E3 2013 - Microsoft Media Briefing

special  17
Martin Šmíd, 10. 6. 2013 21:00
Konečně máme za sebou první letošní tiskovou konferenci na E3, a že to byla panečku jízda. Microsoft chtěl odčinit první zklamání hráčů, což se mu, dá se říci, podařilo. Ukázal totiž spoustu zajímavých her, mnohé z nich jsou navíc exkluzivní pro Xbox One nebo se dostanou při nejhorším na Xbox 360. To je ale zase na druhou stranu dobrá zpráva pro majitele této starší konzole, kterou nebudou muset dávat ještě do sběru. Dost ale bylo zbytečného tlachání, dejte se do čtení, co si pro nás Microsoft přichystal.

Asi nepřekvapí, že hned na začátku byl věnován menší prostor současné konzoli Xbox 360, pro níž Microsoft oznámil velkou podporu. Už dříve byl oznámen remake hry Fable, dnes byl představen nový trailer na Dark Souls 2, který vyjde příští rok. Trailer na tuto hardcore záležitost najdete níže. No a asi největším překvapením bylo oznámení nového modelu konzole Xbox 360 s modernějším designem, který se dnešním dnem začal prodávat. Jako projev vděku miliónům fanouškům konzole Xbox na celém světě za jejich vášeň a věrnost Microsoft oznámil, že každý uživatel sítě Xbox Live se Zlatým členstvím, nový nebo současný, dostane zdarma dvě hry pro Xbox 360 každý měsíc od 1. června až do uvedení Xbox One na trh, a to včetně oblíbených titulů jako „Halo 3“ nebo „Assassin’s Creed II.“ Už červnu dostanou odběratelé Xbox Live Gold možnost si zdarma stáhnout „Fable III.“

World of Tanks vyjde na Xbox 360 - Nejlepší světoví tvůrci stále přinášejí nové tituly pro Xbox 360, který vede herní průmysl s více než 4 500 tituly a 48 milióny uživatelů služby Xbox Live. Uznávané herní studio Wargaming.net na tiskové konferenci Microsoftu na veletrhu E3 oznámilo, že nový díl jedné z nejpopulárnějších světových akčních her „World of Tanks: Xbox 360 Edition“ přijde ještě v tomto roce výhradně pro konzoli Xbox 360, čímž poprvé přináší tuto sérii pro platformu herní konzole. „World of Tanks: Xbox 360 Edition“, postavený na zakázku pro Xbox 360, je globální internetový fenomén pro více hráčů věnovaný tankovým bitvám v polovině 20. století. Hráči budou velet některým z historicky nejsilnějších tanků a zažijí adrenalinové souboje, kde se vzrušení z boje zvyšuje tím, že se pracuje společně v tankových jednotkách s cílem vyhrát bitvu. „World of Tanks: Xbox 360 Edition“ bude k dispozici ke stažení zdarma pro členy komunity Xbox Live s platným Zlatým členstvím a jako časově omezená demo verze pro všechny uživatele účtu Xbox Live.

Dead Rising 3 - Jak se tak trochu čekalo, během tiskové konference Microsoftu byla oznámena zombie řežba Dead Rising 3 od Capcomu, která vyjde letos exkluzivně na konzoli Xbox One. Jako předchozí díly, i ten třetí se bude odehrávat v otevřeném světě, navíc díky možnostem nového hardwaru daleko detailnějším. Vývojáři dokonce slibují, že nás nebude během hraní rušit ani jedna nahrávací obrazovka, což je u takovéhohle hry rozhodně velkým plusem. Hlavní hrdina se tentokrát jmenuje Nick, který bude moci zombie nejen zabíjet normálními zbraněmi na blízko, případně pistolemi, ale také může nasednout do auta a nebohé oživlé mrtvoly přejíždět. Na závěr je navíc ukázáno, že si může přivolat dělostřeleckou podporu, která udělá ze zombií mleté maso do hamburgerů v mekáči. Jak hra vypadá, se můžete podívat níže v novince, kde naleznete první gameplay záběry.

Insomniac oznámil Sunset Overdrive - Trochu překvapivě se na tiskové konferenci Microsoftu objevil Ted Price ze studia Insomniac Games (Ratchet & Clank, Resistance nebo Fuse), který oznámil hru Sunset Overdrive, která vyjde exkluzivně na konzoli Xbox One. Podle prvních informací jde o střílečku v otevřeném herním světě, navíc ve stylizované kreslené grafice.

Oznámen Killer Instinct pro Xbox One - Když Microsoft před několika měsíci oznámil, že požádal o obnovu ochranné známky Killer Instinct, spousta fanoušků původních dílů byla u vytržení. Pak ovšem došlo k několika peripetiím s právy, nakonec ale Microsoft Killer Instinct získal, no a dnes mohl oznámit, že nový díl vytváří studio RARE pro Xbox One. Moc informací jsme se nedozvěděli, ono do vydání ještě nějaký ten čas zbývá.

