Závodní hra Gran Turismo 7 dostane tento týden svoji největší aktualizaci Spec II

novinka  18
Martin Šmíd, 1. 11. 2023 14:15
Studio Polyphony Digital před malou chvilkou oznámilo doposud největší aktualizaci pro svoji závodní hru Gran Turismo 7, která ponese označení Spec II a vyjde už 2. listopadu pro PlayStation 5 a PlayStation 4 verzi hry. Ta přinese hned sedm nových vozidel, novou zasněženou trať i další novinky.

Informace o updatu od vývojářů

1. Nové filmové intro

Bude aktualizován úvodní film, který se přehraje při spuštění hry.

2. Přibude sedm nových vozů, od muscle cars až po nejnovější sportovní elektromobil

Aktualizace Spec II přidává na seznam dalších sedm vozů. Nová řada se zaměřuje na modely od klasických amerických muscle cars až po nejnovější elektromobily, které můžete potkat ve městě, vzácné limitované edice výrobci vyladěných vozů a ultra výkonné sportovní vozy pro jízdu na okruhu. Tyto nové vozy lze zakoupit v pavilonech „Brand Central“ a „Legendární vozy“.

  • Dodge Charger R/T 426 Hemi '68
  • Dodge Challenger SRT Demon '18
  • Lexus LFA '10
  • Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II '91
  • NISMO 400R '95
  • Porsche 911 GT3 RS (992) '22
  • Tesla Model 3 Performance '23


3. Bude přidána trať „Lake Louise“, nová originální sněhová trať z Kanady

Jedná se o dlouho očekávaný přírůstek zasněžené tratě. Lake Louise, které se nachází na úpatí kanadských Skalistých hor zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO, je zcela originální tratí zasazenou do fantasy lyžařského střediska. Rozložení „dlouhá trať“ obsahuje vše od pomalých a vysokorychlostních zatáček až po dlouhou rovinku, zatímco „krátká trať“ se zaměřuje na navazující klopené zatáčky v kompaktním rozložení. K dispozici je také rozložení „trojovál“, které má pouze tři zatáčky a umožňuje jet na plný plyn téměř po celé své délce. Všechna tři rozložení jsou na uježděném sněhu a mají i osvětlení pro noční jízdy. Pro jízdu na těchto tratích je nutné vybavit vůz „pneumatikami do sněhu“.

Lake Louise – dlouhá trať

Lake Louise – krátká trať

Lake Louise – trojovál

4. Do café budou přidána tři „extra menu“

Do café budou přidána tři „extra menu“, která vás vyzvou ke sbírání nových sad aut.

  • [Extra menu č. 31] „Sbírka: Silniční závoďáky“ (sběratelská úroveň 30 a vyšší)
  • [Extra menu č. 32] „Sbírka: Lexus“ (sběratelská úroveň 34 a vyšší)
  • [Extra menu č. 33] „Sbírka: Red Bull X Series“ (sběratelská úroveň 49 a vyšší)


5. Přibude spousta nových výzev, včetně „Týdenních výzev“, které změní způsob, jakým si můžete vyzkoušet „světové tratě“

Pavilon „Světové tratě“, kde se můžete zúčastnit mnoha různých závodů po celé Evropě, Americe a Asii, se výrazně rozvine. V aktualizaci Spec II přibude pět závodů úrovně „Standard“ a dva závody úrovně „Expert“, navíc se „Arkádový závod“ vyvine v „Rychlý závod“ a bude jednodušší na používání. Kromě standardních závodníků s umělou inteligencí bude ve verzi pro PS5 možné závodit také proti „Gran Turismo Sophy“, prototypu závodní umělé inteligence, jejíž vývoj stále probíhá. K dispozici bude nová nabídka „Adresář závodů“, která umožní ze seznamu snadno vyhledávat závody a připojovat se k nim, a nová funkce „Týdenní výzvy“, která vás odmění cenami za absolvování všech obsažených závodů. Nabídka Týdenní výzvy se objeví po zhlédnutí závěrečného filmu a sada závodů se bude měnit každý týden.

6. Budou přidány nové závody „mistrovské licence“

V „Licenčním středisku“ přibude úroveň mistrovské licence, na které se můžete naučit základy sportovní jízdy. Počínaje aplikací základních ovládacích prvků bude přidáno 50 nových obtížnějších testů, které bude možné vyzkoušet po absolvování testů normální licence.

7. „Místo setkání“ se vyvine v „Padok“

„Místo setkání“, kde si můžete rychle užít online závodění, se změní na „Padok“, který simuluje parkoviště pro vozy hráčů. V padoku můžete s ostatními hráči komunikovat pomocí textového chatu a emotikonů a také si přiblížit konkrétní vozy, které si hráči přivezli, a prohlédnout si je zblízka. Do této oblasti se budete moci dostat jak z pavilonu „Světové tratě“, tak z pavilonu „Hra pro více hráčů“.

8. Na rozdělené obrazovce budou moci závodit až čtyři hráči (pouze na PS5)

Režim hry pro více hráčů „Rozdělená obrazovka (2H)“ bude aktualizován tak, aby se do něj mohli zapojit až čtyři hráči. Jednu obrazovku můžete rozdělit na čtyři části a nechat tak až čtyři hráče závodit společně na jednom monitoru nebo televizoru (pouze na PS5). Aktualizovaná lokální hra pro více hráčů bude ještě uživatelsky přívětivější a umožní měnit vozy v nabídce před závodem. Každý hráč musí mít samostatný ovladač, aby mohl hrát v závodech na rozdělené obrazovce.

9. Budou přidány pomalejší „rychlosti závěrky“, díky čemuž bude funkce Fotografie ze závodu ještě univerzálnější

V režimu „Fotografie ze závodu“, který slouží k pořizování fotografií ze záznamů po závodě, budou k dispozici delší časy závěrky. Dostupné budou časy závěrky 1/1–1/30 sekundy. Díky tomu nyní můžete fotografovat tmavé objekty, které budou světlejší, fotografovat světelné stopy a pořizovat snímky zachycující dynamické pohyby. Nastavení delšího času závěrky umožní větší šíři výrazu na fotografiích.

10. Do režimu Scapes bude přidáno nové místo „Tokijské kanceláře Polyphony Digital“ a nová sbírka „Oblíbená místa hráče“

Do režimu Scapes bude přidána speciální sekce „Oblíbená místa hráče“, která představí místa, jež jsou mezi hráči oblíbená, a přidáno nové místo „Tokijské kanceláře Polyphony Digital“, které připomene 3000. fotografické místo přidané do režimu.

11. Bude přidán nový ovládací panel, na kterém budete mít přehled o průběhu hry

Bude přidán nový ovládací panel, na kterém budete mít přehled o svém postupu ve hře, od počtu vozů v garáži až po postup na světových tratích, sběratelskou úroveň atd.

Zdroj: TZ

Gran Turismo 7

ps4ps5
Sony Interactive Entertainment, Polyphony Digital
Datum vydání hry:
4. 3. 2022
Žánr:
Závodní, Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře