Hry 4/2010

special  9
Martin Šmíd a Petr Strecker, 28. 3. 2010 1:45
Další měsíc uběhl a my se dočkali vynikajících her jako God of War 3, Battlefield Bad Company 2 nebo Final Fantasy XIII. Herní vydavatelé nám ovšem nedají vydechnout ani v následujícím měsíci, takže se můžeme těšit na další herní lahůdky, jako je pokračování Splinter Cellu nebo vylepšená adice hry Street Fighter IV. Fanoušci Nintenda Wii se poté dočkají kolosální hry Monster Hunter 3. Jak vidíte, novinek je více než dost.

Hry na na DVD a Blu-ray Disku v obchodech

(Xbox 360 exkluzivní) Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction (16. 4.) - Asi nejočekávanější hrou v dubnu je Xbox 360 akce Splinter Cell: Conviction od UbiSoftu. V ní se opět vtělíme do kůže Sama Fischera, který se ovšem od základu změnil a už není oním skvělým agentem, který honí teroristy po celém světě, ale nyní chce najít odpověď jen na jednu otázku – Kdo zabil jeho dceru. Hráči mohou očekávat spoustu přestřelek, atraktivní prostředí, skvělou grafiku a v neposlední řadě i propracovaný online režim. Kdo má Xbox 360, neměl by tuto hru minout.
Předobjednat za 1299,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/xbox-360-hry/809/splinter-cell-conviction.html .

(Multi) FIFA World Cup 2010 (30. 4.) - Zažijete veškeré emoce, vášeň a rivalitu mezistátních zápasů na vrcholné světové scéně proti fanouškům reprezentací vašich rivalů se přenesou veškeré naděje a sny vaší země o získání titulu šampióna Mistrovství světa FIFA 2010 v Jižní Africe. Přijměte výzvu v podobě dovedení národního výběru vaší země od kvalifikace až na virtuální podobu finálového turnaje Mistrovství světa FIFA a vychutnejte si pocit střelce gólu, jenž dovede svou zemi až na samotný vrchol. Vůbec poprvé ve videohře budete moci soutěžit v kompletním a autentickém onlinovém turnaji Mistrovství světa. Do napínavých zápasů proti fanouškům reprezentací vašich rivalů se přenesou veškeré naděje a sny vašeho oblíbeného mužstva. Soutěžit budete ve stejných podmínkách, jaké čekají na skutečné hráče v Jižní Africe od napínavých zápasů ve fázi základních skupin až po vyřazovací boje o titul mistra světa. Fanoušci, jejichž týmy se do Jižní Afriky neprobojovaly, budou mít možnost zápasy svých miláčků zopakovat a přepsat dějiny. Navíc tu je režim Bitva národů, v němž lze kombinací individuálních a týmových bodů usilovat o dominantní postavení vaší země.
Předobjednat za 1399,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=2010+FIFA+World+Cup+South+Africa .

(Multi) Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City (16. 4.) - Playstation 3 hráči se celou dobu modlili, aby skvělé datadisky k legendě GTA4 vyšly i na jejich platformě. Modlitby byly nakonec vyslyšeny a Rockstar Games už koncem roku vydá na PSN oba datadisky Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned a Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony ke stažení na PSN. Kdo má radši hry na disku, bude si moci zakoupit kompilaci Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, ke které nebudete potřebovat původní hru. Protože hra měla původně vyjít už v minulém měsíci, ale byla odložena až na duben, nalezneme ji v přehledu i nyní.
Předobjednat za 1099,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/894/grand-theft-auto-4-episodes-from-liberty-city.html .

(PSP exkluzivní) Dead or Alive: Paradise - (2. 4.) Sérii bojovek Dead or Alive nemusíme jistě nikomu představovat. Nyní se této série dočkají i hráči i na přenosné konzoli PSP, ovšem v trošinku jiném podání. Místo propocených bojovníků na nás čekají ty nejkrásnější dívky Japonska, abychom s nimi zažili sportovní radovánky v nejrůznějších sportovních disciplínách. Vše se navíc bude odehrávat na slunném New Zack Island, takže nebude nouze o dívky v těch nejmenších plavkách, jaké si dovedeme představit. Kromě oku lahodících představitelek nemají chybět i zajímavé disciplíny a zábavná hratelnost.
Předobjednat za 899,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/psp-playstation-portable-hry/933/dead-or-alive-paradise.html .

