Hry 9/2010

special  12
Martin Šmíd, 1. 9. 2010 16:42
Léto jsme přežili a je tu září, kdy konečně začnou vycházet další očekávané hry. Měsíc bude ve znamení především dvou novinek. Jednou z nich jsou Playstation Move ovladače a tou druhou akční hit Halo Reach od Bungie. Měsíc září ale bude naplněn i dalšími hrami, které rozhodně nemůžete minout. My vám je nyní vypíšeme.

Hry na na DVD a Blu-ray Disku v obchodech

(PS3 exkluzivní) Playstation Move (15.9.) – Určitě největší pozornost v září bude upřena na nové ovladače Playstation Move pro Playstation 3. PlayStation Move si budou moci hráči zakoupit od 15. září 2010 v podobě PlayStation Move Starter Packu, který obsahuje pohybový ovladač PlayStation Move, kameru PlayStation Eye a demo CD nových herních titulů za 1590 Kč. Samostatný pohybový ovladač PlayStation Move pak bude v prodeji za cenu 1050 Kč, doplňkový navigační ovladač se bude prodávat za 790 Kč, kamera PlayStation Eye bude samostatně za cenu 790 Kč, dále je speciální nástavec na střílení určený pro fanoušky střílecích her za cenu 390 Kč a dobíjecí stanice na pohybový a navigační ovladač PlayStation Move za cenu 790 Kč. Ceny her při uvedení EyePet , Sports Champions, Kung Fu Rider a Party On, se budou pohybovat v relacích 765 – 1029 Kč. (ceny jsou oficiální pro ČR podle Sony. V obchodech mohou stát méně)
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Xbox 360 exkluzivní) Halo Reach (14.9.) - Skalní fanoušci série pravděpodobně nepřehlédli jedinou zmínku o hře. Někdo z vás možná tak četl knihy Halo: The Fall of Reach a Halo: First Strike, které jsou odrazovým můstkem pro naši hru a prequelem k úplně první Halo hře. Ve hře je tak dokumentována hlavně obrovská bitva zvaná Battle of Reach, která pojednává o útoku rasy Covenantů na hlavní centra UNSC, mimo solární systém, planetu Reach. Šest experimentálních Spartan 3 a také několik Spartan 2 jednotek bohužel pro ně a bohudík pro nás, mělo tolik smůly, že se na planetě nacházely v době, kdy započala invaze. Tato jednotka se stane během několika měsíců něčím výjimečným - úspěchy v téměř sebevražedných misích jsou nezpochybnitelné, stejně jako celková úspěšnost a štábní kultura našich šesti vojáků. Bohužel i mistr tesař se jednoho dne utne a tak se naše Noble Six jednotka vrací v pěti lidech. Vy, jakožto úplný nováček nahradíte odpadlíka a dostanete se tak do řetězové reakce o záchranu planety. Dokážete ji zachránit?
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Multi) Two Worlds II (17.9.) - RPG Two Worlds to nemělo v roce 2007 lehké. Vyšlo totiž v době, kdy nás zasáhl Oblivion, ze kterého byli všichni vedle a konkurovat mu tak moc nešlo. Přesto se o to Two Worlds pokusil, za což si zaslouží pochvalu, ale to je tak jediné. Od prvního dílu uběhlo ve hře pět let. Hlavní hrdina byl právě odsouzen a čeká v žaláři Gandoharova hradu, přičemž samotná země Antaloor už tak nějak dožívá a blíží se do neodvratné zkázy. Člověk by asi v takové situaci řekl, že je konec a raději by si hodil v cele provaz. To rozhodně neudělá hlavní hrdina, který z okna své cely sleduje měnící se svět kolem. Když už se zdá, že tu shnije, přijdou mu na pomoc osvoboditelé, které by rozhodně nečekal. Začne se tak odehrávat zamotaný příběh ve fantasy světě, který si nemůže nechat žádnoý fanoušek tohoto žánru ujít.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Multi) Formula 1 2010 (24.9.) - Formule 1 by se daly označit za pravděpodobně nejvíce komerčně přijatý motosport dnešní doby. I malé děti ze sebe vyprsknou jména závodníků bez sebemenšího váhání, tento sport prostě milují jak staří, tak mladí. Zároveň je to také jeden velký uzavřený kolotoč s vlastním světem, který můžete buďto milovat nebo nenávidět. Co naplat, na konzolích se kloudná, virtuální podobu F1ček ukázala naposledy před necelými třemi lety na PS3 ve své licencované podobě od Sony. Tři roky uplynuly, doba pokročila a fanoušci nejrychlejších rakví na světě se dočkají nového přírůstku. Že půjde o kvalitní hru, za to hovoří i recenze v magazínu OPM – 9/10.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Multi) Dead Rising 2 (24.9.) - Uběhlo několik let od nehody, co se stala ve Wilamette, a Dead Rising 2 přebírá akci z obyčejného života Středozápadu do blyštivého světa Fortune City, nejnovějšího a největšího amerického zábavního střediska. Lidé se hrnou do Fortune z celého světa, aby unikli z reality a měli šanci pořádně vyhrát a pro některé je to soutěžit v soutěži jménem Terror is Reality. Stejně jako miliony jiných Američanů je i bývalý národní šampion v motocrossu, Chuck Green je pohlcen novou televizní senzací Terror is Reality. Pořad uvádí Tyrone King, přičemž princip je jednoduchý: jsou tu jámy plné zombíků a je třeba jich pozabíjet víc než vás protivník a zůstat živý. Tím tak můžete získat ohromnou hlavní cenu. Co teda nutí Chucka jet do Fortune City a riskovat svůj vlastní život v moderní verzi gladiátorských her? Snaží se obnovit své slavné dny motocrossu, má důvod nenávidět zombíky, nebo mu jde jednoduše o peníze?
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

