GC2010 - Mass Effect 2

preview  7
Martin Šmíd, 20. 8. 2010 13:47
Fanoušci Playstationu určitě tento týden čekali na tiskovou konferenci Sony, kde nakonec byly oznámeny hry Resistance 3 a Ratchet & Clank All 4 One. Určitě je ale nenapadlo, že se jednoho velkého oznámení dočkají už o několik hodin dříve, přesněji na tiskové konferenci EA. Ve zpětném pohledu můžeme říci, že právě oznámení na tiskové konferenci EA nás hodně mile překvapilo, stejně tak další informace. Nebudeme vás napínat a už raději prozradíme, že zde mluvíme o druhém Mass Effectu, který zamíří vůbec poprvé i na konzoli od Sony.

„Vývojáři z Bioware dokázali nemožné. Naservírovali nám hru, která je tak daleko před svoji konkurencí, až se tomu nechce věřit. Mass Effect 2 má totiž naprosto vše, co má moderní videohra obsahovat. Dostane vás jedinečně podaným příběhem plného napětí, okouzlí jedinečným audiovizuálním zpracováním a pošle do kolen jedinečnou hratelností plné výbušné akce. Mass Effect 2 je jízda od začátku do konce – 10/10.„ Přesně tento verdikt jsme nad hrou Mass Effect 2 vyřkli na začátku ledna, když vyšla na herní konzoli Xbox 360 a PC. V té době mohli majitelé Playstationu 3 jen slintat nad hrou, kterou si zahrají pouze jejich kolegové. Už před vydáním se ale šuškalo, že se této pecky dočkají i majitelé konzole od Sony. Když na E3 nebylo nic oznámeno, už jsme si začali myslet, že se tak nikdy nestane.

Vše se ale změnilo letos na GamesComu, kde na tiskové konferenci EA vystoupili pánové Dr. Ray Muzyka a dr. Greg Zeschuk. Nejprve nám něco řekli o jejich hře Dragon Age 2, aby poté začali mluvit o hře Mass Effect. Všichni už mysleli, že dojde na oznámení třetího dílu, ale jaké pak bylo překvapení, když byl oznámen druhý díl na Playstation 3. Hry se tak dočkají i majitelé konzole od Sony, což je jistě i do budoucna velmi dobrá informace. Zvláště tedy ohledně třetího dílu, který by tak měl vyjít zároveň na všechny tři platformy. Žádná exkluzivita by se tak už konat neměla, což je určitě dobře.

Nyní se asi ptáte, proč vývojáři přivedou na Playstation 3 jen druhý díl a ne i první, když na sebe oba navazují. Nebudou mít hráči na Playstationu tak trochu ze všeho guláš? Greg Zeschuk tuto myšlenku ihned popírá, protože PS3 verze Mass Effectu bude mít na začátku jakési intro, které by mělo hráči vše vysvětlit. Greg Zeschuk ale nedokázal odpovědět, jestli ono intro bude jen klasický filmeček, které ostatně Bioware opravdu umí na profesionální úrovni, nebo se bude jednat o hratelnou pasáž. Každopádně hráči dostanou vysvětlení ohledně toho, co se stalo před hrou, kdo vůbec je hlavní hrdina a jaký je jeho úkol, aby si mohli Mass Effect 2 užívat stejně dobře, jako hráči na Xboxu 360 už v lednu tohoto roku.

Už dříve na internetu proběhlo, že by Playstation 3 verze hry Mass Effect 2 měla obsahovat veškerý stahovatelný obsah z Xbox 360 verze. Tuto informaci ale nemohl Greg Zeschuk na Gamescomu potvrdit, protože ještě údajně ani vývojáři nevědí, co nakonec do hry dají a co ne. Je ale dosti pravděpodobné, že nějaký ten bonusový obsah hráči na Playstationu 3 dostanou. O jaký ale půjde, to je v tuto chvíli předčasné řešit. Všechny podrobnosti bychom se měli dozvědět do konce tohoto roku. Každopádně jisté je to, že se v PS3 verzi objeví služba Cerberus Network, která už byla nedílnou součástí Xbox 360 a PC verze. Přes tu si hráči na zmíněných platformách mohou dokupovat dodatečný obsah. Pokud bude i nový obsah v následujícím roce, tak se ho jistě dočkají i hráči na PS3.

Greg Zeschuk na Gamescomu ještě odpověděl na otázku, proč se rozhodli přinést Mass Effect 2 na Playstation 3. Podle něj za vše můžou především žádosti od samotných fanoušků, kteří mají konzoli od Sony. Zvláště od těch v Evropě, proto oznamují PS3 verzi právě na GamesComu, který se koná v německém Kolíně nad Rýnem. „Chceme se dále dostat s hrou k co nejvíce hráčům a mít tak co nejširší publikum. V Evropě zažívá Playstation 3 hodně silný a rychlý růst. To samé v USA, ale tedy nejvíce v Evropě,” řekl Greg Zeschuk z Bioware.

Oznámení hry Mass Effect 2 na Playstation 3 muselo opravdu potěšit. Ačkoliv o samotné verzi toho doposud moc nevíme, první střípky naznačují, že se i hráči na této platformě dočkají prvotřídního titulu, kterému k dokonalosti moc chybět nebude. Mass Effect 2 vychází pro Playstation 3 v lednu příštího roku. Ihned jak se o něm dozvíme další informace, dáme vám pochopitelně vědět.

Mass Effect 2

x360
Electronic Arts, BioWare
Datum vydání hry:
26. 1. 2010
Žánr:
Střílečka, RPG, Simulátor, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře