E3 2018 - Xbox

special  186
Martin Šmíd, 10. 6. 2018 23:45
Musím se přiznat, že na letošní tiskovou konferenci Microsoftu jsem byl hodně zvědav. Hlavně z toho důvodu, že je Microsoft v poslední době hodně kritizován za svůj lineup first-party her, který není tak silný, jako v minulosti a hlavně v porovnání s konkurencí. Pokud mohu hodnotit dle právě skončené tiskové konference, tak je vidět, že si Microsoft bere k srdci zpětnou vazbu, díky čemuž je budoucnost Xboxu o něco růžovější, tedy zelenější. Svojí prezentaci zaměřil hlavně na hry, dočkali jsme se oznámení a několika dalších her od třetích stran. Více už ale níže ve článku, kde vám přináším nejdůležitější oznámení, hlavně co se first-party her týče. Ostatní shrnu v klasických novinkách.

Studio 343 Industries pracuje na hře Halo Infinite - Microsoft se letos rozhodl, že oznámí během své E3 prezentace nový díl u svých tří největších značek. O novém dílu Halo se v posledních týdnech hodně spekulovalo, takže ani tak nepřekvapilo oznámení Halo Infinite na novém slipspace enginu, zvláště když název unikl před několika dny na internet. Každopádně dle vývojářů jde o zatím největší dobrodružství, na jaké se vydá samotný Master Chief při záchraně lidské rasy. Zajímavé určitě je, že vývojáři zmínili, že jde o nový pohled na Halo značku, z čehož bychom mohli usoudit, že nejde o klasickou akční hru. Datum vydání zatím neznáme, ani přibližné. Letos hra určitě na pultech obchodů nebude. 

UPDATE: Vývojáři právě na svém webu oznámili, že trailer měl v prvé řadě prezentovat nový engine, na němž pracovali řadu let. Hra jako taková je na začátku vývoje, takže si na ní ještě počkáme, a to docela dlouho. Nevyjde ani v příštím roce. 

Nové záběry z plošinovky Ori and the Will of the Wisp - Ori and the Blind Forest od vývojářů z Moon Studios byla výborná hopsačka s vypiplanou hratelností, po čase vysokou obtížností a také nádherným vizuálním zpracováním. Protože si získala miliony fanoušků, v minulém roce bylo oznámeno pokračování s názvem Ori and the Will of the Wisp. Dnes během prezentace jsme se dočkali zcela nového traileru s nádhernými záběry, které musely potěšit snad každého fanouška prvního dílu. Více už níže, kde naleznete trailer. Ori and the Will of the Wisp vyjde v příštím roce. Přesné datum bude teprve stanoveno.

Nová ukázka z akce Crackdown 3 - Před několika dny jsme se dozvěděli, že docela problémová akční hra Crackdown 3 je znovu odložena, takže nevyjde letos, jak se počítalo, ale až v únoru příštího roku. Dnes během tiskové konference Microsoftu jsme se dočkali nového traileru, který si můžete pustit níže.

Rare nastínilo budoucnost hry Sea of Thieves - Během tiskové konference došlo i na pirátskou hru Sea of Thieves, kterou si od vydání zahrálo přes 4 miliony hráčů. Vývojáři nastínili budoucnost pěkným teaserem, lákajícím na další dvě rozšíření. Teaser níže. V červenci vyjde rozšíření Cursed Sails, které přinese zcela novou hrozbu na moře v podobě děsivých lodí. Ty budou součástí časově omezené kampaně a nabídnou pro hráče, kteří hledají výzvu, zcela nové odměny. Rozšíření dále představí nový typ lodě - Brigantine pro tři hráče. V září pak vyjde rozšíření Forsaken Shores, které odhalí novou část světa a nabídne zcela nové těžké výzvy pro zkušené posádky pirátů. 