Minecraft pro Xbox One – Minecraft je nejúspěšnější Xbox LIVE Arcade hrou na Xboxu 360, no a v brzké době si ho budete moci zahrát i ve vylepšené verzi na next-gen konzoli Xbox One. Více podrobností bude řečeno v následujících dnech. V tuto chvíli ale ani víc nepotřebujeme, nebo jo?

Zoo Tycoon – Možná si pamatujete na budovatelskou strategii Zoo Tycoon, která vyšla před mnoha lety na PC. Microsoft dnes oznámil, že se po delší pauze vrátí na Xbox One a Xbox 360, přičemž nenabídne jen pohlednější grafiku, která bude kompletně ve 3D, ale budete moci přímo manipulovat se zvířaty, s nimiž bude daleko větší interakce. Microsoft slibuje, že si hráči budou moci vybudovat velkou zoologickou zahradu a své úspěchy sdílet s ostatními skrze sociální sítě nebo Xbox LIVE. Níže ve speciálu naleznete první trailer, nenechte si ho ujít.

Představen Ryse: Son of Rome - Microsoft už před E3 avizoval, že během své tiskové konference ukáže záběry ze hry Ryse: Son of Rome od Cryteku, která byla před několika lety oznámena ještě pro Xbox 360 a Kinect. Ukázka začala velkolepě, hra má nádhernou grafiku, o níž se stará poslední verze CryEngine 3, díky parádnímu ozvučení navíc bylo jednoduché si připadat jako přímý účastník. Z gameplay záběrů bylo patrné, že už nejde o Kinect titul, ale dá se ovládat skrze klasický gamepad, což je určitě pro mnohé hráče velké plus. Jediné, co trochu ukázku kazilo, byl tak trochu nezáživný bojový systém, sázející hlavně na QTE, ale kdo ví, třeba to vypadá jen tak z videa, na které se můžete podívat níže v novince. Ryse: Son of Rome vyjde v listopadu na lauch konzole Xbox One.

Project Spark – Když Sony oznámila Playstation 4, vývojáři z Media Molecule řekli, že jde o kreativní konzoli. Že jí bude i Xbox One ukazuje oznámená hra Project Spark, v níž si budete vytvářet světy, příběhy i vlastní postavy, to vše poté bude možné sdílet s dalšími hráči, no však to znáte. Pokud vám unikl trailer, můžete se na něj podívat níže.

Powerstar Golf – Některé ty méně zajímavé hry na Xbox One během tiskové konference zanikly, ale asi by byla škoda, pokud bychom se o nich nezmínili. Zvláště, když první teaser vypadá rozhodně pěkně. Jednou z těchto her je golf Powerstar Golf. Moc informací o ně zatím nemáme, na první teaser se podívejte níže.

Quantum Break – Nadějná hra Quantum Break se konečně ukázala v hratelné ukázce, a nutno říci, že nevypadá vůbec špatně. Na trailer se podívejte níže, během E3 by k nám měly doputovat další zajímavé podrobnosti, takže vám určitě dáme vědět.

Crimson Dragon – Dračí akce Crimson Dragon byla dříve vyvíjena pro Xbox 360. Toto už neplatí, protože se objeví v modernějším pojetí na konzoli Xbox One, na které bude pochopitelně využívat kamerku Kinect. Jak vypadá next-gen verze, se můžete podívat níže.

Max: The Curse of Brotherhood – Microsoft představil také „Max: The Curse of Brotherhood,“ pokračování úspěšné hry „Max and the Magic Marker,“ které přijde ještě tento rok výhradně pro Xbox 360. Hra vypráví příběh chlapce jménem Max, který se vydává na cestu, aby našel svého mladšího bratra Felixe poté, co ho unesl obr. Se silou Kinect povedou hráči Maxe skrz mystický svět fantazie. Pomocí mocných magických schopností musí překonat záhady a nepřátele a zachránit Felixe, než bude příliš pozdě.

Zaklínač 3: Divoký hon oznámen pro Xbox One - Tak nějak jsme to čekali, ale přesto nás prezentace akčního RPG Zaklínač 3: Divoký hon na tiskové konferenci Microsoftu překvapila. Hlavně z toho důvodu, kam to malé polské studio dotáhlo za několik let, před čímž je nutné smeknout. Každopádně Zaklínač 3: Divoký hon se dostane příští rok i na Xbox One, na kterém navíc nabídne hlasové příkazy díky kamerce Kinect.

