Prison Break

preview  6
Martin Šmíd, 31. 8. 2009 23:51
V dnešní době se dělají hry podle všeho možného. Podle filmů, podle skutečných událostí, podle plyšových medvídků a kdo ví čeho ještě. Rovněž najdeme i hry podle úspěšných seriálů. Příkladem budiž třeba LOST nebo Alias, z těch lepších her poté třeba 24: The Game. Když před několika lety se objevil na televizní obrazovce seriál Prison Break, nikdo netušil, jaký hit se z něj vyklube. Po celosvětovém úspěchu bylo jasné, že se dříve či později dočká videoherní podoby. Ta překvapivě přichází až nyní, ale to není důvod, abychom do vězení Fox River ještě jednou nezavítali. Pojďme se podívat, co nás v této hře čeká.

Když se před několika lety objevil seriál Prison Break, zaujal spoustu diváků svým neotřelým námětem, kdy hlavní hrdina Michael Schofield musí osvobodit svého bratra, kterému hrozí trest smrti. Kdo by si tenkrát pomyslel, že další série celou zápletku ještě více zamotají, přidají do hry jakousi tajemnou Společnost a hlavní hrdinové se podívají i do přísně střežené věznice v Panamě. Možná i díky tomu spoustu fanoušků považuje první sérii tohoto seriálu za nejlepší a při pomyšlení na závěr celého seriálu se jim otevírá nůž v kapse. Musíme tak poděkovat vývojářům hry, kteří si vybrali první sérii za svůj vzor, ale nečekejte, že byste prožili jen převyprávění seriálové zápletky. Hráč se totiž neujme hlavního hrdiny Michaela Schofielda ani jeho bratra Lincolna Burrowse, ale tajného agenta Společnosti Toma Paxtona. Ten sice není takový sympaťák jako oba hlavní protagonisté, ale i tak má své světlé chvilky.

Úkol Toma Paxtona ve hře je prostý. Je nasazen Společností, aby zjistil, proč se Michael Schofield nechal zavřít do věznice Fox River. Seriáloví fanoušci pochopitelně vědí, proč se nechal tento úspěšný architekt zavřít a už od začátku vědí, jaký je jeho cíl. O tom bohužel nemá Tom Paxton ani páru, takže začíná honba za informacemi o útěku. Celá hra začne nástupem Toma Paxtona a Michaela Schofielda do stejného vězeňského autobusu, který je veze do věznice Fox River. Tom Paxton je opravdu zvláštní postavou, přičemž si i díky jeho průpovídkám chvilku říkáte, jakou úlohu on ve Společnosti hraje. Už totiž začínáte tušit, že ani on ji moc nevěří. Jaké jsou ale jeho další úmysly, už vývojáři neprozradili, takže si musíme počkat až na samotnou hru. Michael Schofield se ihned po příjezdu setkává se svým bratrem, což je impulz, aby se hráč chopil ovladače a začal žít svůj život ve Fox River.

Ten ovšem není zase tak lehký, jak by mohli někteří čeští vězni vyprávět. Všude čeká na každém rohu chlápek, který by vás nejraději viděl pod betonem a dostat se do postavení, aby vám začal věřit, je opravdu ten nejtěžší úkol, jaký může být. Přitom vztahy ve vězení musíte udržovat na co možná nejlepší úrovni, protože jenom díky tomu se dozvíte informace o tom, co Michael Schofield právě dělá, kde je a co má v plánu, když se prokecne jeden z jeho kamarádů na útěku. Kromě této části si ve hře i zabojujete, přičemž hned ten první souboj vás čeká proti známému T-Bagovi. Kromě občasných šarvátek má Fox River v podzemí i speciální Fight Club, který podporuje i vězeňská stráž. Zde si podle svých dovedností můžete vybírat, koho vyzvete do ringu a komu uštědříte lekci. Na výběr je opravdu spousta vězňů, mezi nimi pochopitelně nechybí ani Benjamin Miles Franklin, Fernando Sucre nebo John Abruzzi.

Skoro všechny postavy ve hře, ať už se jedná o zmíněné vězně, Michaela Schofielda, nebo Lincolna Burrowse, vypadají opravdu tak jako v seriálu, takže by neměl být problém, abyste hned poznali, o koho se jedná. Svoji tvář hře bohužel nepropůjčila herečka hrající doktorku Saru Tancrediovou. Proč tomu tak je, vývojáři neprozradili. I přes tuto kaňku vypadá hra velmi dobře a už nyní se těšíme, až se do Fox River vrátíme na jaře 2010, kdy Prison Break vyjde na Playstation 3 a Xbox 360.

Prison Break

ps3x360
Koch Media , Koch Media
KARTA HRY
6/10

Komentáře