Oznámena závodní hra Forza Horizon 4 - V posledních letech se můžeme prakticky spolehnout na to, že každý rok se dočkáme nového dílu série Forza. Proto se bralo jako samozřejmostí oznámení čtvrtého dílu Forza Horizon, kterého jsme se nakonec opravdu dočkali. Nový díl pravděpodobně nejkvalitnější závodní série současnosti se bude tentokrát odehrávat v UK, přičemž na hráče bude čekat na startu přes 450 vozidel. Během ukázky nám bylo ukázáno nádherné a hlavně rozmanité prostředí, změna ročního období, nové komunitní funkce, na nichž má hra nyní daleko více stavět, možnost sdílet svět s ostatními hráči,různé eventy a samozřejmě i nádherně zpracované vozy. Forza Horizon vyjde 2. října letošního roku pro Xbox One a Windows 10. Navíc na Xbox One X si budete moci vybrat 60fps režim a užít si hru v maximální možné plynulosti a kvalitě.

Microsoft přivítal nová studia, která budou vytvářet first-party hry - Phil Spencer během tiskové konference oznámil, že berou first-party hry velmi vážně a je si vědom, že fanoušci chtějí více exkluzivních her. I proto bylo oznámeno, že založil nové studio The Initiative, které má vytvářet velké AAA hry té největší kvality. Dále pak bylo oznámeno, že Microsoft kupuje studia Playground Games, Ninja Theory, Undead Labs a Compulsion Games. Ta budou nadále vytvářet hry pouze pro platformy od Microsoftu, kam patří nejen Xbox, ale také Windows 10. 

Oznámena skateboardová hra Session - Microsoft dnes oznámil během tiskové konference novou skateboardovou hru Session, která vyjde skrze digitální distribuci. Ta by se mohla líbit hráčům, kteří neustále volají po pokračování oblíbené série Skate, které EA ne a ne připravit. Vývojáři lákají hlavně na otevřený svět s reálnou fyzikou. Zajímavostí je, že ve hře bude možné ovládat každou nohu zvlášť, což má přinést doposud nevídanou kontrolu a doposud nevídaný realismus. Níže se podívejte na solidní upoutávku, snad se brzy dočkáme více informací.

Oznámena hra Black Desert pro Xbox One - Další oznámenou exkluzivitou pro konzoli Xbox One byla MMO RPG hra Black Desert Online, jejíž beta proběhne letos na podzim. Níže se podívejte na oznamující trailer s gameplay záběry.

Cuphead dostane rozšíření The Delicious Last Course - Hardcore plošinovka Cuphead si získala miliony fanoušků po celém světě. I proto potěšilo, že bylo oznámeno rozšíření, které přidá do hry zcela novou hratelnou postavu, a to Ms.Chalice. Rozšíření pak fanoušky zavede na zcela nový ostrov Inkwell Isle, kde bude řada nových bossů, ale také nové zbraně a další výzvy.

Oznámena exkluzivní hra Tunic - Microsoft dnes během své tiskové konference oznámil exkluzivně pro Xbox One akční adventuru Tunic, v níž v roli malé lišky budete prozkoumávat velký svět a odhalovat jeho tajemství. Během cesty pak samozřejmě potkáte i řadu nepřátel, které budete moci porazit. Hra byla uvedena pěkným trailerem, na který se podívejte níže.

Oznámena akce Gears 5 - Oznámení nového dílu Gears of War jsme tak trochu čekali už v minulém roce, ale vývojáři The Coalition si vzali více času, aby mohli zapracovat více novinek a přinést hru, která udělá fanouškům radost. Proto jsme se oznámení nového Gears of War dočkali až letos. Gears V je zatím nejambicióznějším dílem, který má přinést vzrušující nové dobrodružství, které bude pochopitelně navazovat na předchozí události.

Oznámena strategická akce Gears Tactics - Microsoft dnes během své akce udělal fanouškům série Gears of War hned dvojitou radost. V přípravě je i strategická akce Gears Tactics, na níž pracují vývojáři ze studia Splash Damage. Hra má mít vlastní příběh, možnost přizpůsobit si svoji jednotku, velké možnosti v úpravě zbraní, souboje s bossy a řadu zajímavých lokací. Více o hře zatím nevíme, ani jsme se nedozvěděli, kdy vůbec vyjde. Konzolisty zatím může mrzet jen fakt, že hra je ve vývoji pouze pro PC. Snad se to v budoucnu změní. 

Oznámen nový Battletoads - Microsoft během své konference oznámil i nový Battletoads, což je 2.5D plošinovka s podporou kooperace. Bohužel během oznámení jsme se dočkali jen teaseru, takže na první záběry z hraní si musíme počkat. Snad to nebude dlouho.

Další nové trailery

Komentáře