E3 2011 - Microsoft

special  11
Martin Šmíd, 6. 6. 2011 20:18
Microsoft dneska odstartoval E3 svojí tiskovou konferencí, která přinesla spoustu nových informací k už oznámeným hrám, ale i novinky, které byly doposud přísně tajeny. My jsme samozřejmě celou událost sledovali a tak vám nyní můžeme sepsat vše nejzajímavější, co se na tiskovce společnosti Microsoft dělo. Proto se pohodlně usaďte a dejte se do čtení. Novinek je více než dost.

Call of Duty Modern Warfare 3 – Celá tisková konference začala ukázkou na nového Call of Duty. Byla vidět úroveň, která se odehrávala v zatopeném metru. Nejdříve vojáci přeřízli plot a poté se vydali na průzkum zatopenou úrovní. Ve vodě plavaly miny, ale i mrtvoly. Po chvilce jednotka doplavala k obrovské ponorce, kterou začala sabotovat. Několik obrovských výbuchů a ponorka se vynořila, stejně tak jednotka, která uviděla rozbombardovaný New York. Level pokračoval přestřelkami na a uvnitř ponorky. Jednalo se spíše o klasiku než něco úplně nového, na co by hráči nebyli zvyklí. Každopádně grafika v této úrovni vypadala velmi pěkně a byly vidět i některé nové efekty. Také se vrátily zpomalené efekty. Po odpálení dveří bombou bylo nutné v tomto režimu vystřílet celou místnost. Poté se vojáci raději pakovali pryč a nastoupili do člunu, přičemž v této chvilce je začali pronásledovat teroristé, takže nechyběla přestřelka a samozřejmě všudepřítomné výbuchy. Celkově demoverze zapůsobila určitě dobře, ale nemůžeme se zbavit dojmu, že už jsme něco takového hráli. Uvidíme, jak na tom bude plná verze. Každopádně dojmy jsou asi pozitivní.

Tomb Raider – Microsoft odstartoval zostra. Další demoverze patřila Tomb Raiderovi. Demoverze ukázala na začátku Laru, jak visí hlavou dolů v nějakém chrámu, kde byly na podlaze svíčky. Po chvilce houpání se rozhoupala dostatečně, aby přepálila provaz a spadla. Jenomže spadla tak nešikovně, že se jí zasekla do boku větev, kterou po chvilce vytáhla. Poté pokračoval průzkum jeskyně, ve které Lara nejprve sebrala pochodeň. Poté přes klasické skákací pasáže dorazila do místa, ve které ji chytl nějaký ošklivý chlápek. Naštěstí se mu Lara vysmýkla a pokračovala dál zatopenou jeskyní až do místa, kde se jí uhasila pochodeň o vodu. Tu si ale mohla znovu zapálit. Bylo vidět i speciální hledí, které Laře vyznačilo předměty, aby mohla vyřešit menší hádanku s klecemi. Po překonání puzzlu se začala celá jeskyně rozpadat a Lara se musela vyhýbat padajícím sutinám a kamení. Nechyběly ani klasické mačkací sekvence. Nakonec se Lara dostala z jeskyně až ke spadlému letadlu, odkud měla krásný pohled na celý ostrov. Dojem z demoverze? Naprostá nádhera!

EA a Kinect - Dále se na pódiu objevil Peter Moore, který oznámil skvělou novinku. Hry Tiger Woods, Fifa 12, Madden 12 budou podporovat kamerku Kinect. Ještě pracují na začlenění jedné značky, která bude oznámena později.

Mass Effect 3 - Peter moc dlouho na pódiu nezůstal a raději pozval hochy z Bioware, kteří oznámili podporu Kinectu pro Mass Effect 3. Poté byla puštěna demoverze, která ukazovala v akci Sheparda, který nejdříve svedl klasický rozhovor. Ten podle novinky může hráč ovládat pouze pomocí svého hlasu a vybírat tak díky němu i možnosti. Zajímavé řešení dialogů. Poté už následovala klasická přestřelka, objevil se i hlavní nepřítel třetího dílu, ale nic víc. Demoverze byla docela krátká, abychom si mohli udělat lepší představu.

Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier – UbiSoft nejprve pustil novou ukázku na posledních měsících trochu zapomenutou akci Ghost Recon Future Soldier, která rovněž bude podporovat Kinect. Ten je používán pro upravování zbraní. Systém s Kinectem fungoval docela dobře a během chvilky byl vývojář schopen sestavit nejrůznější konfigurace. Po nakonfigurování se vývojář přepnul na cvičiště, kde mohl pomocí gest ovládat celou hru, nebo spíše jen střelbu. Na úplný závěr bylo oznámeno, že všechny budoucí Tom Clancy’s hry budou využívat Kinect.

Dále se na podiu objevil Marc Witten z Xbox Live divize, který ukázal novou verzi menu pro Kinect se spoustou nových možností. Asi největší oznámení se týkalo, že Xbox 360 začne podporovat videa z populární služby youtube.com, což je věc, po které hráči tolik let volali. Konečně se dočkají. Dále byl oznámen pro Xbox 360 bing, což je Microsoftí prohlížeč, přes který bude hráč moci jednoduše vyhledávat své oblíbené hry. Samozřejmě pouze hlasem. Po chvilce přišlo oznámení, že Microsoft se dohodl na streamování kanálů Sky nebo Canal+. Zatím samozřejmě jen v US.

Dále přišlo na řadu UFC: Ultimate Championship, které se uvedlo trailerem se záběry skutečných zápasů. Moc dlouho video na obrazovce nevydrželo a přešlo se k řešení daleko důležitějších věcí a samozřejmě i kvalitnějších her.

Gears of War 3 – Konečně přišlo něco našlápnutého. Dámy a pánové, trailer na třetí Gears of War byl skvělý od první vteřiny. Poté přišel na podium CliffyB, aby prohodil několik vět a samozřejmě ukázal hratelnou ukázku svého připravovaného hitu. Celá demoverze začala záběrem na obrovské monstrum, ale poté se už do akce dostal Marcus, který likvidoval pavoukovité potvory. Demoverze pokračovala přímo na lodi, kterou obklopovalo obrovské monstrum s chapadly. Jeden z členů jednotky se po chvilce posadil do robota, a celá skupinka začala rovnou celou potvoru likvidovat. Ta ale neváhala a po částech začala loď žrát. Demoverze skončila poražením monstra. Ukázka vypadala opravdu dobře a už se těšíme, až si Gears of War 3 v září zahrajeme.

Ryse – Tak konečně byla odhalena i záhadná hra od studia Crytek. Je jí Ryse pro Kinect, ve kterém hráč svede souboje jen pomocí gest před televizní obrazovkou. Více bohužel nebylo prozrazeno.

Halo 1 remake – Poté už přišlo oznámení remaku prvního dílu Halo, který přinese do HD upravenou kampaň i s kooperací. Nechybí ani multiplayer. Víc informací prozrazeno nebylo, ale vydání je stanoveno na 15. září.

Forza 4 – Představení v traileru, určitě vám ho přineseme v novinkovém zpravodajství. Gameplay záběry vypadaly ale dobře.

Fable: The Journey – Spekulovaný Fable titul pro Kinect představil sám Peter Molyneux pomocí renderovaného traileru. Poté už následovala hratelná demoverze, během které vývojář nejprve pomocí gest ovládal koně, který táhl kočár. Poté hlavní hrdina vystoupil a opět přišlo pomocí gest ničení menších skřetů a další havěti, která v Albionu žije. Dalo si všimnout, že se tedy jedná o hru z pohledu vlastních očí, kde bude hráč kouzlit, aby zahnat potvory, které se na něj budou hrnout ze všech stran. Docela rozporuplná prezentace.

