Hry 3/2010

special  14
Martin Šmíd a Petr Strecker, 26. 2. 2010 19:57
Březen 2010 bude plný velkých hitů a je důkazem toho, že nás tento rok čekají naprosté herní lahůdky už od začátku roku, až do jeho samotného konce. Březen 2010 bude především ve znamení chaosu, ale rovněž se podíváme i na obrovská bojiště v očekávaném akčním hitu od EA a DICE. Pojďme se tedy podívat na přehled.

Hry na na DVD a Blu-ray Disku v obchodech

(PS3 exkluzivní) God of War 3 (19. 3.) - Asi jen těžko najdeme v současnosti očekávanější hru, než je závěrečný díl trilogie God of War. Podle prvních recenzí – OPSM: 9/10 a PSM3: 100/100 můžeme usoudit, že Kratos chytil naprosto famózní formu, kdy herní novináři oslavují nejen grafickou stránku, která je naprosto elektrizující, ale i samotnou hratelnost, která způsobí ve vašich obývacích pokojích naprostý chaos. God of War 3 je prostě povinnost pro každého majitele Playstationu 3 a chraň vás bůh, jestli si závěrečný souboj Kratose nekoupíte.
Předobjednat za 1299,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/762/god-of-war-3.html .

(Multi) Battlefield: Bad Company 2 (5. 3.) - Společnost EA má na letošní rok připravené hned dvě obrovské válečné hry, přičemž ta první nás zasáhne už začátkem března na konzolích Playstation 3 a Xbox 360. Půjde o pokračování dobře hodnoceného Battlefield: Bad Company, které nám má přinést vynikající filmový zážitek ve hře pro jednoho, ale hlavně propracovaný online režim, který by měl být naprostou lahůdkou. Kdo tak má rád válečné akční hry, neměl by Battlefield: Bad Company 2 minout.
Předobjednat za 1199,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Battlefield%3A+Bad+Company+2 .

(Multi) Moto GP 09/10 (16. 3.) – Motorkářská série MotoGP v několika předešlých letech lehce zaspala a tak se nyní vrací v plné parádě, čerstvá z delšího odpočinku. Hra slibuje hned několik novinek, díky kterým se budeme ke hře rádi vracet i po delší době. Tím se myslí zejména obsah sezóny roku 2009, který se bude pravidelně aktualizovat, až se nakonec dostanete zpět do aktuální sezóny. Tím největším lákadlem je ale nový jízdní model, dynamické počasí, propracované zvuky samotných motocyklů, včetně soupeřivé umělé inteligence. Pokud někdy bylo Moto GP přitažlivé, je to právě teď!
Předobjednat za 1299,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?loc=search&super_id=Moto+GP+09%2F10+&search_keyword=Moto+GP+09%2F10 .

(Multi) Superstars V8 Next Challenge (2. 3.) – Závodní titul SuperStars V8 Racing nebyl ničím převratným a jak svým obsahem, tak technickým provedením dokázal nasytit pouze nenáročné hráče. Na vývoji pokračování se podílel sám Gianni Morbidelli, jeden z profesionálních pilotů, sedící za volantem závodního BMW M3. Vývojáři se dušují, že se od minule poučili, a tak se můžeme těšit na daleko propracovanější jízdní model, opět dynamické počasí a kompletně překopané myšlení vašich závodních soupeřů. Největší tahákem bude přítomnost nových závodních tříd a pravidelných aktualizací žebříčků.

(Multi) Final Fantasy XIII (9. 3.) – Vlajková loď japonského gigantu Square-Enix, Final Fantasy XIII konečně doráží i k nám do Evropy, aby se pokusila nasytit hladové krky hráčů, lačnících po pořádném japonském RPG. S novou generací herních konzol zaznamenává i FF13 jedny z největších a nejriskantnějších změn ve své mnohaleté historii. Nic to nemění na tom, že hra vypadá k světu a nabídne pohled jak na akční souboje, tak mnoho možností, jak si své postavy vypiplat k obrazu svému, ať je sebeextravagantnější. Svou povahou samozřejmě. Již brzy, nyní i na Xbox 360.
Předobjednat za 1499,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/794/final-fantasy-xiii.html .