(Multi) NHL 11 (17.9.) - Série EA SPORTS NHL, která za poslední tři roky posbírala 22 různých ocenění za sportovní hru roku, oslaví vydáním NHL 11 již 20. výročí své existence a i ve svém dalším pokračování hodlá posunovat úroveň hokejové simulace směrem vzhůru. S revolučním realtimovým fyzikálním enginem, poskytujícím bezkonkurenční míru realismu, inovacemi průběhu hry, jako jsou zlomené hokejky a kompletně přepracovaný systém vhazování, nebo rozšířením hry o týmy Canadian Hockey League je NHL 11 připravena zaujmout pozici nejkomplexnější hokejové videohry, jaká kdy vznikla.
Objednat na GameLeader http://www.gameleader.cz .

Další hry v měsíci září

(Multi) The Lord of the Rings: Aragorn´s Quest - 17.9.
(Multi) H.A.W.X. 2 - 3.9. (Xbox 360) a 10.9. (PS3)
(Wii exkluzivní) Metroid: Other M - 3.9.
(Multi) Spider-Man: Shattered Dimensions - 10.9.
(Multi) R.U.S.E. - 10.9.
(PSP exkluzivní) Kingdom Hearts: Birth By Sleep - 10.9.
(Xbox 360 exkluzivní) Ninety Nine Nights 2 - 10.9.
(PSP exkluzivní) Ace Combat: Joint Assault - 3.9.
(PSP exkluzivní) Valkyria Chronicles 2 - 3.9.
Objednat hry na GameLeader http://www.gameleader.cz .

Nejzajímavější hry na PS Store, Xbox Live a WiiWare

Alien Breed Impact – 1.9. - PSN
Plants vs Zombies – 8.9. – XBLA
DeathSpank: Thongs of Virtue – 22.9. – PSN/XBLA
Space Invaders: Infinity Gene – září (datum bude upřesněno) – PSN/XBLA
Blade Kitten – září (datum bude upřesněno) – PSN/XBLA
Lara Croft and the Guardian of Light – 28.9. (PSN)

Komentáře