarn
Platformy – Nintendo Wii | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=kirby-s-epic-yarn-163759&sekce=recenze .
Na konzoli Nintendo Wii je celá řada skvělých her, mezi které patří i Kirby's Epic Yarn, který je poctou klasickým 2D plošinovkám, ovšem s celou řadou vlastních nápadů. Pokud se nechcete o Vánoce nervovat a chcete si zahrát příjemnou plošinovku s vysokou zábavností, neexistuje lepší volba.

Crysis 2
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=crysis-2-164051&sekce=recenze .
Březen letošního roku byl hlavně ve znamení akční hry Crysis 2, kterou si mohli vyzkoušet i konzolisté - Crysis 2 je až na pár drobnost skvělou akční hrou, kterou si nejde nezamilovat. Skvěle se hraje, díky využívání Nanosuitu je i do značné míry originální a herní doba je na dnešní poměry slušná. Přítomen je i vynikající multiplayer. Vše je pak podtrženo povedeným grafickým kabátkem, který dnes patří k absolutní špičce, a neméně skvělou hudbou, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.

Portal 2
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=portal-2-164250&sekce=recenze .
Velkým kandidátem na hru roku je určitě Portal 2 od studia Valve, který ukázal, že se dá udělat skvělá FPS hra i bez masakrování zástupů nepřátel. Naše maximální hodnocení mluví za vše - Portal 2 přinesl rozšíření původní hry, zajímavý příběh, plno logických rébusů a hlavně vytříbenou hratelnost, u které se budete skvěle bavit od začátku do konce. Jedná se zcela bez debat o zatím nejlepší hru tohoto roku a desítku si plným právem zaslouží. Tohle mistrovské dílo od Valve by si měl zahrát naprosto každý.

Mortal Kombat
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=mortal-kombat-164511&sekce=recenze .
Fanoušci legendární série Mortal Kombat čekali několik let na pravého následovníka, který by přinesl vynikající hratelnost prvních dílů. Dočkali se až tento rok - Než se k nám Mortal Kombat dostal, tak jsme k němu měli menší pochybnosti. Po dohrání se ale i my musíme poklonit před králem, který přišel silnější, nabušenější, krvavější a chytlavější, než kdy dřív. Veškerou konkurenci totiž nechává daleko za sebou. Takhle elektrizující bojovku, jsme ještě na této generaci konzolí neviděli a je dost možné, že zase hodně dlouho neuvidíme.

inFamous 2
Platformy – Playstation 3 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=infamous-2-164874&sekce=recenze .
inFamous 2 je ukázkou moderní akční hry. Je zábavný, díky své jednoduchosti přístupný naprosto všem hráčům a na dnešní poměry i dlouhý. Vše pak pochopitelně podtrhuje vynikající audiovizuální zpracování. Pokud doma máte Playstationu 3, rozhodně si inFamous 2 kupte. Jedná se totiž o jednu z nejlepších her na tuto konzoli. Víc není co dodat.

L.A. Noire
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=l-a-noire-164615&sekce=recenze .
LA. Noire je další vynikající hrou, pod kterou se podepsal Rockstar. Získá si vás především skvělým příběhem, vynikající mimikou postav a jedinečným prostředím Los Angeles padesátých let. Samozřejmostí je návyková hratelnost, která vás nepustí od televizní obrazovky do chvíle, než celou hru dohrajete. Dlouho jsme přemýšleli, jestli udělit maximální hodnocení, ale na to má hra docela dost bugů a i ta AI zrovna nepůsobí dobrým dojmem. Každopádně pokud máte rádi detektivky, tak LA. Noire berte všemi deseti, nic lepšího tu není a troufáme si tvrdit, že ani v následujících letech nebude.
Koupit za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Noire .

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Platformy – Nintendo 3DS | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=the-legend-of-zelda-ocarina-of-time-3d-165029&sekce=recenze .
The Legend of Zelda: Ocarina of Time je i po téměř třinácti letech pořád tou skvělou hrou, ke které se budete neustále vracet. Nintendo tuto legendu oživilo pro její největší fanoušky, ale i pro nové hráče, kteří s ní doposud neměli zkušenost. Je až neuvěřitelné, jak se dokázal vybrousit tento klenot až do téměř dokonalé hry, na které jen těžko bude někdo hledat nějakou chybu. Fanoušky asi nemusím nabádat k nákupu. Ti už do obchodu běželi. Ostatní by měli zvážit nákup nejen Zeldy, ale i nové konzole Nintendo 3DS. Ocarina of Time je totiž titul, který za nákup nové konzole rozhodně stojí.

Resistance 3
Platformy – Playstation 3 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=resistance-3-165735&sekce=recenze .
Insomniac Games se rozloučil se sérií Resistance tím nejlepším způsobem. Výsledkem je zatím nejlepší díl, který vás zavede do několika velkých měst po celé USA, abyste poté svedli závěrečný boj v New Yorku. Kromě skvělé příběhové části tu je i propracovaný multiplayer, u kterého se dají strávit desítky hodin. Nutno se zmínit i o vynikajícím vizuálním zpracování a nádherném 3D režimu.
Koupit za 1188,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/1376/resistance-3.html .