(Multi) Just Cause 2 (26. 3.) - Jako agent Rico Rodriguez máte za úkol najít a zabít svého přítele a učitele, který zmizel na rajském ostrově Panau. Abyste upravili rozložení místních sil, musíte zde způsobit maximální možný chaos, ať už na zemi, na moři či ve vzduchu. Díky unikátním možnostem s padákem a vystřelovacím hákem můžete provádět skvělé skoky, unášet letadla a konat další úžasné kousky. Na 400 čtverečních mílích rozmanitého terénu a se stovkami zbraní a vozidel můžete v Just Cause 2 překonat gravitaci i víru.
Předobjednat za 1369,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?loc=search&super_id=Just+Cause+2&search_keyword=Just+Cause+2 .

(Xbox 360 exkluzivní) METRO 2033: The Last Refuge (19. 3.) - Metro 2033 je příběh o přežití lidí v moskevském metru, kdy jejich osud leží v hráčových rukou. V roce 2013 byl svět zpustošen apokalyptickou událostí, kdy je téměř celé lidstvo zničeno, a na zemském povrchu jsou jen jedovaté zplodiny. Hrstka lidí, co přežila v metru, tak zažívají novou temnou éru svého života. V roce 2033 už žije nová generace lidí, kteří se v metru narodili, a metro začne ohrožovat velké nebezpečí. Je tak jen na hráči, jestli ho dokáže zastavit a ochránit přeživší lidi.
Předobjednat za 1349,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Metro .

(Multi) Resonance of Fate (16. 3.) – Místní japanofilové by rozhodně neměli přehlédnout titul zvaný Resonance of Fate (v Japonsku známý jako End of Eternity), což je akční RPG, točící se kolem vyhynutí lidstva. V daleké budoucnosti je totiž svět zamořen neznámým plynem a až na několik stovek výjimek, je lidstvo na kolenou. Poslední zbytky přeživších se snaží hromadit kolem zařízení zvaného Basel, jež má za úkol čistit okolní prostředí a vzduch. Jednoho dne se ale zařízení pokazí a vy tak začnete bojovat o svůj holý život a to nejen proti zaneřáděnému vzduchu, proti kterému je okolí Spolany rajskou zahradou! Vtělte se do role tří hlavních postav – Zephyra, Leanne, nebo Vasherona.

(Multi) Dragon Age: Origins – Awakening (16. 3.) – Procitnutí? Ne tak docela! Dragon Age: Origins se v měsíci březnu / márci dočká dalšího zemětřesení v podobě monstrózního DLC balíčku s názvem Awakening. Naše preview si můžete přečíst zde http://www.konzolista.cz/preview/dragon-age-origins--awakening_114.html , tudíž jen ve zkratce – příběh točící se kolem znovuobjevování darkspawnů, nové skilly, kouzla, místa k prozkoumání, noví nepřátelé a staří přátelé. Postarejte se o uštědření poslední rány temnotám, které jsou nyní pod vedením tajemné postavy Architect!
Předobjednat za 729,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/?search.x=0&search.y=0&loc=search&super_id=&search_keyword=Dragon+Age%3A+Origins+-+Awakening .

(Multi) Resident Evil 5 Gold Edition (12. 3.) – V minulém roce se fanoušci Resident Evil série dočkali vynikajícího pátého dílu, přičemž už na letošní rok jim capám připravil jakousi speciální edici, kde naleznou i dvě nové kapitoly - Lost in Nightmares a Desperate Escape. Kromě těchto dvou epizod nebudou chybět na samotném disku i další bonusy do multiplayeru, jako jsou nové skiny postav. Fanoušci série by tuto edici neměli rozhodně minout.
Předobjednat za 1149,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/901/resident-evil-5-gold-pack.html .