Dále byl oznámen Minecraft pro Xbox 360 a Kinect, bohužel bez žádných dalších informací. Minecraft vyjde někdy na konci roku.

Kinect Disneyland Adventures – Dále byla ukázána procházka v Disneylandu, kterou zakončila úroveň z Petera Pana. V ní hlavní hrdinové létali a sbírali penízky a další lahůdky pro celkové skóre. Poté se hra přesunula na zem, a hlavní hrdinové se kutáleli v obrovské kouli. Princip úplně stejný, jako létající minihra. Posbírat vše, co stálo v cestě a pochopitelně se vyhýbat překážkám. Kinect Disneyland Adventures vyjde na konci roku exkluzivně na Xbox 360 a Kinect.

Star Wars Kinect – Na co se těšili všichni fanoušci Hvězdných válek, přišlo hned po prezentaci virtuálního Disneylandu. Nejprve byl puštěn trailer s gameplay záběry. Poté už se na podiu objevil jeden Jedi, který začal hru ovládat pomocí gest a hlasu. Celá prezentace ale působila dost rozpačitě, a to i díky lagům, kterých si nešlo nevšimnout. Sice hráč může šermovat, ale chodí za něj hra. Budeme se tak modlit, aby hra přinesla i něco víc, protože máchání rukou před televizí by mohlo hodně rychle omrzet.

Once upon a Monster – Dále se na podiu objevil Tim Schafer a ukázal pohádkovou hru pro celou rodinu, která pochopitelně využívá Kinect. Jedná se opět menší minihříčky, které vypadaly zábavně, hlavně ve dvou. Once upon a Monster je samozřejmě určený titul hlavně pro děti, takže pro starší hráče se asi nebude jednat o ideální zábavu.

Kinect Fun Labs – Během své konference Microsoft oznámil i aplikaci Kinect Fun Labs pro nezávisle herní vývojáře. Důležité je zmínit, že ji budou moci využívat naprosto všichni. Je úplně jedno, jestli máte Free účet nebo Gold. Zajímavá v této aplikaci byla položka Kinect Me, která dokáže přenést vaše tělo i váš obličej přímo do modelu herní postavičky. Dále byl ukázán editor fingertracking, který umožní vytvořit trojrozměrnou fotografii. Aplikace také slouží pro skenování nejrůznějších předmětů, což bylo demonstrováno na oskenování dětské hračky. Pokud máte o Kinect Fun Labs zájem, můžete si ho už nyní stáhnout na Xbox Live.

Kinect Sports sezóna 2 – Očekávaný nový balíček sportů přinese sjezd na lyžích, golf, šipky, tenis, americký fotbal a několik dalších disciplín. Prezentující slečna předvedla golf, který nám ale přišel, že měl velkou odezvu a docela se podobal minihře, která byla obsažena ve Wii Sports před několika lety. Americký fotbal nehrajeme v redakci ani jeden, takže raději jeho popis vynecháme.

Dance Central 2 – Oznámeno pokračování tanečná hry Dance Central, které přinese spoustu novinek, mezi kterými je třeba online multiplayer. Track list má údajně obsahovat přes 100 písniček. Víc informací nezaznělo.

Halo 4 – Překvapení už bylo trochu pokaženo odpoledním prozrazením. Nicméně Halo 4 se představilo povedeným teaserem a bylo i řečeno, že odstartuje novou trilogii. Více prozrazeno nebylo. Vydání? Konec 2012.

Tisková konference Microsoftu byla hlavně ve znamení Kinectu. Her pro normální ovládání bylo předvedeno jen několik, ale o to více si je budou hráči pamatovat. Hry Modern Warfare 3, Tomb Raider, Mass Effect 3 a i Gears of War 3 vypadají prostě skvěle. My se vám zase přihlásíme po tiskovce Sony s dalším článkem.

Komentáře