Microsoft oznamuje Kinect Sports Rivals pro Xbox One - Ještě než začala tisková konference Microsoftu, byla oznámena hra Kinect Sports Rivals pro kamerku Kinect a konzoli Xbox One, na které pracuje studio RARE. Gameplay záběrů jsme se v oznamujícím teaseru nedočkali, ty přijdou v následujících hodinách, alespoň podle dosavadních informací. Podle prvního traileru alespoň víme, že se můžeme těšit zajímavé sportovní disciplíny, mezi nimiž je lezení po skalách, fotbal, jízda na skútru, bowling, tenis a několik dalších. Kinect Sports Rivals vyjde v listopadu na launch konzole Xbox One.

Titanfall - Na závěr své letošní E3 tiskovky si Microsoft schoval obří first-person akci Titanfall, kterou pohání desetiletý Source engine, ač to na hře není znát a vypadá výtečně. Hra kombinuje jak tradiční prvky stříleček z první osoby, tak ty modernější - kdo zná PlanetSide 2, toho zřejmě nepřekvapí jetpacky. Trailer následovala živá ukázka multiplayeru, který dle všeho bude opravdu monumentální. Ohlušující výbuchy, smrtelní vojáci a chaotická válečná atmosféra jsou navíc doplňovány odolnými mechy, kteří jsou pochopitelně zcela ovladatelní. Titanfall vyjde během příštího jara pro Xbox 360 a Xbox One.

Xbox One cena a termín vydání v Evropě - Microsoft na závěr své tiskové konference na E3 oznámil, že jeho next-gen konzole Xbox One bude startovat po celém světě letos v listopadu, přičemž pokud o ní máte zájem, musíte si připravit $499/€499/£429. Cena pro Českou republiku stanovena nebyla, ale v přepočtu to vypadá na nějakých 13 000,-Kč. Každý kus Xbox One bude obsahovat novou konzoli Xbox One, která disponuje 500GB harddiskem, přehrávačem Blu-ray disků a zabudovanou Wi-Fi. Dále nebude chybět nový pohybový ovladač Kinect, jeden bezdrátový gamepad pro Xbox One a 14-denní zkušební verze Zlatého členství v Xbox Live pro nové členy. S

Úplně nové příslušenství na podporu nové generace hraní her.
Spolu s uvedením nové konzole Xbox One bude uvedena také řada nového příslušenství. Herní zážitky z nové generace budou dokonalejší, přesnější a dostupnější:

• Xbox One Wireless Controller. Nový ovladač pro Xbox má více než 40 technických a kontrolu, zatímco nové vibrační impulzy spouště umožňují přesnou zpětnou vazbu do prstů, čímž přinášejí bezprecedentní úroveň vtažení do hry.4 Xbox One Wireless Controller je navržený tak, aby spolupracoval s novým senzorem Kinect, přičemž se tyto dvě zařízení mohou automaticky spárovat a vytvořit bezproblémovou hráčskou synchronizaci.
• Xbox One Play & Charge Kit. Tato sada obsahuje dobíjecí lithiovo-ionovou baterii, která se hodí do bezdrátového ovladače Wireless Controller, stejně jako nabíjecí kabel, který se připojuje z ovladače na konzoli. Hráči mohou stále hrát, aniž by si museli kupovat jednorázovou baterii. Nová nabíjecí souprava Play & Charge Kit nabíjí dvakrát rychleji jako její protějšek u Xbox 360 a nabíjí také během hry nebo když je konzole v pohotovostním režimu. Tato souprava je k dispozici pro samostatný nákup nebo jako součást balíčku Wireless Controller with Play & Charge Kit.
• Xbox One Chat Headset. Fanoušci online hraní her musí mít nový Xbox One Chat Headset připojený k ovladači. Určený je pro dlouhé posezení při hraní a chatování s jasným hlasem. Headset s lehkým a pohodlným novým designem se vyznačuje širokopásmovým digitálním zvukem a směrovým mikrofonem.

Forza Motorsport 5 – Během své tiskové konference Microsoft pustil i první pořádný trailer na závodní hru Forza Motorsport 5, která vyjde na konzoli Xbox One během jejího startu. Asi netřeba více dodávat, trailer opět níže.

Halo pro Xbox One - V Microsoftu vědí, že Xbox bez Master Chiefa nemůže existovat, a tak svého největšího hrdinu vytáhli i na letošní E3. Do zeleného brnění zahalený bojovník, jako kdyby se už styděl za svůj zašlý vzhled, se tentokrát zahalen do hutného pláště vydal do rozlehlé pouště, kde svou přítomností rozezlil jednu nepříliš přátelsky vyhlížející potvoru. Víc nevíme a známo nám bohužel není ani to, zda nové Halo bude navazovat na předchozí díl. Trailer, který zdánlivě připomíná písečnou Journey, můžete zhlédnout níže.

Komentáře