Konzolista 3.0

special  89
Martin Šmíd, 13. 11. 2010 18:45
Když něco končí, vždy něco nového začíná, říká se. Pokud bychom měli brát herní portál konzolista.cz, který je tu s vámi už nějakých 26 měsíců, tak jde rozhodně o tvrzení pravdivé. Za ty měsíce si konzolista.cz získal spoustu fanoušků, o kterých se nám na začátku ani nezdálo. Když by nám někdo na začátku řekl, že budeme mít několik tisíc návštěv za den a podporu od herních vydavatelů, asi bychom se mu vysmáli. Nyní, o dva roky později je potřeba s konzolistou udělat další krok, krok, na který jsme se připravovali v posledních patnácti měsících.

Konzolista se za dobu své existence změnil k nepoznání. Z nenápadného herního portálu vyrostl životaschopný projekt, u kterého spousta hráčů našla svůj druhý domov. Ne vždy bylo vše ideální, ne vždy bylo dobře, jak vám, našim čtenářům, tak i nám v redakci. Několikrát jsme dokonce chtěli samotný web zabalit a na vše se vykašlat. Vždy se ale našlo něco, proč pokračovat. Ať už to byl popud od vás, našich čtenářů, bez kterých bychom tu dnes nebyli, tak někoho dalšího. Určitě si ještě dnes vybavíte výpadky portálu, které nás postihly na začátku tohoto roku. Je to zhruba patnáct měsíců, kdy jsme se rozhodli, že pokud budeme chtít konzolistu trošinku více rozjet, budeme muset přijít s novou verzí, která bude vyhovovat požadavkům moderního herního portálu. Začala tak dlouhá a náročná cesta, během níž se vytvořilo pět návrhů, které se poté vyhodily do koše, a začalo se vždy od začátku. Až zhruba v květnu tohoto roku se začala rýsovat současná verze, přičemž téměř finální design byl vytvořen až někdy v září.

Nyní je 13. 11. a my se s vámi můžeme podělit o novou verzi, která by tu s námi měla vydržet v následujících několika letech. Jak si můžete povšimnout, designově trošinku vychází ze té starší , abyste se tak úplně neztratili, ale snažili jsme se přidat co nejvíce užitečných funkcí a dbát přitom i na velkou přehlednost. Na hlavní stránce tak nenajdete jen klasické novinky, články, ale i nově aktuální obrázky. K větší přehlednosti by poté měl přispět i kalendář, kde stačí vybrat datum, abyste se přesunuli na výpis novinek a článků daného dne. Kalendář budeme do budoucna updatovat o další zajímavé prvky, které by vám měly pomoci nejen k lepší orientaci na webu, ale i na videoherním trhu. Jinak na hlavní stránce zůstal zachován chatbox pro přihlášené hráče a ukazatel uživatelů online. Obě dvě věci se sami aktualizují, takže budete mít neustále přehled o tom, kdo píše a kdo je aktuálně online.

Pokud se podíváte na hlavní stránku pozorně, naleznete na ní i výpis aktuálně přidaných trofejí a achievementů. Do nové verze jsme se rozhodli, že zrušíme obě samostatné stránky a tyto dvě sekce přesuneme na hlavní web. Důvod našeho rozhodnutí je prostý. Chceme, aby byl celý web celistvý a ne rozprostřen do dalších několika zbytečných stránek. Rovněž chceme, aby tyto sekce už neměly jen informativní charakter, kdo jaké má trofeje a achievementy. Chceme totiž, aby vám pomáhaly především v získávání těcho bonusů, bez kterých mnoho z vás už ani nemůže žít. I díky tomu jsme na web přidali možnost vytisknutí si achievementůa trofejí na papír, ať už s nápovědami od ostatních hráčů, tak bez nich. Jako bonus je pak pro majitele Playstationu 3 připraven speciální žebříček, kde mohou své úspěchy porovnávat s ostatními hráči. Stačí jen do nastavení profilu zadat svůj nick. Vaše úspěchy se poté sami aktualizují.

Asi největší novinkou nové verze konzolisty je aukce o zajímavé ceny. Stačí na portálu sbírat každý den body za nejrůznější úkony a za ně poté hrát. K dispozici budou nejen věci s motivem nejrůznějších her, ale také hry samotné. Dobře tak s body nakládejte a než se do nějakého toho soutěžení pustíte, tak si pozorně přečtěte pravidla. Na pozdější reklamace totiž nebude brán zřetel. K aukcím se poté pojí další novinka, kterou je loterie. V ni si nakupujete za body tikety, díky nimž můžete na konci dne vyhrát daleko větší počet bodů. Kupujte body s rozvahou. Výherce vždy vybere náhodně program. Nikdo z adminů do tohoto systému nemůže zasáhnout.

Na webu dále naleznete několik menších či větších novinek, jako jsou avataři za dosažený level nebo sekce, kde se něco dočtete o saoučasné generaci konzolí, ale i o těch předešlých. Myslíme si, že něco takového by nemělo na konzolovém webu chybět.Víme, že nám některé konzole ještě chybějí, takže se budeme do budoucna snažit, abyse v této sekci našli naprosto všechny kousky videoherníh historie. Dále si jistě všimnete nového uspořádání fóra. Všechny tak prosíme, abyste dodrželi správné zakládání topiců. Jen tak dodržíte velkou přehlednost fóra i pro ostatní uživatele a pochopitelně i pro sebe. Pokud bute mít nějaký zásek s trofejí nebo achievementem, využívejte vždy připravený topic u výpisu nebo v samotném fóru.

Protože se občas na webu vyskytl flame a některé hádky zašly až za hranici únosnosti, rozhodli jsme se, že za něco takového budou nyní padadt tvrdé tresty. Nejprve přijde napomenutí, přičemž pokud dotyčný nebude brát varování dostatčně vážně, bude mu znemožněno přispívání do diskuzí a chatboxu. Délka tohoto trestu je vždy jen na uvážení admina, který ban na komentáře udělí. Pokud se vaše chování nezlepší, odečteme vám určitý počet bodů. Rovněž bude záležet na uvážení admina.

Samozřejmě zde nemůžeme vypsat všechny novinky, které nový konzolista nabízí. My jen doufáme, že se vám bude líbit a strávíte na něm ještě více času, jak doposud. I nadále se o vás, jako naše čtenáře, budeme starat a i nadále budeme připravovat nové a nové věci. Nyní si už ale nového konzolistu užijte. Budeme rádi za vaše názory.

Váš konzolista.cz tým

Pro správný chod webu si prosím aktualizujte svůj internetový prohlížeč

Komentáře