Lord of the Rings: Aragorn´s Quest

preview  3
Martin Šmíd, 19. 6. 2009 23:44
Je to už nějaký ten pátek, co jsme mohli v kinech vidět skvělou trilogii Lord of the Rings (Pán prstenů) od novozélandského režiséra Petera Jacksona. Ještě před dokončením trilogie se práv na herní zpracování chytla společnost Electronics Arts, která nám během několika let servírovala celkem podařené hry, jež si s chutí zahrál každý fanoušek hobitů, čarodějů a skřetů. Začátkem letošního roku však Electronics Arts o práva přišla, díky čemuž se k nim dostal filmový gigant Warner Bros, který se už pár let snaží prosadit i v herním průmyslu. Bylo tak jen otázkou času, než se dočkáme oznámení první hry s Lord of the Rings tématikou.

Ten čas je právě tady, protože nedávno došlo k oznámení hry Lord of the Rings: Aragorn´s Quest, která bude stát jako první v celé řadě dalších her z tohoto univerza, které nám hodlá Warner Bros v následujících letech naservírovat. Ačkoliv by se mohlo zdát, že EA už vyčerpala úplně všechny pohledy na tento známý svět, opak je pravdou. Aragorn´s Quest se totiž odehrává až v době, kdy je Mordor zničen a s ním Temný pán Sauron. Válka o prsten je tak už dávnou minulostí a právě v tento moment putuje král Gondoru Aragorn do Kraje, aby vzdal hold Samovi Křepelkovi za jeho odvahu v proběhnuté válce, která by bez něj vůbec nemusela skončit. Sam, v té době už otec několika dětí, je samozřejmě poctěn, ale jeho děti se začnou zajímat, co se vlastně tehdy odehrálo. Sam tak začne vyprávět hodně zajímavý příběh o králi Gondoru Aragornovi, který nás vezme napříč celou Středozemí.

Bude se tak jednat o soubor několika příběhů z Války o prsten, které nás zavedou do celkem třinácti zajímavých levelů (Černá brána, Kraj, Minas Thirit, Pelenghorská pole nebo Rohanská krajina). Podíváme se tak do Roklinky, Kraje, Fanghornu, ale i do Mórie. Aragorn´s Quest je akční adventura, kde se chopíme v převážné většině hry krále Gondoru Aragorna, s kterým budeme likvidovat hejna skřetů, přerostlých pavouků, ale i dalších tvorů, kteří osídlili Středozem. Samotná hra by ovšem měla být velmi přístupná i naprostým začátečníkům, tedy převážně Wii verze, která má přinést velmi intuitivní ovládání. Pohyb postavy budete ovládat pomocí analogové páčky na Nunchuku, zatímco veškerý boj bude probíhat mácháním remote ovladače. Vývojáři na soubojovém systému hodně zapracovali, takže by měl být naprosto komplexní. V boji budeme kromě meče používat i další zbraně, jako je kopí, luk nebo sekyra.

Wii verze hry má mít jeden bonus, které ty pro Playstationu 2 a PSP mít nebudou. Tím by měl být kooperativní multiplayer pro dva hráče na jedné obrazovce. Zatím se neví, jestli si druhý hráč bude moci vybrat, za jakou postavu příběh absolvuje, ale jisté je, že bude určitě Aragorna doprovázet Gandalf, který bude mít jedinečné útoky v podobě kouzel. Kromě klasické akčních pasáží, se dočkáme i těch, kde budeme muset používat více logiku. V tomto byla předvedena úroveň na Větrově, kde jsme zaháněli Nazghúly. Dále si během hry osedláme koně, z kterého také svedeme nejednu bitvu.

Protože Warner Bros vlastní práva na filmovou, ale i knižné trilogii, dočkáme se i událostí, které film vůbec nepřinesl. O jaké se bude jednat, se zatím neví. Filmovou licenci zase vývojáři použijí na vytvoření herních postav, které tak budou vypadat jako herci ve filmu. Aragorna si tak zahraje Viggo Mortensen, Gandalfa Sir Ian McKellen, Gimliho John Rhys-Davies a samozřejmě Sama Sean Astin. Kromě stejné podoby zapůjčí herci i své hlasy, což by mělo hře dodat jedinečnou filmovou atmosféru. Ačkoliv složil Howard Shore nádhernou hudbu do filmové trilogie, kterou vývojáři během hry také použijí, rozhodli se nahrát si i svou vlastní, neoposlouchanou, aby měl každý fanoušek Pána prstenů nutkání si hru koupit.

Lord of the Rings: Aragorn´s Quest zatím vypadá na celkem odpočinkovou rubačku z dílen Warner Bros, která je spíše určena menšímu publiku díky pohádkové grafice a jednoduchému hernímu stylu. Uvidíme, jak první hra z Lord of the Rings univerza pod rukama vývojářů z Warner Bros dopadne. Lord of the Rings: Aragorn´s Quest vychází koncem roku pro Nintendo Wii, Playstation Portable, Nintendo DS a Playstation 2.

Lord of the Rings: Aragorns Quest

ps3x360wiipspdsps2
Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Fusion / Headstrong Games
Datum vydání hry:
14. 9. 2010
KARTA HRY

Komentáře