Hry 5/2011

special  15
Martin Šmíd, 3. 5. 2011 13:56
Květen od začátku roku sliboval opravdové herní žně. Nakonec se vydavatelé trochu umoudřili a většinu her přesunuli na červen, takže z rázem většinou prázdného června bude nejpřeplněnější měsíc tohoto roku. To ovšem neznamená, že by v květnu nevyšly zajímavé hry, právě naopak. Vyjde totiž očekávaná detektivka L.A. Noire od Rockstaru, Lego Pirates of The Caribbean, Brink a závodní hit DIRT 3. Více už ale v samotném článku.

(Multi) L.A. Noire (20. května) – L.A. Noire je bezpochyby nejočekávanější hrou měsíce května. Děj je situován do Los Angeles v období krátce po 2. světové válce, kdy zde není nouze o násilí a korupci. Jedná se o kriminální thriller, který hladce kombinuje vyšetřování zločinů, hledání stop, automobilové honičky a přestřelky s revolučním hraním založeným na výsleších, jež hráčům umožní interpretovat emoce postav, a dobrat se tak pravdy. Hráči převezmou roli Colea Phelpse, vyznamenaného válečného veterána, který stoupá nahoru po kariérním žebříčku Los-angeleského policejního oddělení skrze řešení série brutálních vražd a dalších zločinů, jež ho přivedou tváří v tvář temnému srdci Los Angeles v průběhu zlaté éry Hollywoodu. Hra L.A. Noire je vyvíjena ve zvláštní spolupráci mezi společnostmi Rockstar Games a Team Bondi a zahrnuje novou revoluční technologii MotionScan. MotionScan využívá 32 kamer s vysokým rozlišením, které snímají obličeje herců ve 3D, čímž přenášejí každý aspekt jejich výkonu do hry, a poprvé tak umožňují hráčům odezírat ze rtů herních postav a do posledního detailu studovat sebemenší detaily výrazu jejich obličejů.
Koupit za 1198,- na GameLeader - http://www.gameleader.cz/?loc=search&super_id=L.A.+Noire&search_keyword=Noire .

(Multi) Lego Pirates of The Caribbean (13. května) - Hra LEGO Piráti z Karibiku je akční adventurou vytvořenou na motivy světoznámé, úspěšné filmové série Piráti z Karibiku. Zahrnuje děj, místa a postavy z prvních tří dílů (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže a Piráti z Karibiku: Na konci světa), jakož i z připravovaného čtvrtého filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Hra LEGO Piráti z Karibiku přetváří akci, dobrodružství a nezapomenutelné momenty z oblíbené filmové série Piráti z Karibiku do světa LEGO, zahrnující osobitý humor LEGO figurek a fantastický svět postavený z kostiček populární stavebnice LEGO. Hráči si budou moci vybrat z více než 70 figurek a zažít to pravé pirátské dobrodružství, škádlivý humor a úžasná stvoření celé série prostřednictvím akčního dobrodružství a veselých, nepředvídatelných LEGO scén. Hráči budou moci prozkoumávat také prostředí z filmu na více než 20 úrovních, vyzkoušet si režim příběhu pro dva hráče, a režim Freeplay s možností volby předchozích úrovní a objevování nových předmětů.

(3DS exkluzivní) Steel Diver 3DS (7. května)- Steel Diver je nový simulátor ponorek od Nintenda, který ponoří hráče do 3D akce s unikátním ovládáním a bohatým 3D prostředím. Hráč si může vybrat ze tří ponorek. Každá ponorka má dotykový kontrolní panel, s kterým proplouvá zrádný podmořský svět a ničí nepřátelské ponorky. Steel Diver využívá také novinku zabudovaného gyroskopu Nintenda 3DS. Kombinace takového ovládání se musí vyzkoušet na vlastní oči.

(3DS exkluzivní) Dead or Alive Dimensions (20. května)- Nejnovější a velmi známá bojová hra od Tecma přichází ve 3D na novou konzoli od Nintenda. Hráče by měla zaujmout především rychlým bojem ve 3D a podporou multi-player módu s Multi-Card, připojení přes Nintendo Wi-Fi nebo funkcí Street Pass, která slouží pro virtuální boj a výměnu nejrůznějších dat. Tato hra ukazuje fanouškům, že bojový žánr ještě nevymřel a ukazuje ho v celé kráse.

(Multi) Brink (13. května) - Brink kombinuje singleplayerovou, kooperativní a multiplayerovou hru v jeden plynulý zážitek a dovoluje vám rozvíjet svou postavu napříč všemi herními módy. Vy sami rozhodnete, jakou roli chcete ve světě hry Brink zastávat, zatímco budete bojovat za záchranu jak sebe samotných, tak i posledního útočiště lidstva. Brink nabízí podmanivou kombinaci dynamických bojišť, rozsáhlých možností přizpůsobení a inovativního ovládacího systému, díky níž se budete chtít ke hře stále vracet.
Koupit za 1098,- (PS3) 1198,- (Xbox 360) na GameLeader - http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Brink .

(Multi) Dirt 3 (20. května)- Dirt se ve 3. díle vrací ke klasickým rallye závodům v nejrůznějších prostředích od lesních cest, přes horské serpentiny až po stepilé savany. S kompletně novou grafikou stojící na EDGE enginu, který byl použit i v F1 2010 nabízí dokonalý oktanový zážitek. K dispozici budete mít zbrusu nové, ale i staré automobily, nově vytvořenou arénu Compound pro ty nejbláznivější kousky a především styl „Gymkhana“ nabízející extrémní jízdu s notnou dávkou adrenalinu a nebezpečí.
Koupit za 1298,- na GameLeader - http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Dirt .

(Multi) MX vs ATV Alive (13. května)
(Xbox 360 exkluzivní) The First Templar (6. května)
(DS exkluzivní) Dragon Quest VI: Realms Of Reverie (27. května)
(DS exkluzivní) Mystery P.I.: Portrait of a Thief Release Dates(27. května)
(DS exkluzivní) Jewel Time Deluxe Release Dates (27. května)
(Multi) SBK - SuperBike World Championship 2011 (13. května)

Stahovatelné hry
MDK 2 – Wiware (9. května)
Beyond Good & Evil HD – Playstation Network (květen)

Komentáře