Deus Ex: Human Revolution
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=deus-ex-human-revolution-165758&sekce=recenze .
Deus Ex: Human Revolution je hra, která splňuje téměř vše, po čem hráčské srdce touží. Volnost, skvělá hratelnost a rozmanitost dělá z Human Revolution jednu z nejlepších her posledních let. Rozhodně jedna z her, která by neměla chybět ve sbírce žádného hráče.
Koupit za 1098,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Deus+Ex .

Forza Motorsport 4
Platformy – Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=forza-motorsport-4-166158&sekce=recenze .
Forza Motorsport 4 je zcela jistě nejlepší závodní hrou této generace. Od minulého dílu přináší řadu skvělých vylepšení a změn, navíc nesmím zapomenout zmínit povedenou podporu kamerky Kinect. Pokud máte doma Xbox 360 a milujete automobily, rozhodně se vyplatí do čtvrté Forzy jít. Pro ostatní jde zase o pádný důvod do konzole od Microsoftu investovat. Přece si takovou lahůdku nenecháte ujít. To by byl hřích.
Koupit za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/xbox-360-hry/1608/forza-4.html .

Gears of War 3
Platformy – Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=gears-of-war-3-166015&sekce=recenze .
Gears of War 3 je dokonalé završení trilogie Marcuse Fenixe, které vás strhne vynikajícím příběhem, audiovizuální stránkou, skvělou hratelností a nejednou vypjatou situací, nad kterou se vám rozbuší srdce. Navíc po dohrání docela dlouhé kampaně tu máte multiplayer a několik dalších režimů, které herní čas ještě natáhnou o desítky hodin. Asi by bylo nespravedlivé kvůli několika menším nedostatkům hře ublížit na hodnocení, proto toto epické dílko od Epic Games si onu maximální známku zaslouží. Jen těžko byste totiž v současnosti hledali lepší střílečku. Široko daleko žádná není.
Koupit za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/xbox-360-hry/970/gears-of-war-3.html .

Battlefield 3
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=battlefield-3-166395&sekce=recenze .
Battlefield 3 se jako celek určitě povedl. Singleplayer sice není originální a přináší veskrze naprosto standardní akční podívanou s dobrou dynamikou, ale i otřesnou umělou inteligencí a krátkou herní dobou. To multiplayer je úplně jiné kafe a dlouho byste v dnešní době hledali v akčních hrách lepší. Multiplayer je opět radost hrát a pokud máte stejně naladěné kamarády, užijete si spoustu hodin zábavy.
Koupit za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Battlefield .

Batman: Arkham City
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=batman-arkham-city-166391&sekce=recenze .
Batman: Arkham City se povedl na jedničku. Rozšiřuje původní koncept a přináší do značné míry otevřenou lokalitu, kde vás kromě příběhové kampaně čeká i spousta vedlejších úkolů. Během toho všeho potkáte i spoustu zajímavých postav, ať už těch, které budou s vámi, tak záporáků. Dalo by se říci, že Batman: Arkham City je takovým splněným snem fanoušků komiksu. Žádná lepší hra v tomto žánru na trhu v současnosti není a dost možná ještě dlouho nebude.
Koupit za 1198,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Batman .

Uncharted 3: Drake's Deception
Platformy – Playstation 3 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=uncharted-3-drake-s-deception-166327&sekce=recenze .
Uncharted 3: Drake's Deception je pro majitele Playstationu 3 povinností. Jen těžko byste hledali v současnosti lepší akční hru, která je okořeněná zajímavými logickými hádankami a skvělým příběhem. Vývojáři z Naughty Dogu opět dokázali, že vytvářet videohry prostě umí. Vytvořili totiž přímo mistrovské dílo, na které se dlouho nezapomene. Čeká vás jedno z největších dobrodružství vašeho života. I Indiana Jones musí tentokrát smeknout svůj klobouk.
Koupit za 1298,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/1496/uncharted-3-drakes-deception.html . K dispozici jsou i poslední kusy sběratelské edice - http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/1599/uncharted-3-drakes-deception-sberatelska-edice.html . Ideální vánoční dárek!

Super Mario 3D Land
Platformy – Nintendo 3DS | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=super-mario-3d-land-166571&sekce=recenze .
Super Mario 3D Land se jednoduše povedl a je povinností pro každého fanouška, ale i hráče, který má rád kvalitní plošinovky. V balení totiž dostanete skvěle navržené levely s originálními nápady, vynikající a návykovou hratelnost, spolu s perfektním audiovizuálním zpracováním. Navíc než vše projdete a vysbíráte, uběhne klidně několik desítek hodin, a to se určitě počítá. Super Mario 3D Land je tak společně s remakem The Legend of Zelda: Ocarina of Time největším důvodem vlastnit Nintendo 3DS.

