EA - E3 2016

special  31
Martin Šmíd, 12. 6. 2016 22:00
Letošní E3 odstartovala trochu nezvykle EA, která si už na nedělní večer přichystala svoji tiskovou konferenci, a že bylo na co se dívat. Odhalena byla akční hra Titanfall 2, ale také Mass Effect Andromeda nebo FIFA 17. Na seznam novinek z tiskové konference EA se můžete podívat níže v tomto našem speciálním článku. Jak vás tisková konference EA zaujala?

Titanfall 2 - Dobře, s touto hrou to EA trochu nevyšlo. Už několik hodin před tiskovou konferencí unikl na internet trailer, který si nyní můžete zopakovat pod tímto textem, kde naleznete i nový multiplayerový trailer. Během tiskové konference jsme se každopádně dozvěděli, že druhý díl oblíbené akce nabídne kromě vylepšeného multiplayeru i klasickou singleplayerovou příběhovou kampaň, kterou bude možné hrát offline. „Jejím hlavním námětem je přiblížení jedinečného pouta mezi člověkem a strojem. V kampani pro jednoho hráče, kterou lze hrát off-line, se fanoušci vydají na cestu hluboko do světa Pohraničí, a to pohledem příslušníka domobrany, který touží stát se elitním pilotem. Uvězněni za nepřátelskými liniemi IMC musí hráči uzavřít neobvyklé spojenectví s ostříleným titánem s cílem uspět na misi, kterou neměli nikdy podstoupit," stojí v oznámení. "V případě režimů více hráčů pokračuje Respawn v evoluci osvědčeného herního systému. Fanoušci se mohou těšit například na šestici zcela nových titánů, celou řadu nových zbraní pro piloty i titány, bohatší možnosti úprav nebo robustnější systém postupu. Tedy přesně to, co hráči žádali," dodávají vývojáři k multiplayerové části. Titanfall 2 vyjde 28. října pro konzole PlayStation 4 a Xbox One.



FIFA 17 - Letošní ročník fotbalové hry FIFA přinese fanouškům docela dost změn. Vývojáři se přitom nespokojili jen s vylepšením herních mechanismů, které vypadají dobře v tiskových zprávách, ale také vizuální stránky. Od letošního ročníku FIFA přechází na Frostbite engine studia DICE, který oceníte hlavně v oznámeném příběhovém režimu. V něm budete hrát jako Alex Hunter, s nímž se budete muset stát velkou hvězdou anglické Premier League. V traileru níže je ukázán Manchester United, ale vývojáři slibují, že si budete moci vybrat jakýkoliv tým Premier League.

"Poprvé v sérii FIFA budete moct prožít svůj příběh na hřišti i mimo něj jako Alex Hunter, vycházející hvězda Premier League. Podepište smlouvu s některým z klubů Premier League, který vede reálný trenér a jenž má na soupisce špičkové hráče z celého světa. Vstupte do nového světa ve hře FIFA 17 a vydejte se na Cestu, na níž vás čeká plno vypjatých vzestupů i pádů. Vycházející talent Alex Hunter se vydal na cestu za slávou v Premier League. Alexe, který patří mezi nejnadanější mladíky v akademii, provází velká očekávání. Využije příležitost a zazáří na největším světovém pódiu? Umožníte mu to? Seznamte se s Alexem Hunterem. Alexova kariéra v Premier League je ovlivňována vašimi výkony na hřišti a rozhodnutími, která učiníte v průběhu celé jeho Cesty. Klíčová rozhodnutí budou mít vliv na to, co se stane dál a jak se k vám budou chovat ostatní postavy. Postavíte úspěch týmu nad váš osobní? Volba je na vás," stojí v oznámení.



Mass Effect Andromeda - Studio Bioware pochopitelně nemohlo chybět na tiskové konferenci EA a konečně jsme se tak dočkali nového traileru na očekávanou akční RPG hru Mass Effect Andromeda. V ní opustíte naší galaxii a vydáte se hledat nový domov. Vývojáři během tiskové konference slíbili opět výborný příběh a zábavnou hratelnost, ale také zcela nové postavy a doposud největší volnost, jaká se v sérii, ale i ve hrách od Bioware objevila. Někoho mohlo jen zklamat, že během tiskové konference nepadlo datum vydání, na to si tedy ještě musíme počkat.


EA během své tiskové konference oznámila zcela nový program EA Originals, v němž bude pomáhat menším vývojářům s jejich hrami. Zdá se tedy, že Unravel zaujal a EA hodlá do podobných menších a originálních her investovat. První oznámenou hrou z tohoto programu je Fe, což je 3D plošinovka, v níž budete muset splynout s přírodou.


Star Wars - Během tiskové konference se objevila Jade Raymond, která nastínila budoucnost Star Wars her od EA. Potvrdila, že vývojáři z DICE připravují pokračování multiplayerové akce Star Wars Battlefront, ale to je jen začátek. Studio Visceral Games připravuje velkou akční adventuru na rok 2018, o níž ale zatím nic nevíme, ačkoliv jsme se z ní dočkali jednoho nadějného záběru, který se objevil ve speciálním Star Wars videu.Video pochopitelně přikládáme níže.


Battlefield 1 - Poslední hrou na tiskové konferenci byla akce Battlefield 1 od studia DICE, která sérii vůbec poprvé zavede do první světové války. Ačkoliv EA na začátku tomuto tématu moc nevěřila, což bylo i přímo během prezentace zmíněno, nakonec se ukázalo, že hráči podobnou hru chtějí. Níže se podívejte na nový gameplay trailer. Battlefield 1 vyjde v říjnu pro konzole PlayStation 4 a Xbox One. Už během léta si budete moci vyzkoušet multiplayer v otevřené betě, její přesný termín bude upřesněn později.


Komentáře