(Wii exkluzivní) Monster Hunter 3 (23. 4.) – Po rocích čekání se k nám konečně dostává třetí pokračování trošinku hardcore akční RPG, Monster Hunter. Tentokrát budeme havěť zabíjet nejen na zemi, ale i ve vodě, přičemž nemá chybět velmi zajímavý příběh, s možností hrát s ostatními hráči. Poprvé série navíc zavítá na herní konzoli Wii od Nintenda a slibuje, že na hráče čeká neuvěřitelné grafické zpracování, které je za hranicemi možností této konzole. Pokud máte Wii, není v dubnu lepší volby.
Předobjednat za 1399,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/wii-hry/934/monster-hunter-3-tri.html .

(Xbox 360) Borderlands: The Zombie Island of Dr. Ned and Mad Moxxis Underdome Riot Add-On Pk (9. 4.) - Borderlands vyšla před několika měsíci, přičemž se jednalo o vcelku příjemné překvapení, v podobě originální RPG/FPS podané v příjemné cellshadingové grafice. Ačkoliv byla hra v mnoha ohledech lehce ušlápnutá, v jiných aspektech vývojáři naopak nešetřili. DLC balíčky jsou na světě zatím celkem tři, přičemž dvou z nich se dočkáme i na jednom DVD disku pro Xbox 360. Na ostrov šíleného doktora Ned a do arény s ještě šílenější Moxxi se budou moci podívat ti, kteří nejsou připojeni k internetu. Což je rozhodně skvělá zpráva i pro ty, kteří tolik neholdují digitální distribuci.

(Multi) Iron Man 2 (30. 4.) - Máte nervy ze železa? V tom případě už vám postačí jen úprava exo a endoskeletonu pro hraní pokračování superhrdinského titulu Iron Man. Znovu se vydáváte za záchranou světa, v čemž vám nyní pomůže další superhrdina, War Machine. S velkou pravděpodobností bude hra obsahovat i kooperační režim, tudíž můžete přizvat dalšího kamarádu jako podporu. O dabing postav se postarají známé tváře / hlasy jako například Samuel L. Jackson nebo Don Cheadle. Tak nečekejte a začněte si doma svářet pořádný oblek.

(Multi) Dead to Rights: Retribution (16. 4.) - Pes je nejlepší přítel člověka a zároveň zabiják s tím nejpřirozenějším smyslem pro lov. O tom je přesvědčen Jack Slate, hlavní hrdina hry Dead to Rights: Retribution, jenž s sebou všude bere svého šelmovitého přítele Shadowa. Hra je pokračováním nepříliš pozitivně přijatého díku z PS2, který měl ovšem své kvality. Hlavní změnou je ještě propracovanější bojový systém, ve kterém můžete kolemjdoucí a kolemletící eliminovat mnoha pohybovými komby, stejně jako širokým výběrem zbraní. Nebo také drtivým stiskem chřtánu vašeho parťáka.
Předobjednat za 1499,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Dead+to+Rights%3A+Retribution .

(Multi) NieR Replicant (23. 4.) - Na co neplatí dobré slovo, platí jen dobrá pěst. Akční RPG s návem Nier Replicant vychází již v dubnu / aprílu pod vlajkou Square Enix. Ve hře se dostanete do rolí čtyř hlavních postav, od Niera, přes Kaine až ne zrovna postavu připomínající Grimoire Weiss. Dohlížet na vás bude také No .7, experimentální zbraň, připomínající kostlivce. Pokud vám chutná japonská produkce v podobě bojovek či JRPG titulů, určitě si pochutnáte na této kombinaci obojího.

(Multi) Super Street Fighter IV (30. 4.) – Super Street Fighter IV je vylepšenou verzí cenami ověnčené bojovky Street Fighter IV, která vyšla v minulém roce. V této ultimátní edici na hráče čeká všech 25 bojovníků z původní hry, jako je Ryu, Ken, Crimson Viper, Abel, El Fuerte a Rufus. K nim poté přibudou zbrusu noví bojovníci, jako je třeba smrtelně nebezpečná žena Juri. S těmito bojovníky se hráči budou moci utkat s ostatními hráči jak offline, tak online. Super Street Fighter IV je prostě bojovka, kterou by měl vlastnit každý fanoušek tohoto žánru.
Předobjednat za 1199,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Super+Street+Fighter+IV .

Další hry v měsíci březen

(Wii exkluzivní) Naruto Shippuden: Clash of Ninja Revolution 3 (9. 4.)
(Wii exkluzivní) Rugby League 3 (9. 4.)
(Xbox 360 exkluzivní) Lips: I Love the 80s (2. 4.)
(DS exkluzivní)WarioWare DIY (30. 4.)
(Xbox 360 exkluzivní)Samurai Shodown Sen (30. 4.)

Komentáře