Assassin´s Creed Revelations
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=assassin-s-creed-revelations-166527&sekce=recenze .
Assassin´s Creed Revelations je skvělým završením rozjeté Eziovy a Altairovy série, na které budete ještě dlouho vzpomínat. Vynikající příběhová linka s nezapomenutelnými okamžiky ze života obou zabijáků, ze kterých vás bude mrazit v zádech, vás udrží u televizní obrazovky na spoustu hodin. Samozřejmostí je i opět vynikající hratelnost, která byla okořeněna o několik zajímavých novinek. Jinak je věrná tradici.
Koupit za 1198,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Assassin%C2%B4s+Creed+Revelations . K dispozici je pořád Limitovaná edice hry za 1 698 Kč, ke které dostanete i tričko velkosti L - http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/1591/assassins-creed-revelations-sberatelska-edice.html .

Call of Duty: Modern Warfare 3
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=call-of-duty-modern-warfare-3-166513&sekce=recenze .
Battlefield 3 nebo Modern Warfare 3. Nakonec u nás dopadly obě hry stejně, takže je na každém z vás, jaké dá přednost. Přesto náš závěrečný komentář byl následující - Když z Infinity Ward odešla celá řada důležitých vývojářů, měl jsem strach, jak se zbytek s nelehkým úkolem vypořádá. Nakonec bylo moje očekávání několikanásobně překonáno, protože Call of Duty: Modern Warfare 3 je pro mě osobně docela velkým překvapením. Hlavní kampaň je rychlá se spoustou až epických momentů, ze kterých vás bude mrazit v zádech. Multiplayer je ale více méně klasický sérii, ale také nabízí několik zajímavých novinek, za které budou fanoušci určitě rádi. Pokud jste dočetli až sem, tak už víte, o jak dobrou akční hru jde, takže nyní můžete vyrazit do obchodů pro svoji kopii, pokud ji tedy již nemáte.
Koupit za 1398,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?loc=search&search_keyword=mw3 . K objednávce dostanete i neoprenovou Ghost Mask známou z MW2, pouze na GameLeader.

The Legend of Zelda: Skyward Sword
Platformy – Nintendo Wii | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=the-legend-of-zelda-skyward-sword-166757&sekce=recenze .
The Legend of Zelda: Skyward Sword opravdu míří do nebeských výšin. Přestože je Wii už téměř mrtvou platformou, čímž už se netají ani samotné Nintendo, Skyward Sword se bez jakýchkoliv ostychů může hrdě zařadit do Top 5 letošního roku a nedivil bych se, kdyby se hra dostala do ještě užšího výběru. Unikátní kombinací velice neobyčejně koncipovaného akčního dobrodružství a řešení hádanek mě osobně dostala na lopatky, ještě než jsem se stihl zvednout mě dokázala očarovat svou ohromující stylizací a tohle celé zeldolové opojení trvalo úctyhodných 35 hodin. Umělecké dílo, jenž je nabité akcí a nenabízí hluchá místa, je v dnešní době prohnilého herního průmyslu doslova božským zjevením, na zem mě ale opět vrací fakt, že na něco podobného budeme muset čekat třeba dalších pět let.
Koupit za 1388,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/wii-hry/1658/the-legend-of-zelda-skyward-sword.html .

Rayman Origins
Platformy – Playstation 3, Xbox 360, Nintendo Wii | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=rayman-origins-166653&sekce=recenze .
Rayman: Origins je bez debat nejlepší 2D plošinovkou této generace, a jednou z nejlepších plošinovek videoherní historie. Konkurovat může jen Mario, a i ten se v některých momentech musí pokorně sklonit a závidět. Pokud chcete nasát atmosféru her svého mládí v parádní ručně malované 2D grafice, jste na správné adrese a Rayman: Origins by neměl chybět ve vaší sbírce. Ani ostatní by si ale neměli nechat nové dobrodružství populárního hrdiny ujít.
Koupit za 1178,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?loc=search&super_id=rA&search_keyword=Rayman+Origins .

The Elder Scrolls V: Skyrim
Platformy – Playstation 3, Xbox 360 | Recenze - http://www.konzolista.cz/articles/onearticle/?link=the-elder-scrolls-v-skyrim-166562&sekce=recenze .
A to nejlepší asi na úplný závěr. Více asi nemusíme dodávat, než jen náš závěrečný komentář - Je pro mě těžké najít něco konkrétního, kvůli čemu bych mohl napsat "kupte si Skyrim!". Herní mechanismy fungují více než dobře i audiovizuální zpracování je na vysoké úrovni, ale tím hlavním důvodem, proč si hráči Skyrim kupují, je ta volnost, ta síla, která nás dokáže pohltit a nepustit, dokud není hotovo. Tohle je hra, která stereotypní herní průmysl vrací na výsluní, hra, která skutečně má hodnotu těch velikých peněz, aniž by to musela okecávat multiplayerem. Ať už ve světě Skyrimu strávíte desítky nebo stovky hodin, vzpomínky na něj budou převážně příjemné. A jednu výtku jsem si schoval na úplný konec – ve hře mi chybí jeden řev, Hra Ro Ku!
Koupit za 1198,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Skyrim .

Objednávat můžete tyto hry u obchodu GameLeader, který příspel organizaci Člověk v tísni pro chudé lidi v Africe a na Srí lance. Přispět můžete i vy - http://www.skutecnydarek.cz/ .

Komentáře