(Wii exkluzivní) Red Steel 2 (26. 3.) – Že na Nintendo Wii nevychází kvalitní tituly pro hráče vyžívající se v pořádné akci? To už dost dlouho není pravda. Jednou z takových her je i pokračování titulu Red Steel, first-person akce, v níž velkou roli hrají i souboje tělo na tělo v podobě šermování s katanami. Jakožto jeden z posledních přeživších klanu Kusagari, se vydáváte za pomstou do high-tech podoby divokého západu, kde sídlí klan zvaný The Jackals, jež stojí za vyvražděním téměř celé vaší skupinky. Hra navíc podporuje i Wii MotionPlus, tudíž se vaše schopnost hýbat rukama dokonale projeví i ve hře.

(Wii exkluzivní) Calling (18. 3.) – V záplavě všech těch optimistických her bychom neměli zapomínat ani na žánry, které hráči vženou do krve hned několik litrů adrenalinu. Jeden takový zástupce tu je a jmenuje se Calling. Mladí Shinichi a Rin jsou zdatní surfaři... tedy minimálně internetoví surfaři, kteří navštíví tajemnou stránku, která údajně ukazuje, kolik lidí zemřelo po jejím navštívení. O několik vyskakujících oken déle se oba objevují ve světě, který je zdrojem duší všech zemřelých. K tomu, aby se oba dostali pryč, mají pouze mobilní telefony. Hra vsází zejména na lekavé momenty a strach z něčeho co není vidět, ale vy moc dobře víte, že to tam někde je!

(PS3 exkluivní) Yakuza 3 (12. 2.) – Za desatero mechanikami, desatero sliby a desatero odvoláními se přeci jen dohodli, aby na PS3 vydali i mimo Japonsko velice očekávaný titul Yakuza 3. Když už všem došla naděje, přišlo oznámení z čista jasna, jako blesk z nebe. Nyní máte tu možnost pohlédnout na japonské podsvětí tak, jako nikdy předtím. Evropské vydání bude také obohaceno o několik bonusů navíc, které mnohdy nenajdete ani v speciálních a jinak limitovaných edicích ostatních her. Jako Kazuma Kyriu prožijete skvělou a zábavnou cestu za pomstou!
Předobjednat za 1599,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/902/yakuza-3.html .

(Multi) Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City (30. 3.) - Playstation 3 hráči se celou dobu modlili, aby skvělé datadisky k legendě GTA4 vyšly i na jejich platformě. Modlitby byly nakonec vyslyšeny a Rockstar Games už koncem roku vydá na PSN oba datadisky Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned a Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony ke stažení na PSN. Kdo má radši hry na disku, bude si moci zakoupit kompilaci Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, ke které nebudete potřebovat původní hru.
Předobjednat za 1099,- na GameLeader http://www.gameleader.cz/ps3-playstation-3-hry/894/grand-theft-auto-4-episodes-from-liberty-city.html .

Další hry v měsíci březen

(Xbox 360 exkluzivní) Supreme Commander 2 (19. 3.)
(Multi) Prison Break - The Conspiracy (26. 3.)
(DS exkluzivní) Shin Megami Tensei: Strange Journey (23. 3.)
(DS exkluzivní) Pokemon Soul Silver (26. 3.)
(DS exkluzivní) Pokemon Heart Gold (26. 3.)
(Multi) Silent Hill: Shattered Memories (5. 3.)
(PS3 exkluzivní) Last Rebellion (26. 3.)
(Multi) BlazBlue: Calamity Trigger (19. 3.)

Nejzajímavější hry na PS Store, Xbox Live a WiiWare

Mega Man 10
Wii (1,000 Wii bodů) – 1. 3. 2010
PlayStation 3 (9.99 dolarů/euro) – 11. 3. 2010
Xbox 360 (800 Microsoft bodů) – 31. 3. 2010

Perfect Dark
Xbox 360 (800 Microsoft bodů) – 17. 3. 2010

Scrap Metal Release Dates
Xbox 360 (800 Microsoft bodů) – ??. 3. 2010

Resident Evil 5: Desperate Escape
Xbox 360 a PS3 (800 Microsoft bodů, 135,- na PSN) – 4. 3. 2010

Komentáře