Yu Suzuki o hře Shenmue 3

novinka  18
Martin Šmíd, 20. 6. 2015 22:08
Během tiskové konference Sony byla po mnoha přání fanoušků konečně oznámena hra Shenmue 3 pro PC a konzoli PlayStation 4. Yu Suzuki už nyní ví, že kampaň na Kickstarteru byla úspěšná, navíc se zdá, že ještě několik milionů dolarů se podaří vybrat. Pro magazín Game Informer se nyní trochu o hře rozpovídal, stejně jako tom, co předcházelo oznámení. Rozhovor naleznete níže v novince.

Je to už čtrnáct let od vydání druhého dílu Shenmue. Proč je nyní ten ideální čas pro návrat.

Pokud chcete udělat hru jako Shenmue, musíte si zajistit dostatečné financování, což je docela těžké, v minulosti jsem nemohl najít způsob, jak to uskutečnit. Před třemi lety jsem se dozvěděl o Kickstarteru a potkal několik lidí z Kickstarteru, takže s jejich pomocí jsem se rozhodl dát vše dohromady. Díky penězům, které vybereme na Kickstarteru, stejně tak s ostatními zdroji mého studia Ys Net, věřím, že nyní je ten správný čas, kdy můžeme Shenmue 3 udělat.

Teď, když už je hra oznámena, kdy přišla velká úleva?
Bylo to na tiskové konferenci Sony, když jsem čekal na oznámení Shenmue 3. Adam (Boyes) mluvil o Kickstarteru a najednou tam bylo video na podporu Shenmue 3. Následně se spustil z publika obrovský jásot a potlesk, prostě šlo o velký rámus. To byla chvíle, kdy se mi opravdu ulevilo.

Byl jste překvapen, jak rychle na sebe hra vybrala na Kickstarteru?
Opravdu jsem byl překvapen, co se po spuštění stalo, hlavně myslím to, že spadly stránky Kickstarteru. Nemohl jsem tomu uvěřit, stejně tak jak rychle na sebe hra vydělala 1 milion dolarů. Myslím, že žádná hra dříve nevybrala tak rychle tuto částku.

První dvě hry publikovala SEGA, spolupracuje s vámi na Shenmue 3?
Obdrželi jsme od SEGA licenční práva. Dali nám také spoustu zdrojů z her Shenmue a Shenmue 2, aby nám pomohli s tímto projektem. Byli šťastní, že vidí Shenmue 3 konečně ve vývoji, máme dobrý vztah.

V US vyšla nejprve první Shenmue na SEGA Dreamcas, druhá následně na prvním Xboxu. Třetí díl přichází na PS4 a PC. I vzhledem k platformám, na kterých dříve hry vyšly, je dnes docela problém si je zahrát. Existují plány pro převod starších dílů na moderní platformy?
Na toto se musíte zeptat herního vydavatele SEGA, protože vlastní všechny práva. Nejsem tedy v pozici o tom mluvit, ale přemýšlel jsem o tom už.

Shenmue byla ve své době hodně revoluční hrou, když vyšla na Dreamcastu. Hodně se ale změnilo od té doby. Chcete udělat třetí díl stejně revoluční, jako tomu bylo u originálu?
Je to hodně o nových výzvách, a určitě chci zkusit nové věci. Samozřejmě bude důležité to, kolik vybereme a jak dlouho budeme moci strávit s vývojem, ale pokud nám to bude umožněno, věřím, že půjde o stejně revoluční záležitost, jako tomu bylo v minulosti. 

Zdroj: Game Informer

Shenmue 3

ps4
Deep Silver, YS Net, Neilo, YSNET inc.
Datum vydání hry:
19. 11. 2019
KARTA HRY
6/10

Komentáře